Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Dackorszakban bevált nektek a...

Dackorszakban bevált nektek a büntisarok/büntiszék/akármi, értetek el vele bármi változást?

Figyelt kérdés
Lázasan kutatom a megoldást, hogy kezelni tudjam a kétévesem. Eljutottam a supernanny sorozatig, ahol büntit javasolnak megoldásként. Kétségeim vannak, hogy ez vajon működik-e. Kizártnak tartom, hogy ő egy helyben maradna, amíg szükséges. Ha meg mindig visszacipelem, akkor az egész napot ezzel tölthetjük. Ráadásul milyen lelki hozadéka van ennek? Mármint az a célom, hogy megtörjem az akaratát, vagy az, hogy szót fogadjon akarata ellenére is, csak azért mert én azt mondtam? Mi ennek az elméleti háttere? AZt szeretném, ha megértené, mit-miért teszünk (és most csak a fontosabb, evés, fogmosás, alvás, úton átsétálásra gondolok, nem apróságokra). Büntetésben üléssel ezeket szerintem nem érti meg, max. elfogadja, hogy ha én azt mondom, akkor cselekszik, mint egy robot, mert különben ott kell dekkoljon, nem? És mi van, ha én nem vagyok épp 100%-ig jelen, vagy elfordítom a fejem? Akkor ha már nincs meg a szülői felügyelet, nem is működik a parancs, nem? Hogy lehet elérni, hogy akkor is működjön a "ne nyúlj a tűzbe", ha egyedül marad 40mp-re? Értitek a dilemmám? Olvastatok valamit a büntetések elméleti hátteréről valahol? Hol működik, miért működik, milyen következménnyel?
2015. szept. 8. 14:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nem is kell, hogy a célod legyen. De az nem normális, hogy bánt téged.

Azt próbáltad már, hogy megmagyarázod neki, miért ne harapjon? Eltolod a fejét, vagy ha megüt, lefogod a kezét és azt mondod, "ne csináld, ez anyának fáj". Az a lényeg, hogy tudja, hogy neked fáj, neked ez rosszul esik, azért nem szabad csinálni. Ha így se működik, akkor megmondod, hogy addig nem állsz szóba vele/nem játszol vele, amíg ezt folytatja, és be is tartod ezt. Ha ez se... na én akkor kevernék le egy pofont, de csak egyet. Csak hogy érezze, milyen az, ha fáj az ütés. Lehet, hogy nem tudja hová rakni ezt a szót.

De az is lehet, hogy valamilyen fejlődési zavara van. Hallgat a nevére? Figyel rátok, ha beszéltek hozzá? Megcsinálja, amit mondtok neki? Tud beszélni, a mozgása okés?

2015. szept. 9. 23:03
 12/13 anonim ***** válasza:
Nem! Bölcsibe sem, oviba sem, otthon sem! Ugyanis leültették és elkezdett énekelni. Megkérték hagyja abba mert büntibe van, a fejében szolt a zene és dobolt a térdén :D
2015. szept. 10. 10:30
 13/13 anonim ***** válasza:

Minden beválik, ha elég következetes vagy.

A kicsiknek kellenek a korlátok. Akarattal ezeket folyamatosan ki akarják tolni, a te dolgod, hogy ezeket megtartsd. A gyerkeimnél bejött a leültetős éa a fektetős módszer is. Idegzet kell hozzá, mire rájön a gyerek hamarabb szabadul, ha megcsinálja. Csinaltunk egy táblát a házirendről. Saját szabály van a harapásra verekedésre, csúnya beszédre ezeknél nincs tolerancia azonnal bünti rászámolás nélkül. Továbbá ha ugyan azért 2. Vagy 3x is büntetni kell egyre súlyosabb a következménye számukra. Egyszer volt csak hogy eljutott valamelyik a 3. Ig 2órán át sírt, a többit annyira sokkolta, hogy soha többet nem próbálkozott egyik sem ( Esti lefekvésnél nem kapott tejet). Rászámolok bünti előtt általában 2nél megállnak, nagyon ritka, ha le kell ültetni őket. Viszont tudják mihez tartsák magukat, mert ha a feje tetejére áll is, akkor sem engedek. Csak így lehet tartani az életünket, különben megbolondulnék. 4gyerek mellett.

2015. szept. 11. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!