Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Nemsokára szeretnénk megpróbálni a babagyártást, de iszonyatosan rossz érzés jött rám. A családunkban van egy kisfiú, aki teljesen kezelhetetlen, 4 éves, nem beszél, nem eszik, csak bizonyos fajta ételeket, nem érdekli semmi, szerintem rá is ráhúznák, hogy autista. Emellett rengeteg ilyen gyereket látok, akik "tünetei" hasonlóak, és megkapják az autista jelzőt..Mindenhol azt olvasom, hogy régen is ennyi "autista" volt, csak akkor nem foglalkoztak vele, elkönyvelték szimplán butának.. Én ezzel vitatkoznék, 30 éves vagyok, de az első 25 évemben én nem láttam ennyi nehezen kezelhető gyereket. Voltak hiperaktív, vagy más problémával küzdő gyerekek, de ilyen súlyos gondokkal (pl. nem evés, nem beszéd, nem wc-zés csak erőszakkal) nem nagyon találkoztam, most meg minden 3. gyerek kb. ilyen gondokkal küzd..Szerintetek mi történik most az emberiséggel? Félek..

2016. jan. 29. 08:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
86%
Az autizmusért oltásokat okolók a legrosszabbak. Nem lehet tudni miképp, miből ered, ergo védekezni ellene sem lehetséges. Az viszont bizots, hogy az autizmus százalékos előfordulása semmivel sem magasabb a költelező védőoltásokban szigorú protokollt követő országokban, mint a szinte egyáltalán nem oltóakban. Ez egy marhaság, ahogy a tövbbi érv is. Korai stádiumban van a vizsgálódás és igenis voltak legalább ennnyien régebben is. A viselkedési problémákat ne keverjük ide, szerintem sokkal inkább a hiperaktivitás a kor jellemző tünete, ami igencsak megsokszorozódott. Az autizmus egy komplett spektrum, nagyon tág végletekkel, sok esetben semmiféle, vagy minimális viselkedési problémákat okoz és csak a szocializáció nehezített. Persze sokkal öbb az e téren is nehézségekbe ütköző eset. Az általad említett esetek nem kirívóak és nem autizmussal élő gyerekeről szólnak. Nem szabadna már mindenben párhuzamot vonni, manapság egyből mindenki autizmust kiált, ha probléma merül fel. Mai napig igen bonyolult és hosszadalmas diagnoszizálni, épp a spektrumából eredően, hiszen van akinél egyértelmű, de van akinél nem. Pont ezért nem tudták ezt régebben ilyen pontosan megtenni, nem a számuk nőtt meg, csupán nem voltak erre pontos diagnosztikai lehetőségek és még jelenleg is gyermekcipőben jár a terület. Ha nem akarsz gyermeket vállalni ne tedd, de ne ez legyen az okod. Millió aspektusból megvizsgálták már, hidd el, nincs egyetlen egy működőképes teória sem, ami szerint ha eljársz, ezt elkerülheted. A születések bizonyos százalékánál előfordul,illetve a lappangó, enyhébb eseteket aktiválhatnak környezeti, szociális tényezők(nem oltások és nem vitaminok), de nincs módszer, amit ha követsz, biztosan elkerülheted. Mindezek mellet is igen kicsi az esélye, magzati korban jelenleg nem kimutatható és a fiúkat szignifikánsan nagyobb arányban érinti, mint a kislányokat. Az említett nehezen kezelhető gyerekek jelenségéhez az autizmusnak semmi köze, még akkor sem, ha családon belül nagyok az eltérések. Nem a gugliból informálódom, érintett szülő vagyok, a 8 éves fiam autizmussal él, (a bátyja nem).
2016. jan. 29. 12:37
 12/21 A kérdező kommentje:
Nekem pont arról panaszkodnak a legtöbben, hogy mindenfajta problémára ráhúzzák, hogy autista.
2016. jan. 29. 12:48
 13/21 anonim ***** válasza:
Igen, értelek, sajnos ez létező jelenség. Amíg laikusok teszik ezt, addig nagy problémát ez nem jelent, a gondok akkor kezdődnének, ha a szakemberek tennék ugyanezt. Én ilyen tendenciát nem vettem még észre. Sok esetben a szülő egyrészt elzárkózik a kategorizálás elől, sok esetben meg kisírná a diagnózist, csak hogy lekerüljön róla az a fajta teher, miszerint valamit a neveléssel rontott el. Nekünk nagyon tündér, empatikus, profi pszichiáterünk van, persze anonim módon, de mesélt jópár esetet. Inkompetens ember (tanár, szülő, szomszéd Mari néni stb...) meg ne akarjon olyasmit diagnosztizálni, amit sok esetben még a szakembernek is nehéz. Rengeteg platformon, milliószor belefut ebbe az ember, de hidd el, ezer emlegetett esetben maximum egyszer van valósan is ilyen problémáról szó, csak hát egyszrűbb ráhúzni valami sablont, hogy ne kelljen az éppen adott esetben a valós probléma okát felderíteni, aztán kezelni azt.
2016. jan. 29. 16:22
 14/21 anonim ***** válasza:
45%

Olvasd el: [link]

divany.hu/egeszseg/2011/06/01/8_nap_tej_nelkul_es_mar_nem_verte_a_fejet_a_falba/

2016. jan. 30. 00:01
 15/21 anonim ***** válasza:
75%
Amiben egyetértek, az, hogy mostanában rengeteg gyerekre ragasztanak valamiféle címkét, bélyeget, miszerint kilóg a sorból. Nagy divat volt pár éve a hiperaktív, ma már kicsit óvatosabban ADHD-s, "dys"-es, figyelemzvaros, stb. És igen, nagyon sok újabban az autisztikus jelző is, és az autista is. De nem több mint régebben, csak ész nélkül diagnosztizál mindenki.
2016. febr. 1. 15:01
 16/21 anonim ***** válasza:

"Nem lehet tudni miképp, miből ered, ergo védekezni ellene sem lehetséges." Ez nem igaz, több tényezőt felderítettek, ami szerepet játszik a kialakulásában, így ha ezekre odafigyel valaki és felkészül a gyermekvállalás előtt, nagy valószínűséggel el is lehet kerülni.

"...nem a számuk nőtt meg, csupán nem voltak erre pontos diagnosztikai lehetőségek" Az utóbbi 1-2 évtizedben, amióta már pontosabban tudják diagnosztizálni az eseteket, nagymértékű növekedés tapasztalható az esetek számában a fejlett országokban (pl. USA, Anglia).

2016. febr. 13. 09:28
 17/21 anonim ***** válasza:
Na de hát pont ezt mondom. Nem a számuk nőtt meg, csupán többet diagnosztizálnak. Attól még ugyanannyian voltak előtte is, és ugyanúgy autizmussal is éltek, csak nem diagnosztizálták őket. Az meg hogy fel lehet készülni tudatosan az elkerülésére egyszerűen nem igaz. Készülhet bármilyen tanulmány, kutatás, pontos kontrollcsoportok kellnek és évtizedes tapasztalatok, eredmények, hogy egy ilyen kijelentés hihető legyen. Az, hogy lesz aki(k) ezt állítja, még nem lesz igaz. Olvastam én is tömérdek mindent, ez semmennyire sem bizonyított és nem is elfogadott nézet még szakmai körökben sem, de persze Te nyilván autizmus specifikus képzésben részesültél pszichiáterként és jobban tudod. Én inkább hiszek az orvosainknak és az ország egyik leginkább erre specializálódott intézményében lévő szakembereinek a véleményében.
2016. febr. 15. 11:49
 18/21 anonim ***** válasza:

Nem értem ennek mi köze van a gyerek vállalásodban....

Én 1 éve próbálkozom a párommal....a mi családunkban is van egy 5 éves kislány aki a "nem családtogok" előtt nem beszél még csak nem is bologat, nagyon keveset eszik és szinte mindíg ugyan azt... nem rajzol még egy szivecskét se tud.... viszont ha velem van mesét olvasok neki igaz mát csinál közben de mégis megjegyez minden egyes lényeges dolgot a meséből... és igen minddent rá kell erőszakolni

Hozzátenném hogy anyuka nem ül le vele játszani ,rajzolni stb. Nem tud egyedül babázni stb... apuka sokat dolgozik nincs ideje,de ő legalább ha egy negyed órát csak de akkor is vele leúl elbeszélget vagy ákár hívja jogy segítsen

Pedig ő egy nagyon értelmes, eleven kislány amikor velem van akkor próbálok segíteni neki mindenben... sokan mondhatnák rá hogy autista de nem az..... a látszat sokszor csal...

2016. febr. 17. 16:13
 19/21 anonim ***** válasza:
Elöző vagyok lemaradt.. a szülök azt hiszik hogy remekül nevelik a lányukat...ja és ki nem hagynám hogy ne legyen gyerekem emiatt... én nevelem szeretem és foglalkozom vele majd legyen bármi baja az én gyerekem és szeretni fogom
2016. febr. 17. 16:15
 20/21 anonim ***** válasza:
Kedves 86 %os válszoló:amit irtál:"Nem lehet tudni miképp, miből ered, ergo védekezni ellene sem lehetséges." Ez nem igaz, több tényezőt felderítettek, ami szerepet játszik a kialakulásában, így ha ezekre odafigyel valaki és felkészül a gyermekvállalás előtt, nagy valószínűséggel el is lehet kerülni-meg tudod mondani,hogy mivel lehet elkerülni az autizmust már a terhesség elött?Mert nekem is autista gyerekem van és nekünk az autista alapitványnál azt mondták,semmit nem tudtam volna tenni,hogy elkerüljem.
2016. ápr. 23. 21:29
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!