Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit lehet egy abszolút rossz,...

Mit lehet egy abszolút rossz, "menthetetlen, nevelhetetlen" gyerekkel kezdeni?

Figyelt kérdés

Rokonoknál vannak több hétig látogatóban. Így a társaság, amely körülveszi őket, közvetett rokonokból és egyáltalán nem rokon emberekből is áll. A két gyerekre nem lehet egyáltalán hatni. Őrjöngenek, fizikailag is agresszívak. Mindig a saját fejük után akarnak menni, ha fegyelmezési kísérlet van, jön az őrjöngés. Az egyik kissrác a bünti megtorlásaként papírt tett a ház tövébe, és meggyújtotta, hogy ráégesse a házat a bent lévőkre. Máskor a nagymama próbálta fegyelmezni a nagyobbikat fakanállal (nem ment volna el a verésig, csak elővette, hátha azzal ébreszt egy kis tiszteletet), mire az kikapta a kezéből és elkezdte vele ütlegelni.

Ez utóbbinak amúgy vannak ilyen kellemes kis vonásai. Múltkor kíváncsiságból bement a tyúkokhoz, és eltörte az egyik szárnyát. Szidás után pár nappal megint, és eltörte egy másik nyakát. És nem véletlenül. Nem csak simán bement, hogy megnézze őket, játsszon, és óvatlanságból okozott sérülést. Ő maga mondta, hogy kíváncsi rá, meg tudná-e ölni, ha akarná. (Elégedetten konstatálta, hogy igen.)

A gyerekek 4 és 6 évesek.

2016. aug. 13. 14:12
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
36%
Ez nagyon durva. És még rám mondják a szüleim hogy milyen rossz gyerek vagyok. Ezeknél amiket írtál én már sokkal kisebb dolgokért is nadrágszíjjal kapom a verést.
2016. aug. 14. 00:45
 12/23 A kérdező kommentje:
Neki is nadrágszíjjal adnám a verést, aztán kukoricán térdelve kéne sós kézzel marokban tartania a jeget. Ha menne a nyavalygás, nem volna vacsora. Mikor már a többedik alkalommal kopog a szeme, csak megértené, hogy ez annyira nem jó ötlet, amit folyton előad.
2016. aug. 14. 11:50
 13/23 anonim ***** válasza:
41%
Elhanyagolják őket vagy bántalmazzák?
2016. aug. 15. 22:14
 14/23 A kérdező kommentje:

Egyik sem. Szerintem túlkényeztetik. Illetve talán az elhanyagolás jöhet szóba, a munka miatt talán a szülők nem érnek rá annyira.

Apuka egy hatalmas nagy állat, az ő jelenlétében tisztelet van. Anyuka pedig ajándékot, édességet vesz, ígéreteket tesz, mert megteheti. Így hallgattatja el őket.

2016. aug. 16. 11:54
 15/23 anonim ***** válasza:
58%
Iszonyú nagy gáz lehet ebben a családban. Hogy mit tennék? Rájuk hívnám a gyerekjólétit. Ők majd eldöntik, mi legyen. Kötelezhetik a szülőket, hogy tartsanak be bizonyos nevelési elveket, hordják pszichológushoz őket stb. Bár ha a szülők is ilyen színvonalon vannak, mint a nagymama, hogy fakanállal akarnak tekintélyt szerezni a 4 évesnél, akkor ez valami jó elb....tt vidéki putri család lehet és nagyjából annyit is fog érni a gyerekjóléti nyüstölése. Legrosszabb esetben elveszik tőlük a gyerekeket.
2016. aug. 16. 19:04
 16/23 A kérdező kommentje:
A 6 éves gyereknek vette elő, bár szerintem használni nem akarta. Én is voltam verve vele néha 5 éves koromtól mondjuk kisiskolásig és tulajdonképpen hálás vagyok érte.
2016. aug. 16. 21:53
 17/23 anonim ***** válasza:
70%
Hát az állatok kinyírása, a gyújtogatási kísérlet már pszichopátiára is utalhat. Van kb. 10 jele a pszichopátiának, ebből 2 teljesült. Van még a késői ágybavizelés is. Mindenesetre mielőtt mindenki leírná a gyereket, el kéne vinni pszichológushoz.
2016. aug. 17. 15:07
 18/23 anonim ***** válasza:
91%
Az a gyerek amelyik mindenféle megbánás és érzelem nélkül képes egy másik élőlénynek csupán kiváncsiságból élvezetből ártani az nagy valószínűséggel valamiféle komoly mentális problémával küzd, az is lehet, hogy szociopata. A kisebbik meg nyilván megy utána mert nem tudja, hogy amit a testvére csinál az nem helyes.A szülők helyében nagyon gyorsan szakszerű segítséget szereznék, az ilyesmi nem játék, saját maguk nem tudják megoldani. A későbbiekben komoly, akár végzetes probléma is adódhat belőle.
2016. szept. 10. 17:45
 19/23 A kérdező kommentje:
Most pedig szétmentek a szülők, gyerekek maradnak a maminál. Szuper! Már alig várom, jövőre mi lesz belőle. Biztos jót fog nekik tenni!
2016. szept. 10. 20:26
 20/23 anonim ***** válasza:
67%

Kékre verném akkor is, ha nem az enyém a gyerek.

Ezek gonoszak, intézetbe vitetném. Már most veszélyesek a társadalomra.

2016. szept. 12. 16:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!