Van innen visszaút?

Figyelt kérdés

Eljutottam arra a pontra, hogy lemondok lányomról. 13 éves. Én már nem bírom, ami 5-6 éve megy. Hazudik, mint a vízfolyás ezzel folyamatosan szégyenbe hozva engem és megbántva engem, mivel nekem is folyton hazudik! Tiszteletlen, rendetlen, lusta és iszonyatosan hálátlan. Nem tudok vele mit kezdeni. Eszköztelen vagyok és nem akarom minden napomat idegbetegen leélni.

Egyedül nevelem. Az apja évente-kétévente egyszer látja. Egyáltalán nem érdekli. Én dolgozom, hogy mindenünk meglegyen a családom támogat, hogy a lehetőségeinken felül meglegyen mindene. Nem, nem pénzzel próbálom nyugtatni a lelkiismeretem, hanem hogy ketten el tudjunk menni közös programra.

Amit elvárnék: mindenből legyen 2-es a suliban, ne csináljon kuplerájt a lakásból, beszéljen velem normálisan. Nem sikerül! :( Minden nap takarítok, de mire hazamegyek egy szegénytelep jobban néz ki, mint a lakásunk. :( Ha beszélek hozzá, forgatja a szemeit, pofákat vág, hátatfordít és elmegy. Van olyan, hogy nem hajlandó elmenni iskolába én meg nem tudok elindulni dolgozni, mert nem hagyhatom otthon. Nem érdekli, hogy kirúghatnak, amiért mindig kések és akkor az utcára kerülünk mert én a fizetésem állja az albérletet.

Próbáltam családterápiára járni vele, pszichiáterhez, pszichológushoz vinni, de szerintük nincs vele gond. Úgy, hogy már öngyilkossággal fenyegetőzött.

Az osztálytársai utálják, egy barátja sincs. Hiába próbáltam vele beszélgetni, hogy hogyan kéne változtatni, hogy be tudjon illeszkedni, de semmi. :(

Iszonyatosan sajnálom, amiért nem érdekli az apját és utálja az összes osztálytársa! Mellette álltam, mindenben segíteni, hogy ne legyen ilyen magányos és szomorú, de napi szinten belém rúg, fájdalmat okoz, mert direkt azt mondja, azt csinálja, amivel tudja, hogy fájdalmat okoz, úgyhogy belefáradtam! Tudom, hogy egy anyának szeretnie kell a gyerekét, de csak azt tudja, hogy milyen 5-6 éven keresztül olyannal élni, aki bántja lelkileg, aki átélte!

2016. okt. 7. 15:55
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, utolsó előtti, de ezt se kéne mondanod! Látatlanban túl sok mindent feltételezel, amik nem úgy vannak, ahogy gondolod.
2016. okt. 11. 08:34
 22/35 anonim ***** válasza:
77%

Nem áll össze, hogy mondhatják a szakemberek, hogy nincs vele semmi baj, az általad leírtak alapján. Normális, hogy egy gyereknek nincsenek barátai, hogy a kettesért is rimánkodni kell? Nem hiszem, hogy egy pszichológus ezt így gondolná. Az a nagyon nagy baj, hogy ez már 5-6 éve így nmy. Valami nagy és alapvető gondtól tartok. Nem akarlak támadni, igazán nem ez a szándékom, de szerették ezt a gyereket? Egész az elejétől fogva?

A másik: biztos, hogy ez ilyen régóta probléma, nem csak a kamaszodásról van szó? Konkrétan mi volt a szakemberek véleménye, valami tanácsot, javaslatot csak adtak?

2016. okt. 11. 08:46
 23/35 anonim ***** válasza:
55%
Kérdező, nem válaszolsz a kérdéseimre valamiért. Mit feltételezek és mi nincsen úgy? Látod így nem lehet segíteni, pláne ha nem vagy őszinte és töredékeket osztasz meg.
2016. okt. 11. 08:58
 24/35 anonim ***** válasza:
51%
Kérdés, miért nem verted már el alaposan? Az elején azt kellett volna csinálni pár alkalom után... Vannak esetek amikor a szó nem elég. Ez is ilyen eset. Talán még nem késő.
2016. okt. 12. 01:04
 25/35 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező, erre még nem válaszoltál:

"Vannak jó pillanatai, amikor tud kedves lenni, vagy legalább normálisan viselkedni, amikor lehet vele veszekedés nélkül beszélgetni, esetleg megígéri, hogy megváltozik?"

Amúgy szerintem de, a lány ADHD-s, és azért ilyen, mert nem kapott megfelelő terápiát a kellő időben. Persze keveset tudok, és nem vagyok szakember, csak egy érintett anyuka...

Kérdező, talán még tudsz változtatni rajta megfelelő neveléssel. Olvasd el ezeket, remélem segítenek:

László Zsuzsa - Az örökmozgó gyerek

Jane Nelsen - Pozitív fegyelmezés

Kicsit magadat is rendbe kellene raknod lelkileg, ha van lehetőséged, menj el egy pszichológushoz, beszéld ki magadból a sok feszültséget. Vagy jógázz, meditálj, igyál nyugtató hatású gyógyteákat, akármi.

2016. okt. 12. 10:46
 26/35 A kérdező kommentje:

67%-os! Ezt írtad: "A pszichiátrián a szabályok pedig nem véletlenül állnak fenn. Ha azok durva áthágása történik, akkor vége. Ezt már az elején elmondják mindenkinek, és a lányodat többször is figyelmeztethették. A lányod ezek szerint határokat képtelen tartani, manipulál, játszmázik, uralkodik." Nem figyelmeztették, hétfő este bekerült, már orvos sem volt. Kedden délutánra behívtak az anamnézis miatt, mondták, hogy ott lesz két hetet, szerda reggel hívtak, hogy menjek érte, kiteszik.

A kérdéseidre meg ne haragudj, de már válaszoltam. Nem volt szerződés. Elmondtam, hogy miért viszem oda, mondták, hetente menjünk. Ennyi. Többször jeleztem a pszichológusnak, hogy szerintem rossz irányba haladunk. Válasz, ő nem érti, "én szeretek vele lenni". Ez aztán a szakvélemény!!! A lányom majdnem megölte az öccsét kétszer, de én vetítem ki a gondjaimat? Oké, nem mondom, hogy tökéletes vagyok, de azért ez nekem nem áll össze. Azt is leírtam, hogy én is két évig jártam terápiára. Sokat változtattam az én pszichológusom tanácsára, de amiket a lányom pszichológusa mondott, azzal nem tudtam mit kezdeni. Pl. hogy ne várjam el, hogy rendet rak a szobájában vagy hogy nem hazudik. Azért szerintem vannak minimális dolgok, amiket meg kell csinálni...

2016. okt. 12. 14:27
 27/35 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező,

a kérdésedre válaszolva:Igen, szerintem van visszaút...

csak jó lenne neked egy JÓ támasz..

Kitartást kívánok Neked, biztos nem egyszerű a lányod, azt olvasom, de kicsit próbálj lazább is lenni, és nem kell neki, hogy mindene meglegyen...:-O

nem kell közös program...

kaja, ruha, ágy. Ennyi a minimum, amit szülőként biztosítanod kell neki...és ha majd úgy viselkedik, akkor lehet egyéb...

"nagyon szeretlek..de ezt nem tűröm..próbálj változtatni...

Irasd bentlakásos iskolába...vhogy távolodj el tőle, hogy érezze milyen igazán egyedül...

Már ha tényleg semmi baja a sok szakember szerint...

2016. okt. 12. 14:27
 28/35 A kérdező kommentje:
Ja, és szerintem azt se kéne mondanod, hogy nem vagyok őszinte. Mégis milyen alapon mondasz ilyet???
2016. okt. 12. 14:29
 29/35 A kérdező kommentje:

"Vannak jó pillanatai, amikor tud kedves lenni, vagy legalább normálisan viselkedni, amikor lehet vele veszekedés nélkül beszélgetni, esetleg megígéri, hogy megváltozik?"

Igen, vannak ilyen pillanatai. Néha... Szombaton iszonyú esténk volt. Vártam már, hogy valaki ránk hívja a rendőrséget, mert a földre dobta magát és üvöltözött. :( Tegnap meg magától kitakarított és kedves volt egész este.

2016. okt. 12. 14:32
 30/35 anonim ***** válasza:
0%
Kezdem érezni, hogy nem olyan könnyű ennek a kislánynak..
2016. okt. 12. 14:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!