Mit tegyünk? Kétéves, és bal kezét használja gyakrabban. Ha átszoktatjuk, lelki problémái adódhatnak. Viszont az egész világ és szinte minden jobbkezes, gyenge vigasz, hogy van már balkezes olló és zongora.
tegnap 23:23 vagyok
Én is megtanultam írni, pedig anyuék jobb kezesek...
És tényleg nem úgy kell tanítani a gyereket, hogy fogjuk a kezét.
Mondjuk hülye tanító néninél oda kell erre figyelni, az ismerősőm kisfiának volt ilyen problémája illetve nem neki hanem a tanítónőnek, akiben fel sem merült hogy vannak balkezesek és nekik fordítva kell mondani a dolgokat.
De az egy eleve alsó kategóriás iskola, én be sem adtam volna oda (illetve nem fogom, pedig az a körzetes, de inkább másik körzetbe átjelentkezem)
Úgyhogy azért erre majd oda kell figyelni, de ez szerintem megoldható.
Én nem szoktatnám át semmiképp, mert nekünk az egyetemen meséltek egy két "borzasztó" történetet is átszoktatott gyerekekről. Hogy az agy teljesen összezavarodott, mert nem tudta helyesen kiadni a parancsot és az illetőnek nehézséget okoz megfogni egy poharat is, mert az agy nem tudja most melyik kezét vezényelje.
Nagyon keveset tudunk az agy müködéséről (sőt inkább semmit) és veszélyes beleavatkozni a működésébe, mert nem látható következményei lehetnek.
Utolsó: vadbarom vagy. Mást ehhez nem lehet tenni.
Kérdezőnek: Engem átszoktattak (logopédus javasolta, a barma). Nem lettem szellemi fogyatékos, de rajzolni max. pálcikaembert, írni pedig olyan iszonyatosan rondán, hogy néha magam sem tudom elolvasni (főleg, ha gyorsan írok). Illetve néha vannak gondjaim a "bal" és a "jobb" irányok megkülönböztetésével, de nem vészesen sűrűn. Jobb nem lettem tőle, hogy jobbos lettem egy szemernyivel sem. Ergo: felesleges átszoktatni, bár látom ez már eldőlt.
Köszönöm, 17.50. Okosnak és elfogadhatónak találom válaszodat. Igen, eldőlt,már kérdezésem előtt eldőlt,hogy békén hagyjuk a gyermeket. Csak kis megerősítésre vágytam, és, köszönöm mindenkinek, megkaptam.
Annyit hozzátennék Neked, talán elgondolkodsz szavaimon, hogy kár modortalanul vagdalkozni, mer attól nem lesz a másik "vadbarom", csak saját színvonaladról állítasz ki bizonyítványt, elég gyatrát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!