Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyünk? Kétéves, és bal...

Mit tegyünk? Kétéves, és bal kezét használja gyakrabban. Ha átszoktatjuk, lelki problémái adódhatnak. Viszont az egész világ és szinte minden jobbkezes, gyenge vigasz, hogy van már balkezes olló és zongora.

Figyelt kérdés
2010. ápr. 27. 22:55
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
85%
akkor én valószínűleg nem tudok írni mert anyukám jobbkezes én pedig balkezes. megdöbbentő hogy vannak ilyen korlátolt emberek.
2010. ápr. 28. 21:19
 22/65 anonim ***** válasza:
100%

tegnap 23:23 vagyok

Én is megtanultam írni, pedig anyuék jobb kezesek...

És tényleg nem úgy kell tanítani a gyereket, hogy fogjuk a kezét.

2010. ápr. 28. 22:13
 23/65 anonim ***** válasza:
88%
MI VAN?!Az egész világ jobbkezes?!Ilyen sületlenséget még nem is hallottam.Az én 2 évesem is szinte csak a bal kezét használja,de eszem ágában sincs ezen problémázni,PEDIG a családban nincs balkezes!Van már egy nagy fiam,aki szintén jobbkezes!Hogy mit tegyetek?Talán HAGYJÁTOK,HOGY A SAJÁT MAGA ÚTJÁN MENJENEK A DOLGOK!
2010. ápr. 28. 22:44
 24/65 anonim ***** válasza:
100%
Én és a férjem is balkezesek vagyunk-én általában írásra használom a bal kezemet, egyebet jobbkézzel végzek-kétkezes vagyok...a férjem mindent csak ballal-soha semmilyen problémánk ebből nem adódott-mind a ketten nagyon szépen rajzolunk, én szépen is írtam mindig...kiváltságnak tartottam azt, hogy balkezes vagyok.Soha nem akartak átszoktatni, a férjemet első osztályban igen, elkezdett izzadni, dadogott-végül anyósom közbelépett.Kislányunk jobbkezes-érdekes, mint balkezes szülők, meg tudtuk tanítani írni.Én már észre sem veszem, hogy más kézzel írok.nyugodj meg, ebből soha semmi hátránya nem lesz !
2010. ápr. 29. 10:29
 25/65 anonim ***** válasza:
88%

Mondjuk hülye tanító néninél oda kell erre figyelni, az ismerősőm kisfiának volt ilyen problémája illetve nem neki hanem a tanítónőnek, akiben fel sem merült hogy vannak balkezesek és nekik fordítva kell mondani a dolgokat.

De az egy eleve alsó kategóriás iskola, én be sem adtam volna oda (illetve nem fogom, pedig az a körzetes, de inkább másik körzetbe átjelentkezem)

Úgyhogy azért erre majd oda kell figyelni, de ez szerintem megoldható.

Én nem szoktatnám át semmiképp, mert nekünk az egyetemen meséltek egy két "borzasztó" történetet is átszoktatott gyerekekről. Hogy az agy teljesen összezavarodott, mert nem tudta helyesen kiadni a parancsot és az illetőnek nehézséget okoz megfogni egy poharat is, mert az agy nem tudja most melyik kezét vezényelje.

Nagyon keveset tudunk az agy müködéséről (sőt inkább semmit) és veszélyes beleavatkozni a működésébe, mert nem látható következményei lehetnek.

2010. ápr. 30. 00:02
 26/65 anonim ***** válasza:
9%
bocs az OFF-ért de nem bírom megállni, régen illetve ma is bizonyos társadalmakban, a seggüket a bal KEZÜKKEL törlik ki, nem papírral. nehezen elképzelhető ugyanis, hogy egy országban, ahol nincs kaja, ívóvíz, pénz, ruha pont WC papír lenne és azt használnák is. És vannak olyan helyek (Afrika)ahol fa sincs, hogy tépjenek egy levelet. És azt is nehezen tudom elképzelni, hogy mondjuk a baptisták WCpapírt osztanának, oké holnap éhen haltok, de addig is használjatok papírt a feneketek törlésére.
2010. ápr. 30. 00:08
 27/65 anonim ***** válasza:
0%
anyád az idiota te görény vigyázz mert megbaszatlak
2010. ápr. 30. 13:23
 28/65 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: vadbarom vagy. Mást ehhez nem lehet tenni.

Kérdezőnek: Engem átszoktattak (logopédus javasolta, a barma). Nem lettem szellemi fogyatékos, de rajzolni max. pálcikaembert, írni pedig olyan iszonyatosan rondán, hogy néha magam sem tudom elolvasni (főleg, ha gyorsan írok). Illetve néha vannak gondjaim a "bal" és a "jobb" irányok megkülönböztetésével, de nem vészesen sűrűn. Jobb nem lettem tőle, hogy jobbos lettem egy szemernyivel sem. Ergo: felesleges átszoktatni, bár látom ez már eldőlt.

2010. ápr. 30. 17:53
 29/65 A kérdező kommentje:

Köszönöm, 17.50. Okosnak és elfogadhatónak találom válaszodat. Igen, eldőlt,már kérdezésem előtt eldőlt,hogy békén hagyjuk a gyermeket. Csak kis megerősítésre vágytam, és, köszönöm mindenkinek, megkaptam.

Annyit hozzátennék Neked, talán elgondolkodsz szavaimon, hogy kár modortalanul vagdalkozni, mer attól nem lesz a másik "vadbarom", csak saját színvonaladról állítasz ki bizonyítványt, elég gyatrát.

2010. máj. 1. 13:44
 30/65 anonim ***** válasza:
Engem is átszoktattak, és most aztán cs.szhetem, mert sokkal lassabban, és rondábban írok jobb kézzel, mint a többiek (elég nehezen megy így az egyetemen a jegyzetelés...) viszont bal kézzel meg MÁR nem tudok szépen, gyorsan írni, mert nincs hozzászokva. Elég kellemetlen, nem? Szóval szerintem hagyd békén szegény gyereket, inkább szenvedtem volna kiskoromban, míg megtanultam volna használni bal kezesként a jobb kezes tárgyakat, és boldogan élni életemet, mint most egy ilyen fél megoldás miatt szenvedni, hogy folyton lemaradok...
2010. máj. 1. 18:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!