Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyünk? Kétéves, és bal...

Mit tegyünk? Kétéves, és bal kezét használja gyakrabban. Ha átszoktatjuk, lelki problémái adódhatnak. Viszont az egész világ és szinte minden jobbkezes, gyenge vigasz, hogy van már balkezes olló és zongora.

Figyelt kérdés
2010. ápr. 27. 22:55
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 A kérdező kommentje:
23.43, nagyon tetszett szellemes érvelésed! Szuper!
2010. máj. 3. 11:51
 42/65 anonim ***** válasza:
Balkezes a gyerek. Ennyi.
2010. máj. 5. 21:06
 43/65 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom..azért néhányan nagyon túlreagálták ezt!! én pl száz százaléklra mondhatom,hogy normálisan tudok írni,sőt mindig gyöngybetűkkel írtam már 7-8 évesen is,autót vezetni minden probléma nélkül megtanultam! Ezt annak üzenem,aki a sebességváltót hozta fel példának..Angliában bal kézre esik,akkor szerinted az emberek 90%-ának (a jobbekezsek) nehézsége támad azzal ,hogy bal kézzel kell tologatni a váltót?? Szerintem egy normális ember ilyen mozdulatokat bármelyik kezével gond nélkül elvégez,a finommechanikai mozgásoknál lehet problémád az ügyetlenebb kezeddel .

Vágni is lehet jobb kézzel,én a fogyasztói társadalom legnagyobb lehúzásának tartom a balkezes "csodakütyüket" (olló,zongora, toll, karóra,kanál ). Csak pénzkidobás az ablakon.

Nem érzem magamnak különlegesnek,kirekesztettnek,stb stb.

Vannak bal meg jobb kezes emberek,nincsen ebben semmi extrém,fordítva vannak bekötve . Ki igy ki úgy.

Akinek fél keze van,vagy egy sincsen neki,na ő érezheti magát elnyomva,szerencsétlennek,problémát okozhat neki egy váltó tologatása.

2010. máj. 5. 21:31
 44/65 anonim ***** válasza:
28%

És szerinted az jobbkezesek hány százaléka tudna azonnal, minden nehézség nélkül vezetni egy autót Angliában? Mert itthon én átülök bármelyik autóba nem gond, de ha beülnék egy olyan autóba amiben balkézre esik a váltó, szerintem azonnal, első blikkre nem tudnám vezetni. Kéne azért mennem pár kilométert vele mire automatikussá válna. Ebben biztos vagyok, de lehet én vagyok egy balkezes jobbkezes.

Nincs ebben semmi túlreagálás, olyan vagy mint a "hátrányos helyzetűek" általában a legapróbb és legjelentéktelenebb dologra azonnal az ember torkának esnek és elkezdenek magyarázkodni meg védekezni. Mondjuk leírták ezt már, pszichológiában, hogy minden kisebbség (cigányok, zsidók, balkezesek, hátrányos helyzetűek, retardáltak, stb) rendelkeznek egy kisebbrendűségi érzéssel és ezért vannak ilyen reakcióik. Én megértem de ha nem tudod kezelni ezt fordulj inkább orvoshoz, hátha ő tud eked segíteni leküzdeni ezt.

Én biztos nem így reagálnék, ha valaki azt hozná fel jobbkezesként mennyire tehetségtelen vagyok a jobb agyfélteke által vezérelt dolgokban - elismerem, aláírom és élem az életem.

2010. máj. 5. 22:12
 45/65 anonim ***** válasza:
100%

Neked tényleg ennyire nem megy a szövegértés? Itthon aki jobb és balkezes az is jobbkézzel kell vátlson,nem arról beszélek mikor át kell szokni a baloldali sebességvátlásra..

És én annyit irtam,hogy egy balkezesnek se okoz gondot jobbkézzel előre hátra tologatni egy váltót.

A többit nem kommentálom,őszintén szólva nem is értem honnan szűrted azt le,hogy nekem kisebbségi komplexusom van,mikor éppen azt írtam hogy nem érzem magam szerencsétlennek. (és géniusznak sem) . Viszont te baromi értelmesen ,intelligens felnőtt ember módjára nyilvánultál meg ,de az már nem az én nyomorom. Te jobbkezes b@lfasz:D

Elnézést,értsük a szóviccet:-)

2010. máj. 5. 23:20
 46/65 anonim ***** válasza:
100%
22.12 neked szemmel láthatóan egyik agyféltekéd sem működik. senkinek nincs kisebbségi komplexusa attól mert balkezes, mivel nem a középkorban élünk és semmilyen hátrányunk nem származik belőle.sőt igazából egész életem során még csak szóba sem került sehol, hogy ki milyen kezes.
2010. máj. 6. 08:19
 47/65 anonim ***** válasza:

Balkezes vagyok(nem olvastam végig a válaszokat,sorry),de én nagyon örülök,hogy nem szoktattak át!Testnevelés szakot végeztem,mindig a másik oldalról ugrottam(gondolom mindenkinél volt ilyen általánosban)és ott sem volt gond!Minden használati tárgyat tudok használni!

emelett fuzika tanár vagyok,és képzeld a táblára mindkét kézzel ugyanúgy írok!nem lehet észrevenni a különbséget!Tükörírással is megy!Ha nem tudtam lekötni a gyerekeket két kézzel írtam ugyanazt!Egyből figyeltek!

Na jó volt egy két aláhúzás írástanulás közbe az elsős füzeteimben(anya eltette) a 3-ast úgy rajzoltam mint egy nagy írott E betűt!:)

De szerintem semmi gáz!A kislányom 5 hós és balkézzel tudott először nyúlni a játékaiért!Mondta is apja ha bal kezes lesz ugyanolyan logikus,és empatikus lesz mint az anyja!Na jó a hisztit is idesorolja(de ahhoz semmi köze) :)

Szerintem hagyd hagy alakuljon ahogy neki jobb!de ez csak saját tapasztalat,te tudod hogy hogy szeretnétek!

Sok boldogságot!

2010. máj. 6. 12:05
 48/65 A kérdező kommentje:
Mindig úgy tapasztaltam,hogy ha az enyémtől eltérő vélemény szélsőséges indulatot vált ki belőlem, akkor érdemes mélyen lelkembe néznem, keresni okát. Ilyesféle kérdésekkel: vajon mi nyomaszt? Mi bánt? Sértődékeny vagyok? De hát miért? És ha feltárom, és szembe nézek mélyben lapuló problémámmal, amelyről eddig nemigen vettem tudomást, amelyet eltemettem, jobb lesz a közérzetem.
2010. máj. 6. 12:22
 49/65 anonim ***** válasza:

05. 02 20:31-esnek:

Hogy jön a balkezességhez a politika?????

2010. máj. 6. 14:45
 50/65 anonim ***** válasza:
Az én lányom 4 éves és balkezes!Nagyon szépen rajtol,gyurmából szép figurákat csinál és imád színezni!Lehet,hogy az írással gondjai lesznek,de én örülök,hogy balkezesnek született!Szerintem az tök jó! :)
2010. máj. 6. 15:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!