Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Kisgyerekes szülőktől kérdezné...

Kisgyerekes szülőktől kérdezném elsősorban, ti ezt hogyan reagáltátok volna le?

Figyelt kérdés
Nyaralni mentünk 1 hétre a párommal, apartmanban szálltunk meg. Egész héten a felettünk levő család 2 gyerekének a műsorozását hallgattuk. Az egyik gyerkőc 5 év körüli volt, a másik 3-4 éves. Az egész nap abból állt, hogy rohangáltak fel-le, labdáztak a fejünk felett, valami játékkal verték a fürdőszobai csövet (ami a mi fürdőszobánkba vezetett tovább) és ordítottak/bömböltek, dobálták a játékaikat. Nem túlzok, tényleg ez ment egész nap. Már az első este felmentem, miután délután 2-től hallgattuk őket: mondtam, hogy én teljesen értem, hogy nem könnyű 2 ilyen kis gyerkőccel, de ha lehet, próbálják meg csökkenteni a zajt, mert mi nem tudunk így pihenni. Apuka csak vágta a pofákat, meg bólogatott, de azt gondoltam, hogy értettük egymást. Ez nem így lett. Egyik nap sem lehetett fél 7-nél tovább aludni, ugyanis ahogy a gyerekek kikeltek az ágyból, kezdték a műsort. (Mondtam is a páromnak, hogy egy kis energiát adhatnának nekem is). A vicc az egészben, hogy az apartmanunktól 10 méterre volt egy játszótér (trambulintól kezdve minden volt benne). Ők viszont egyszer nem vitték le a gyerekeket, hogy ott tombolják ki magukat. Harmadik vagy negyedik nap már iszonyat idegesek voltunk, felmentünk, hogy most már nyomatékosan megkérjük őket, hogy valahogy ennek legyen vége, mert nem állapot, hogy nem lehet tőlük pihenni/aludni. Ekkor pedig kioktattak minket, hogy mi csak fogjuk be, nekünk nincs gyerekünk, úgyhogy mi ezt nem érthetjük, hogy milyen nehéz 2 kisgyerekkel. Ők azért jöttek, hogy jól érezzék magukat és nem fognak rászólni a gyerekekre. Nekünk miért baj az, hogy a gyerekek jól érzik magukat? Mondtuk, hogy nekünk nem baj, sőt örülünk nekik, de mi is szeretnénk jól érezni magunkat és ők akadályoznak benne. Erre az volt a válasz, hogy majd ha nekünk is lesz gyerekünk, mi is így fogjuk gondolni mint ők. Úgyhogy ezek után megkérdezném, hogy ez minden gyerekes szülő szerint normális? Nekem még nincs gyerekem, úgyhogy én ezt nem tudom reálisan megítélni, de szerintem ez akkor sem normális így.
2015. júl. 23. 10:36
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
41%
Nos igen, sajnos a gyerekek nagyon energikusak. Nem könnyű őket lenyugtatni, de amit te leírtál, az sem normális. Az én kislányom pl. sokáig el tud lenni ha mesét néz és a kisfiam is elszórakozik egy darabig nézelődve (bár ő még csecsemő). Összességében szerintem két ekkora gyereknek tudnia kellene 1-2 órát nyugodtan, csendben eltölteni valamilyen mesével vagy játékkal. Az pedig semmiképp sem normális hogy napokig be vannak oda zárva, attól persze hogy megbolondulnak. Az én lányom sem bírja ha állandóan bent kell lennie. A szülőknek illett volna valami pár órás programot szervezni ha már nyaralni mentek velük, mert ez tuti halál így. A zaj normális a gyerekektől, de hogy napokig nem viszem ki még az udvarra sem és ezért egész nap tombol, az már nem.
2015. júl. 23. 11:35
 12/30 anonim ***** válasza:
21%
Azèrt is nehèz a kèrdès, mert ismerni kel, a gyerekekt is. Èn elhiszem azth hogy akinek nyugis vagy viszonylg nyugis gyereke van nem èrti milyen egy igazi rosszcsonttal ès csak a nevelesèst hajtogatja, amèg nincs abban a cipőben nem èrzi àt. Nekem egy 14hónapos igazi örökmozgó, huncut fiam van. Csak azt hallja meg, teljeseít amit akar. Pèldàul tegnap kèpes volt az orvosi vàróban 30percen keresztül sikìtozni az akusztika miatt, hiàba beszèltem neki egyfolytàban tettem a kezem a szàjàrq, kimentün, màr komolyan mindent megpróbàltam, agyon meg nem üthetem, itthon is így van szerintem màr aut hiszi a nem a neve, nèha màr èn is. Pedig tènyleg nem hagyok neki szó nèlkül semmit, folyamatosan beszèlek vele, elveszem
2015. júl. 23. 11:47
 13/30 anonim ***** válasza:
76%

Nem azért hajtogatom a nevelést meg nincsen eleven/rossz/problémás gyerekem, hanem pont mert VAN!!! Csakhogy ez nem kifogás! Radiátorcsövet verni nem szabad. Lakásban labdázni nem szabad. Ha gyufával játszik vagy a hipósüveggel, azt is ráhagyjuk, mert "eleven" meg "örökmozgó"? Nem, én vagyok a szülő, ő a gyerek, az én felelősségem, hogy mit engedek meg neki, és nem bújhatok el a gyerek mögé, ha számon kérnek a minősíthetetlen viselkedése miatt. Az ÉN dolgom, hogy ember legyen az a gyerek, nem másé.

És igen, nehéz elképzelni, hogy náluk is törött láb vagy bármi hasonlóan nyomós indok ett volna az akadálya, hogy kivigyék a gyerekeket mozogni.

2015. júl. 23. 11:51
 14/30 anonim ***** válasza:
55%

A kisgyerekek többsége valóban reggeltől estig megállás nélkül (vagy rövid megállással) pörög, ez a része a sztorinak teljesen normális. Én csak azt nem értem, hogy miért ültek "otthon" egész nap és hagyták szétverni a gyerekeiknek az apartmant ahelyett, hogy strandra, kirándulni, játszótérre, stb. mentek volna... A gyerekekben tombol az energia, nyaraláskor pláne felpörögnek, de valamit tenni kell hogy le tudják vezetni, nekem ez nagyon fura, hogy abból állt a napjuk, hogy a fejetek felett rohangáltak és labdáztak...

Egyébként a magam részéről nyaralás alatt is nevelem a gyerekem, persze szaladgáljon, érezze jól magát, de arra figyelek, hogy ne zavarjon másokat, tehát ha 6-kor kel, akkor minél előbb igyekszem olyan helyre vinni ahol szaladgálhat és kedvére ellehet, nem hagyom, hogy a szobában a szomszéd feje felett tomboljon. Amíg ez nem megoldható, igyekszem csitítani.. :D... de tényleg tudnak rendkívül energikusak lenni, hogy finoman fogalmazzak.

A másik oldal, hogy amíg nem volt gyerekem, addig, mivel tudom hogy a nyaralás mindenkinek nyaralás, igyekeztem mindig a lehető legtoleránsabb lenni, és nem fönnakadni azon ha a szállodában a másik szobában 6-kor keltek a gyerekek, vagy szaladgáltak vacsora közben az asztalok között. Nem tudom, hogy alacsonyabb-e a tűréshatárod, vagy tényleg annyira vészesek voltak-e.

Tehát röviden a válasz: normális, hogy a gyerek eleven, az nem normális, hogy a szülő hagyja, hogy korlátok nélkül mást zavarjon, de mindkét fél részéről alkalmazkodni kell, mert leültetni őket a sarokba, vagy kivenni az elemet nem lehet :).

2015. júl. 23. 11:54
 15/30 A kérdező kommentje:

Mi a fentebb leírt okok miatt nem nagyon mozogtunk (talán 2-3 alkalommal mentünk el fagyizni-vacsizni), de egyébre nem volt lehetőségünk. A másik család szintúgy pár alkalommal ment el valahova, ezt onnan sejtem, hogy akkor épp csend volt 1-2 óra hosszára. Nem leselkedtem utánuk, hogy most elmentek-e valahova, vagy csak alszanak, de ilyen alkalmakból sem volt 3-4-nél több. Ezek szerint így hozta a sors, hogy mind a ketten bent "kuksoltunk"-ez van. Én inkább azt nem értettem, hogy délután 3-4 óra körül miért nem a játszótéren tomboltak a gyerekek? Főleg miután jeleztük, hogy zavarnak.

A recepción szóltunk, de egyből le is ráztak azzal, hogy tele vannak így cserére nincs lehetőség, majd telefonon jelzik nekik, hogy panasz érkezett rájuk. Másnap rákérdeztem, hogy szóltak-e nekik, mert nem változott semmi, azt mondták, hogy szóltak. Bár nem volt túl meggyőző, úgyhogy azon sem lennék meglepve ha elfelejtették volna.

2015. júl. 23. 11:57
 16/30 anonim ***** válasza:
20%

Ebben a melegben èn sem viszem ki a kicsit, na jó 6-7körül màr sètàlunk...

De pl nekem is az egèsz napom arra megy hogy szaladgàlok egy 14hónapos utàn mert ha valamit a fejèbe vesz az tuti vègig?is csinàlja. Pl ha ütögetni akarja a fűtötestet akkor egèsz nap mind az 5 helysègben bepróbàlkozik, ès pl nekem is kell nèha pisilnem szóval megesik hogy sikerül neki, mert a?figyelemelterelès is addig hat mèg a màsik tevèkenysèget csinàlja majd visszatèr az eredeti tervhez. Fogalma sincs igaz hogy mennyiben fog ez vàltozni 4èves koràra...gondolom legalàbb ha lemegyünk a jàtszótèrre nem ezik meg mindent, de az biztos hogy vannak gyereke akikkel ha a fejjünk tetejère àllunk sem lehet bírni, ès ezek a szülők is szeretnènek nèha pihenni...

2015. júl. 23. 12:00
 17/30 anonim ***** válasza:
64%
Ha egész nap az apartmanban kuksoltak, nem csoda, hogy tomboltak szerencsétlen gyerekek és azt verték szét...
2015. júl. 23. 12:07
 18/30 anonim ***** válasza:
21%

Simán el tudom képzelni azt is, hogy mivel az a család most "nyaralt", ezért megengedtek mindent a gyerekeknek, mondván ez a nyaralás... Persze nem így kéne, és az is lehet hogy náluk otthon is ez megy..

Az meg hogy mért nem vitték őket a játszótérre tényleg rejtély, lehet kényelmesebb volt így nekik.

2015. júl. 23. 12:17
 19/30 anonim ***** válasza:
32%

macerás dolog

1. mert nekem is 3 van, de ha nyaralás akkor nem a lakhelyen vagyunk, víz strand ki el valahova, csak a lakhelyen ne legyünk :-D

tény h reggel 6:30 és már a legkisebb ébren és pörög kelti a családot - de reggeliig mesenézés vagy rajzolás valami csendes dolog elvégre más is pihenne ...

2. voltunk úgy h felettünk is gyerekesek voltak zajosak 2x mentem fel szólni

majd recepció és másik szoba - kibalhéztam :-)

mondtam h az nem állapot h az 1 évesem nem tud délben pihenni mert felettünk mintha buli lenne - bejöttek meghallgatták és igazad adtak nekünk - leparancsolták őket a földszintre (indok műszaki hiba :-) mi meg máshova mentünk

2015. júl. 23. 12:29
 20/30 anonim ***** válasza:
44%
Van abba sok igazság,h azoknak a szülőknek sok mindent másképp kellett volna megoldaniuk. Én biztos többet lettem volna velük a szabadban, és mindent megtettem volna annak érdekében,h a gyerekek ne zavarjanak másokat. De az a helyzet, ha nyaralni megy az ember, ez benne van a pakliban. Nem tudhatjuk, h kik lesznek a szomszédaink. Lehet,h bulizós fiatalok, állandóan veszekedő házaspár, vagy éppen folyton hangosan szexelő párocska... stb. Ha nagyon zavarnának, akkor én előbb kérdezném meg a személyzetet,h tudnának-e másik szobát adni. Ha nem, csak akkor beszéltem volna a családdal.
2015. júl. 23. 12:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!