Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyünk? Kétéves, és bal...

Mit tegyünk? Kétéves, és bal kezét használja gyakrabban. Ha átszoktatjuk, lelki problémái adódhatnak. Viszont az egész világ és szinte minden jobbkezes, gyenge vigasz, hogy van már balkezes olló és zongora.

Figyelt kérdés
2010. ápr. 27. 22:55
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
100%

OFF

"Annyit hozzátennék Neked, talán elgondolkodsz szavaimon, hogy kár modortalanul vagdalkozni, mer attól nem lesz a másik "vadbarom", csak saját színvonaladról állítasz ki bizonyítványt, elég gyatrát."

Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Ha valaki akkora tuskó, arra maximum így lehet reagálni. Vagy sehogy. Ahhoz viszont sajnos nem megfelelő a vérmérsékletem. Ha ettől én is bunkó leszek más szemében, hát áldásom rá. :)

OFF/

2010. máj. 1. 22:53
 32/65 anonim ***** válasza:

Én is olvastam, hogy már eldőlt, hogy meghagyjátok balkezesnek, így csak némi tanáccsal látnálak el titeket. Amikor oviba, és majd iskolába megy, akkor mindig szóljatok hogy balkezes, mert neki máshogy kell megtanítani leírni a számokat, a betűket, rajzolni az olyan dolgokat, amiket oviban együtt rajzolnak. Iskolában fontos lesz az is, hogy pl balkezesként ha egy jobb kezes mellé ültetik, akkor ne jobb oldalt üljön, hisz sosem fognak kényelmesen elférni egymás mellett.

Nálunk általános iskolában két balkezes gyerek volt az osztályban, középiskolában egy. Utóbbiban ez már nem számított, előbbiben nagyon is, legalább is alsóban. Amikor tanulunk írni, akkor a tanító néninek igen is kötelessége figyelembe venni, hogy vannak balkezesek is az osztályban, akiknek a lehető legegyszerűbb írási módot meg kell tanítani. Nálunk külön elmondta a jobb kezeseknek majd utána a balkezeseknek hogy hogyan is kell. Olyan iskolába, ahol ezzel külön nem foglalkoznak, be se írasd a gyereket. Nem kell megkülönböztető jelzést ráragasztani, félre ne érts, de mivel ritkább a balkezes gyerek, ezért rengeteg iskolában hajlamosak elfeledkezni róluk.

A másik: ha te úgy döntöttél, hogy a gyereked márpedig nem lesz átszoktatva másik kézre, akkor emellett akon állj ki, akkor is ha óvónéni, tanító néni mindenki más rá akar beszélni. Azt hiszem elég hozzászólást kaptál itt azzal kapcsolatban hogy senkinek semmi kára nem származik belőle.

2010. máj. 2. 10:10
 33/65 A kérdező kommentje:

Köszönöm ezeket a nagyon jó tanácsokat, 10.10. Nagyon hasznosak voltak. Ezekre a dolgokra egyáltalán nem gondoltunk volna, tapasztalat híján.

Azóta láttam egy dokumentumfilmet, amiből megtudtam, hogy maguk a molekulák is "balkezesek" vagy "jobbkezesek", sőt, a kristályok is, a természetesek és a mesterségesek e szerint megkülönböztethetők. A csigaházak is, de nagyon ritka a közöttük a jobbra kanyarodó, a természeti népek az ilyet óriási becsben tartották.

Rendkívül érdekes volt a film, sok információt adott.

Valaha megtudtam, hogy a túlzásba vitt ultrahangozástól balkezes lesz a gyermek. Nálunk ilyesmiről szó sem volt.

2010. máj. 2. 15:02
 34/65 anonim ***** válasza:
96%

Nem olvastam végig a kommenteket,de a kérdésed maga az egész balkezes "társadalomra" nagyon sértő, legalábbis nekem.

Balkezesként semmiféle hátrányom nem származott az életben, a szüleim nem gondoltkodtak átszoktatáson,mert haladtak a korral,magamtól éreztem rá a jobbkezes dolgokra úgy,hogy közben a bal kezem lett a domináns , a jobb agyféltekem az erősebb (értsd, nem kell balkezes olló,rá sem állna a kezem).

Lehet mindez eredményezte azt,hogy bár a művész oldalam igencsak erős,közben kevert diplomát kapok hamarosan kézhez mert közgazdászként a bal a reálabb agyféltekem míg rendezvényszervezőként a jobb a kreatív fél lép előtérbe.

Nagyon buta vagy és ezekért a szavakért megharagudhatsz, tudod, ha ezt kint a világban hirdetnék akkor már alkotmányellenes lenne és büntetendő,mert így,már az agyadba diszkriminálod a bal kezeseket.

Már a japánok,akiknél át kellett szoktatni a kicsiket mert a kanjikat csak jobb kézzel lehetett írni is rég belátták,hogy ez negatív hatással van a gyermek lelki és szellemi fejlődésére, énkép zavara lehet tőle.Ha az irodalomnak nem hiszel, ott van nagybátyám vele ugyanezt eljátszották mára tiszta bolond ember lett

2010. máj. 2. 19:40
 35/65 anonim ***** válasza:
100%
Ne szoktasd át a jobb kezére, és később a tanítóknak se hagyd, mert baj lehet belőle! Hajlam kérdése is a diszesség, de sok olyan gyerek van, aki azért diszes, mert átszoktatták a jobbkézre. Hülye babona csak, hogy a balkezes gyerek balszerencsés!
2010. máj. 2. 20:22
 36/65 anonim ***** válasza:
33%

te meg nem nagyon buta vagy, hanem egy neoliberális barom.

Nehogy azt mond te nem nézted/ kérdeted meg az orvosodat minden végtagja megvan e a gyerekednek- ha igen. így már gondolatban diszkrimináltad a végtaghiányosokat (nem tudom a korrekt megnevezést). Soha nem íratnál szemüveget a szeme erősítésére, mert így diszkriminálod a látássérülteket. stb

Teljesen érthető, hogy anyuka a balkezességet hátránynak érzi és érdeklődik van e valamilyen ártalmatlan megoldás eme hátrány megszüntetésére. De sajnos nincs illetve van de ez több kárt okoz, mint hasznot.

és nyilván nem egy rettenetes dologról van szó, de én figyeltem a gyerekeimet és felsóhajtottam, hogy jobb kezes mind a kettő. Bár nem keseredtem volna el ha balkezesek lennének akkor sem.

A leghasznosabb hozzászólást írónak pedig köszönöm én is, mert nagyon sok hasznosat tanultam belőle.

2010. máj. 2. 20:31
 37/65 anonim ***** válasza:
100%
19.40 vagyok.Közben átolvastam a kommenteket és átfogalmazom,nem neked címzem az írásom hanem az efféle elv mellett érvelőknek.Ne haragudj:)
2010. máj. 2. 20:34
 38/65 anonim ***** válasza:
100%
magyarázd már el nekem légyszives milyen hátrány éri a balkezeseket, mert nem tapasztaltam. maximum azt, hogy egyes dolgokban különösen tehetséges vagyok, csak úgy mint a legtöbb balkezes.
2010. máj. 2. 20:35
 39/65 anonim ***** válasza:
20%

Milyen hátrány éri a balkezeseket?

Oké elhiszem soha semmi. De miért nem tesz fel senki olyan kérdést:

Segítség: A gyerekem jobbkezes, átszoktassam a balra vagy hagyjam jobbkezesnek?

Kiderült a gyerekem heteroszexuális, mit tegyek vigyem el pszihológushoz?

A gyerekemnek minden testrésze meg van, lát, hall. Milyen intézetet keressek neki?

A gyerekem udvarias, szófogadó, kitünő tanuló és orvosnak készül. Mit tegyek?

A munkáltatóm azt mondta, fehéreket nem alkalmazok. Feljelenthetem a munkaügyi bíróságon?

Vajon miért van ez? Mert valamiféle hátrányos megkülönböztetés mégiscsak éri őket.

Meg elhiszem, hogy baromi tehetséges vagy, mint sok balkezes. De azért ne mondd, hogy nem volt problémád az írás során, amikor balról jobbra írtunk, simán ment maszatolás nélkül, nem volt probléma, amikor beültél egy autóba és a sebességváltót kellett kezelned.

2010. máj. 2. 21:43
 40/65 A kérdező kommentje:

Sohasem hittem volna, hogy ilyen háborút vívnak a balkezesek. S milyen igazuk van! Harcuk egyenértékűnek tekinthető a női egyenjogúságot kiküzdőkével. Egészen olyan. Hiszen a népnyelv is degradáló kifejezéseket őriz velük kapcsolatban: suta, balog.

Mára az ilyesféle megkülönböztetés, úgy vélem, nagyon ritka. De még nyilván van, lelkem mélyén bennem is volt, nyilván ezért vetettem fel az ügyet. Mea culpa... Mármint némiképpen előítéletes szemléletemért. De be kell akkor most már vallanom, hogy amikor a balkezes írását látom, mindig úgy tűnik, hogy küzd a mozdulatsorral.

Ami a tehetségességet illetik, igen, a művészi tehetségre szoktunk ilyenkor gondolni, s ha az agy balkezes, akkor valóban "jobb" a bal agyfélteke, a művészeteké.

Közben megtudtam, hogy vannak kétkezesek is, de ez a jelenség nagyon-nagyon ritka.

Ha jól emlékszem Leonadro da Vinci szintén balkezes volt, és a maga zseniális módján megoldotta az írás gondját: egyszerűen fordítva írt, tükörírással.

Nahát, jut most eszembe, az arab és a japán írás igazán alkalmas mindkét kézre, felülről lefelé. (Remélem, jól emlékszem, mert sajnos nyelvismeret hiányában nem szoktam ilyen szövegeket olvasgatni.)

2010. máj. 3. 11:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!