Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Nektek beválnak ezek az új...

Nektek beválnak ezek az új nevelési elvek?

Figyelt kérdés
Úgy érzem csődöt mondtam anyaként. A nagy 7 éves a középső 4,5 éves a pici 3 hónapos. A naggyal folyton vitázni kell felesel, flegma nem fogad szót, 120szor kell elmondani neki valamit hogy tegye meg, de akkor is már csak akkor teszi meg amikor látja hogy végképp kihúzta a gyufát. A középső kissé hiperaktív, vele talán most kevesebb a gond de ő meg nyúzza a nagyot sokszor megveri pedig itthon nem lát erőszakot, egyik gyereket sem vertük meg soha. Ö kicsit nehezen kezeli az érzelmeit, könnyen el is sírja magát fiú létére. Sokat szoktam olvasni gyereknevelés témában. Igyekszem válaszkészen kötődően nevelni. Figyelni gyerekek érzelmi igényeire, arra hogy ne hagyjak lelki sérülést bennük. Nem kapnak meg mindent, játékot csak alkalmakra vagy ha vmi különleges dolog történt. Egyszerűen nem tuok mit kezdeni velük a fejemre nőttek. A férjemmel állanndóan ezen vitázunk, szerinte túl engedékeny vagyok és inkább mindig büntetne szinte mindenért. Én meg annak a hive vagyok hogy a jó viselkedést kellene jutalmazni nem pedig a rosszat büntetni. De valahogy semmi sem sikerül. Teljesen kiborultam. Mit tegyek?
2016. okt. 6. 21:05
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Nagylányod tipikusan úgy viselkedik, mint aki a figyelmedet akarja megszerezni. Mindegy neki milyen áron: jó cselekedet vagy hiszti, vita, ételválogatás.

Lehet, hogy a kistestvér születése őt viseli meg a legjobban? Mennyi időt tudsz csak vele lenni kettesben? Változás volt a családban, közben óvodásból iskolás lett. Az sem egyszerű.

Ha már volt vashiányos, talán kéne neki egy kis vasat adni, az az étvágyát is meghozná. Gyerekorvossal beszéld meg!

Vitákba ne menj bele, zárd rövidre! Ami jó, azért dicsérd meg, amiben lehetsz lazább, legyél az. Viszont tényleg legyenek határok, és ha tudtok, (ez nálatok gondolom most nehéz ügy) csináljatok anya-lánya programot.

2016. okt. 11. 13:03
 22/22 A kérdező kommentje:
Azóta meglett a titok nyitja. Suli miatt volt ilyen. Szar volt a suli. Váltottunk azóta minden szuper lett. Oklevelet kapott évvégén a bizonyítványhoz kitűnő lett. Minden rendben azota semmi hasonlo problema nem jrlentkrzett.
2017. jún. 26. 13:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!