Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Kisgyerekes szülőktől kérdezné...

Kisgyerekes szülőktől kérdezném elsősorban, ti ezt hogyan reagáltátok volna le?

Figyelt kérdés
Nyaralni mentünk 1 hétre a párommal, apartmanban szálltunk meg. Egész héten a felettünk levő család 2 gyerekének a műsorozását hallgattuk. Az egyik gyerkőc 5 év körüli volt, a másik 3-4 éves. Az egész nap abból állt, hogy rohangáltak fel-le, labdáztak a fejünk felett, valami játékkal verték a fürdőszobai csövet (ami a mi fürdőszobánkba vezetett tovább) és ordítottak/bömböltek, dobálták a játékaikat. Nem túlzok, tényleg ez ment egész nap. Már az első este felmentem, miután délután 2-től hallgattuk őket: mondtam, hogy én teljesen értem, hogy nem könnyű 2 ilyen kis gyerkőccel, de ha lehet, próbálják meg csökkenteni a zajt, mert mi nem tudunk így pihenni. Apuka csak vágta a pofákat, meg bólogatott, de azt gondoltam, hogy értettük egymást. Ez nem így lett. Egyik nap sem lehetett fél 7-nél tovább aludni, ugyanis ahogy a gyerekek kikeltek az ágyból, kezdték a műsort. (Mondtam is a páromnak, hogy egy kis energiát adhatnának nekem is). A vicc az egészben, hogy az apartmanunktól 10 méterre volt egy játszótér (trambulintól kezdve minden volt benne). Ők viszont egyszer nem vitték le a gyerekeket, hogy ott tombolják ki magukat. Harmadik vagy negyedik nap már iszonyat idegesek voltunk, felmentünk, hogy most már nyomatékosan megkérjük őket, hogy valahogy ennek legyen vége, mert nem állapot, hogy nem lehet tőlük pihenni/aludni. Ekkor pedig kioktattak minket, hogy mi csak fogjuk be, nekünk nincs gyerekünk, úgyhogy mi ezt nem érthetjük, hogy milyen nehéz 2 kisgyerekkel. Ők azért jöttek, hogy jól érezzék magukat és nem fognak rászólni a gyerekekre. Nekünk miért baj az, hogy a gyerekek jól érzik magukat? Mondtuk, hogy nekünk nem baj, sőt örülünk nekik, de mi is szeretnénk jól érezni magunkat és ők akadályoznak benne. Erre az volt a válasz, hogy majd ha nekünk is lesz gyerekünk, mi is így fogjuk gondolni mint ők. Úgyhogy ezek után megkérdezném, hogy ez minden gyerekes szülő szerint normális? Nekem még nincs gyerekem, úgyhogy én ezt nem tudom reálisan megítélni, de szerintem ez akkor sem normális így.
2015. júl. 23. 10:36
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
38%

Tényleg abból áll egy családnál a nyaralás, hogy egy apartmanban töltik az idő nagy részét és ráhagynak mindent a gyerekekre? Szerintem ez nem normális.

Mi 10 hónapossal mentünk hosszúhétvégézni, de úgy érzem senkit nem zavartunk. A gyerekünk átalussza az éjszakát, reggel 8-9 előtt ritkán kel, amihez tartotta magát a hotelben is. Kelés után estig alig voltunk a szobában, jöttünk-mentünk, fürödtünk, aludt a babakocsiban.

Gyerek nélkül én sem örülnék, ha pl. reggel felkukorékolnának, mikor pihenni megyek valahova...

2015. júl. 23. 12:42
 22/30 anonim ***** válasza:
38%
Van egy hat és egy 10 éves fiam,úgyhogy bizton állíthatom nem ez a normális.Mindkettő sportol,a kicsi jégkorongozik,a nagy úszik,szóval elég energikusak. Pár napja jöttünk haza a nyaralásból,és egy olyan apartmanban laktunk ahol alul a tulaj él a családjával.Mikor eljöttünk mondtam hogy remélem nem voltunk hangosak,azt mondta hogy ilyen gyerekes család még nem nagyon volt náluk,mert semmit nem hallottak tőlünk.És hogy miért nem?Mert minden csak nevelés és iq kérdése.Én soha nem engedtem nekik otthon sem,akkor sem mikor 2-3 évesek voltak se,hogy így viselkedjenek,egyszerűen mert rohadtul idegesítene.Csak sokkal egyszerűbb ráhagyni a gyerekekre,mert a neveléshez odafigyelés és türelem kell,valamint felemelni a sejhajunkat a fotelból..Itt is látszik ebben a történetben a lustaság a szülők részéről,mert a játszótér egy köpésnyire volt,de hát ahhoz meg kellett volna mozdulni apuciéknak.Gyakran már a szülők viselkedéséből le tudom szűrni milyenek a gyerkőceik...Amikor először szóltatok,és nem azt mondta a kedves apuka, hogy elnézést kérünk,nem fordul elő többet,akkor már csomagolhattatok is volna akár.Surmókra sajnos nincs orvosság.Ne aggódj,nem minden gyerekes család ilyen.
2015. júl. 24. 15:23
 23/30 anonim ***** válasza:
0%

Én pont emiatt igyekszem olyan nyaralót keresni, ahol csak mi vagyunk, és nem zavarunk másokat, és ők sem bennünket. Nekem is van 5,7 évesek.

Igen, a gyerekek zajosak, pláne, ha fáradtak, annál inkább rosszalkodnak.

Mi ha nyaralni megyünk, akkor általában olyan reggel 7 körül kelnek. Mi párnával a fejünkön még igyekszünk aludni pár órát. Ők, bár évek óta mondjuk nekik, hogy reggel csendben játszunk, nem játszanak csendben még otthon sem, bár az átlagos hangerőnél lényegesebben csendesebben. Szerintem szomszédot is zavarná.

Aztán 10 körül el szoktunk menni valahova, és este jövünk meg. Nyaralás ide vagy oda legkésőbb 9-kor le szoktuk őket fektetni. Így kb. 6-9 között azért szoktak zajongani. Radiátort nem vernek, és a házban nem labdáznak, az igaz. Ettől függetlenül nem könnyű kicsi gyerekeket fegyelmezni, ráadásul nem tudhatod, hogy nincs-e valamelyiknek problémája. Egyre több a hiperaktív gyerek, ha a szülő orra alá dörgölöd, hogy miért nem tudja megnevelni a gyerekét, akkor még lenyel keresztben, elég baja van neki magának is.

Egy biztos, én is a személyzetnek szóltam volna, adjon olyan szállást, ahol nem zavarnak a szomszédok. És ha egy 20 fős tini társaság bulizott volna hajnalig? Akkor mit mondasz? Nyilván nem fújják le a kedvedért. Olyan szállást kell kérni, és biztosítani, ahol nem zavarnak a szomszédok.

Mi egyszer voltunk úgy, hogy ilyen iszonyú hőségben emeleti szobában szálltunk meg, körbe minden üvegezett, volt vagy 40 fok. Kinyitottunk az ablakot, de kb. hajnal 3-tól a kakas folyamatosan kukorékolt. Én másnap ki is jelentkeztem. Nem mentem át a azomszédhoz, hogy csukja be a kakast. Úgysem tenné meg.

2015. júl. 26. 22:49
 24/30 anonim ***** válasza:
52%

Én csak azt nem értem, hogy mi abban a nyaralás, ha egész nap egy apartmanban van az ember ahelyett, hogy kirándulna, strandra menne, vagy bárhová, pl. ki a kertbe. Ez ugyanúgy a kérdezőre is áll, mivel azt írja, hogy egész ez volt a helyzet.

Nekünk 2 gyerekünk van, mindkettő mozgékony, de megértik, hogy nem lehet a lakásban futkosni, ordítozni. Mi az apartmanba csak aludni, pihenni, fürödni jártunk egyébként, nem gondolom, hogy szórakoztató lenne bárkinek ott punnyadni.

2015. júl. 27. 00:40
 25/30 anonim ***** válasza:
43%

Na elolvastam a későbbi kommentet, a kérdezőnek ott van a törött lábú párja, ezt már értem, de a családot akkor sem. :)

Bár az egyenes összefüggés megvan, miért őrjöngtek a gyerekek a bezártságtól.

2015. júl. 27. 00:48
 26/30 anonim ***** válasza:
0%

Azért azt se felejtsük már el, hogy nem fehér embernek való időjárás volt. Rohadt meleg volt. Az én kisfiam a kertből 10-kor már huzta be a csikot! Miről beszélünk????

Legközelebb probáljatok szobát cserélni. Vagy foglaláskor kérd meg, ne család közelébe rakjanak, mert pihenni mentek.

2015. júl. 28. 08:35
 27/30 anonim ***** válasza:
55%
Mi is akkor voltunk nyaralni 2 gyerekkel, gondolom pont olyan melegünk lehetett. Olyan programot szerveztünk,ami ilyen időre való, ennyi. Strand, mert kirándulni nem lehetett, nem maradtunk egész nap az apartmanban, az nem nyaralás.
2015. júl. 28. 11:33
 28/30 anonim ***** válasza:
18%

Érdekes, ha valaki akinek gyereke van, véleményt mond, egyből 0 %.

Igen, el kell fogadni, hogy a gyerekek zajosak, majd megérted, ha neked is lesz.

0 %

2015. júl. 28. 18:15
 29/30 anonim ***** válasza:
50%
Mindenki le lett pontozva, teljesen mindegy, mit írtunk. :)
2015. júl. 29. 00:05
 30/30 anonim ***** válasza:

hát mi eleve nem megyünk olyan helyre, ahol közvetlen közelben vannak mások...

mert már tök jó ha fél7 kor kelnek, mert különben fél6-kor kezdődik

és rászólhatok, de fölösleges, mert csak magamat izzítom fel

nekik program kell és terelés -de szinte minden mindenhol 9-től vagy 10-től van...

2015. aug. 18. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!