Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan kezeljem a hiszti...

Hogyan kezeljem a hiszti illetve dührohamokat?

Figyelt kérdés

Még csak most múlt egy éves, de nagyon nehezen bírok vele. Első gyerek, azt sem tudom hogy ez normális-e. Hogy ha nem az van amit ő szeretne akkor sikít, földhöz vágja magát, vagy engem/saját magát ütögeti. Most egy hete aludni sem akar ez is nagy harc mire el tudom altatni. Korábban néha engedtem neki hogy nézze a tv-t hogyha takarítottam, de most már 0 képernyő van, amitől jobb is lett a helyzet mert azelőtt ennyire sem tudtam kontrolálni a viselkedését.

Mi a jó taktika hisztinél? Mondjuk ha üzletben vagyunk és nem kaphat meg valamit akkor ott hogy kezeljem? Nyilván megpróbálhatom neki elmagyarázni miért nem jó ez, de még nem érti meg.

jan. 30. 11:19
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
Normális viselkedés. És tapasztalatból azt tudom mondani, hogy majd kinövi. Addig meg annyit tudsz tenni, hogy elviseled...nem kiabálsz érte, nem szidod le, mert annak semmi értelme. Persze mindenkivel előfordul, hogy elszakad a cérna és hangosabban, idegesebben szól, de ne ez legyen az általános. Illetve ha NAGYON extrém hisztik vannak, tehát egész nap ez megy és nagyon hosszú ideig nem nyugszik meg, akkor szerintem érdemes TSMT-re vinni. Bár szerintem egyébként sem baj, ha elviszed és megnézik, hogy minden rendben van-e.
jan. 30. 11:28
 2/8 anonim ***** válasza:
41%

Nagyon ajánlom Bojti Andrea agressziókezelés kurzusát, pont most indult január végén. 8 videót töltött fel eddig a kisgyermekkori agresszióról, dühkezelésről. Csak klubtagok léphetnek be a zárt csoportba, havonta 6 ezer körüli a díj (le lehet nyilván mondani), de lehet kérdezni is, és ő válaszol az egyéni esetekre. Nekünk nagyon hasznos volt, egyrészt jó látni, hogy más is jár hasonló cipőben, másrészt megnyugtató, hogy amiket tapasztalok, jórészt életkori sajátosság, és segít átkeretezni a gondolataimat a dologról, meg persze a saját gyerekkoromból hozott rossz mintákat.

[link]

Itt tudsz regisztrálni, ha érdekel.

jan. 30. 11:32
 3/8 anonim ***** válasza:
90%

Csak azt tudom mondani, hogy ez ilyen. Ki kell bírni pár év.

De amit tehetsz és sokat segít: lemozgatod minden nap, ha esik, ha fúj ki kell vinni a levegőre, tapasztalatom szerint ha nem jutunk ki még rosszabb és erősebb a hiszti.

Próbáld megelőzni a hiszti helyzeteket.

Az, hogy boltban is csinálja, étteremben, hát igen... ezeket a gyerekeket utálja ki ilyenkor a fél világ- és még téged is le fognak nézni ne izgulj, hogy milyen anya vagy. Szóval kitartást!

Unokatesóm gyereke 2.5 éves koráig nem dacolt, a mienk 1 évesen kezdte. Mi voltunk a sz@rszülők, ők meg a tökéletesek. Ahha... szóval készülj fel ezekre is.

jan. 30. 14:42
 4/8 anonim ***** válasza:
Tanulni tanulni tanulni. Sokat olvasni, podcasteket hallgatni és megfigyelni a gyerekedet, hogy nála mi a leghatásosabb, hogy tudod elterelni, megelőzni a kitöréseit és ha már megy a hiszti, akkor hogyan tudod kezelni azt. Sokszor egyszerűen csak végig kell hallgatni a sírását, aztán megölelgetni ha már engedi és megy tovább az élet. Ez egy ilyen időszak.
jan. 31. 08:05
 5/8 A kérdező kommentje:

Már el is kezdtem olvasni egy könyvet ilyen témában. Őszintén azt hittem később kezdődik majd ez az időszak, mindenki azt mondja az ovisok ilyen hisztisek, aztán az enyém még épphogy 1 éves és olyan mint egy méregzsák.

Persze azt már most is megkapom a szüleimtől hogy nincs megnevelve a gyerek és elkényeztetem…

jan. 31. 13:06
 6/8 anonim ***** válasza:
Közel sem biztos, hogy ez a csúcsa. :) Az én lánykám is egy kis "terrorista" volt 1-1,5 évesen, aztán 2,5 évesen rádöbbentem, hogy na aaz semmmiiii nem volt ehhez képest. :D Persze kívánom, hogy ez nálad ne így legyen, de nem árt felkészülni, ha időd engedi és szerintem tök sokat számít a későbbiekre nézve is, ha már most terelgeted a jó mederben. :)
jan. 31. 13:57
 7/8 anonim ***** válasza:
Kezd azzal hogy szoktasd le arról hogy nem ő a főnök. Ezt érdemes minél hamarabb mert a fejetekre fog nőni. Legyen napirend ami állandó, legyenek szabályok. Ha a boltba üvölt hagyd rá, magyarázd el neki miért nem beszél meg mindent. Idővel megérti. Ebben a korban és még egy picit tovább lehet 100x is elmondod ugyanazt de legalább tanulni fog belőle. Te meg vedd be a leszarom tablettát ha nem bírod.
febr. 4. 23:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Miért nem veszel meg. Elírtam
febr. 4. 23:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!