Most avagy vagyis 2010,2020 után már jól tudják kezelni a problémás gyerekeket mint mondjuk huszon, harmincon éve!?
Én 1989-es vagyok de engem szinte lezárták közben lehetett diszkalkúliám adhd, autizmus spektrum zavarom de akkor még nagyon régen ezt ki sem vizsgálták.
Igen ezeket a fejlődési zavarokat és tanulási nehézségeket.
Így elhanyagolni embereket úgy ahogy engem is:-(:-s Most felnőttként megmár mit akarják?
Ma mar mondjuk, hogy jobb a helyzet, tehat azert diagnozist hamarabb kap az ember, ha szerencseje van, bar sokszor az se megy zokkenomentesen az oriasi varolistak miatt, de..
Fejlesztest? Meg bolcsi, ovi nagyjabol mukodik, valahogy ott meg az en tapasztalataim alapjan jobban elerheto volt a fejlesztes, illetve maganba mindig van lehetoseg vinni. De az iskola az mar katasztrofa, nincs eleg gyogypedagogus, logopedus, ped. asszisztens.
Ocsemnek heti x fejlesztes jarna+ egy ped.asszisztensnek kene ot segitenie (adhd-s, de ha mondhatjuk igy, akkor nem csak kicsit, hanem nagyon) a suliban es szeptember ota nem sikerul ezt teljesiteni, mert nincs szakember. SNI kod miatt masik iskolaba fel se veszik, mert a kozelben nincs mas, messzebb megoldhatatlan.
Maganba kell vinni, akarmi van, de amikor 2 szulo dolgozik, ezt iszonyatos megoldani, anyagi reszet meg se emlitem.
Szoval jobb is meg nem is. Haldoklik az egeszsegugy, az oktatas, borzasztoan nehez ma is.
Tertiramas vagy mi a tököm.
Valaki nem tiltaná ki innen örökre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!