Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elhidegültünk a párommal és...

Elhidegültünk a párommal és közben babát várunk. Van visszaút?

Figyelt kérdés
Szinte csak veszekszünk pedig nagyon szeretjük egymàst. Talàn túl féltékeny vagyok és az is bànt, hogy nem visz sehovà. Januàrban születik a baba és nem akarom, hogy apuka nélkül nőjön fel. Mit lehetne tenni?
2015. aug. 2. 12:25
 1/9 anonim ***** válasza:

Kommunikáljatok. Indulatok és vádaskodás nélkül. Hallgasd végig, hogy őt mi bántja, min szeretné, ha változtatnál.

Utána gondold végig, aztán másnap a te köröd jön.

De semmiképp ne legyen vádaskodó, támadó a hangnem, mert az csak védekező állásba kényszeríti a másikat.

2015. aug. 2. 12:26
 2/9 anonim ***** válasza:
29%

általában a női megérzéseknek mindig van alapja

és az is általános, hogy terhesség esetén a férfiakban van egy kevés visszahőkölés, menekülés kényszer, ijedelem. valahol természetes, nekik is apává kell érni, a nőnek is van erre 9 hónapja(hogy anyává érjen; lelkileg értem)

úgy kell rá hatni, ahogy lehet(vannak férfiak, akiknek ha jól megmondja az asszony a magáét, akkor észhez tér, vannak ffiak, akikkel kompromisszumokat kell kötni és vagy betartja, vagy nem, vannak empatikusabb ffiak, akik megértőek is tudnak lenni, mindent jól csinálnak látszólag, csak a haveroknak sírják el magukat. lehet idétlenül hangzik ugyan, de ált egy ffire úgy lehet hatni ahogy anno az anyja nevelte, így az a kommunikációs módszer égett bele)

sokan mondják, hogy egy gyermek kapcsolatpróbáló is, de még többen vannak, ahol apuka örömmel, szívesen segít és nem ijed meg a feladatoktól, a gyermekvállalástól.

2015. aug. 2. 12:31
 3/9 A kérdező kommentje:
Igazàból nincsennek elvàràsaink egymàssal szemben.
2015. aug. 2. 12:38
 4/9 anonim ***** válasza:

a kérdésben mintha szerepelne pedig egy-kettő..

- gondoom örülnél, ha megbízhatósáot sugározna és nem aggódnál

- ha néha együtt töltenétek tartalmasabb időt(ami még a tanácsadó könyvek is ajánlanak, mert gyerek előtt ez az utolsó hoy igazán kettesben lehettek)

- és hogy apja legyen a gyereknek

ha azt írod, ezek részedről nem elvárások, akkor tul.képpen neked így is minden megfelel ahogy van, elvégre nem város el, szóval mindegy, ha nem, hát nem..akk a kérdés értelmét veszti..

2015. aug. 2. 12:42
 5/9 A kérdező kommentje:
Talàn az a baj, hogy nincs életünk, a rokonok mindig nàlunk vannak. De őt ez nem zavarja engem viszont igen, és mivel ez nem az én hàzam ebbe nem szólhatok bele.
2015. aug. 2. 12:45
 6/9 anonim ***** válasza:
mi az hogy nem szólhatsz bele mert nem a te házad, ott élsz vagy nem? egy kismamának pihenni kell, és nem folyamatosan a férj rokonait meg barátait körbeugrálni. nekem is csak a férjem nevén van a ház, attól még nem kuss a nevem! a gondjaitokat meg beszéljétek meg, ha nem sikerül kérjetek segítséget szakembertől.
2015. aug. 2. 15:22
 7/9 A kérdező kommentje:
Anyóséké a hàz.
2015. aug. 2. 15:41
 8/9 anonim ***** válasza:
Sokat-sokat beszélgetni. Mindennek ez az alapja. A másik fontos szempont, hogy mindkettőtöknek be kell látni a hibákat, kompromisszumokat kell kötni. Nem akarlak elkeseríteni, de egy baba érkezése sok esetben még a jól működő kapcsolatokat is próbára teszi. Sok minden probléma előjön, ami addig fel sem tűnt. A nő eleve érzékenyebbé válik, fáradtabb, tombolnak a hormonok. A gyerek kerül az első helyre és a férfit megviseli, hogy már nem ő van a középpontban. Mindenképpen üljetek le és mondjátok el egymásnak a problémákat. Ha csak te akarsz egyedül változást, akkor veszett fejsze az egész.
2015. aug. 2. 16:07
 9/9 anonim ***** válasza:
magyarul anyósék minden nap ott ülnek,neked meg elged van belőlök,és veszekedtek. hát szerintem előszőr menjetek el valahová,kicsit kikapcsolni,foglalj jegyet 1 filmre pl. aztán meg üljetek le beszélni,te is mond el,hogy zavar téged,meg gonodlom csak mond ő is valamit rá. de jobb most ezt megoldani,mert ha az újszülöttel lesznek ott napi szinten az rosszabb lesz (tapasztalat,nekem reggeltől-estig nálam se votl a lányom 1 napos korától) még most beszéljételk meg,de fontos,hogy ne veszekdvemert azzal semmire nem jutttok, meg azt is,hogy nem mentek sehová,mond el,hogy te néha igenis akarsz,beszéljétek meg,hogy pl. minden 2. hétvégén vagy ilyesmi. a házasság sok sok kompromisszum :-)
2015. aug. 3. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!