Hiperaktív gyereknél bevált valakinek a táplálkozás megváltoztatása?
14:10
Ha az anyuka füvezik valószínűleg nem hiperaktív hanem valami leszedált gyereke születik. Tehát nem elég hogy ilyen ízetlen tahó vagy, még hülye is. Inkább szórakoztasd magad magad két fél téglával, te szarfészek.
Szia. Először is mi az hogy hiperaktiv. Arra gondolok, hogy kinek a szemszögéből hiperaktiv egy gyermek. Ezt a jelzőt ma nagyon könnyen rányomják sok-sok kisgyerekre. Anyukák, vigyázzatok, és gondolkodjatok! A gyermeketek egy áldozat, mert örökös gyógyszerszedésre kárhoztatják. Természetes az, hogy a kisgyerekek elevenek, jókedvűek, kicsattannak az energiától, és egész nap megállás nélkül, fáradhatatlanul mozognak, izegnek, játszanak, és ez a mai világban oly gyakran energiaszegény felnőttek szemében sokszor zavaró tényező lehet. Ne hagyjátok hogy gyerekeiteket megbélyegezzék, erős antidepresszánsokkal kezeljék, mert felnőtt korukra zombik lesznek belőlük. Ez nem vicc.
A túlzott aktivitást viszont igenis lehet befolyásolni az étkezéssel, csak az a baj, hogy olyan élelmiszert kell elhagyni, amiről ma még azt hiszik (tévesen) az emberek, hogy fontos tápanyag, és lépten nyomon fogyasztják, és a gyerekeiknek is nagy mennyiségeket adnak belőle. Ez a csoportja az élelmiszereknek a SZÉNHIDRÁTOK!
Szénhidrátok a cukor, a lisztből készült mindenféle tésztaféle, a rizs, a krumpli, a teljeskiőrlésű gabonák és a finomitott gabonák, és az összes, ezeket tartalmazó félkész, és késztermék.
Ezekből a ma embere rengeteget fogyaszt, gondoljunk csak a szendvicsekre, süteményekre, gyorséttermi hamburgerekre,....és még sorolhatnám a sok édességet, csokikat, cukorkákat, kekszeket, amiket tonnaszámra veszünk, és eszünk, közben nem tudjuk, mert senki sem meséli el nekünk, hogy ezekkel alapozzuk meg a későbbi betegségeinket.
Az a bizonyos étel-piramis, amit a táplálkozási-szakemberek javasolnak nekünk, (a legtöbbet a gabonákból, aztán a fehérjékből, és a zöldségek-gyümölcsökből a kevesebbet)ez egy hatalmas átverés! A gabonák, és a tejtermékek még csak 100-150 éve tápláléka az emberiségnek, azelőtt 10000 évig nem fogyasztottunk ilyeneket.
Az ember genetikailag nem képes a gabonafélékből származó szénhidrátokat, és a tejtermékekben lévő laktózt megemészteni! Nézzetek csak utána, Szendi Gábor ezt mondja már jó pár éve, és csak azok figyelnek fel ezekre az intelmekre, akik a saját bőrükön érzik ezeknek a kellemetlen tüneteit. A többiek, akik azt hiszik hogy nekik nem ártanak ezek a táplálékok, csak próbálják meg egy hónapra abbahagyni ezeknek a fogyasztását, aztán rájönnek majd, hogy az izületi gyulladásuk elszáll, vagy épp a makacs bőrbetegségük, vagy emésztési problémáik oldódnak meg hihetetlen gyorsasággal. Sajnos ma már annyira elhomályosítottak bennünket ezen a téren, hogy az emberek többsége el sem hiszi hogy ilyen fajta félrevezetés létezhet. Pedig ha valami nagy üzlet, akkor a gyógyszerek mellett a tej, és a gabonák is hatalmas üzletet képviselnek. Próbálja csak meg valaki , hogy beleköp a levesükbe, az megnézheti magát!
Ennek ellenére hál Isten, vannak olyan tudósok, kutatók, akik dolgoznak helyettünk, és bizony fura dolgokat találnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!