Kisgyerekes szülőktől kérdezném elsősorban, ti ezt hogyan reagáltátok volna le?
Nem azért hajtogatom a nevelést meg nincsen eleven/rossz/problémás gyerekem, hanem pont mert VAN!!! Csakhogy ez nem kifogás! Radiátorcsövet verni nem szabad. Lakásban labdázni nem szabad. Ha gyufával játszik vagy a hipósüveggel, azt is ráhagyjuk, mert "eleven" meg "örökmozgó"? Nem, én vagyok a szülő, ő a gyerek, az én felelősségem, hogy mit engedek meg neki, és nem bújhatok el a gyerek mögé, ha számon kérnek a minősíthetetlen viselkedése miatt. Az ÉN dolgom, hogy ember legyen az a gyerek, nem másé.
És igen, nehéz elképzelni, hogy náluk is törött láb vagy bármi hasonlóan nyomós indok ett volna az akadálya, hogy kivigyék a gyerekeket mozogni.
A kisgyerekek többsége valóban reggeltől estig megállás nélkül (vagy rövid megállással) pörög, ez a része a sztorinak teljesen normális. Én csak azt nem értem, hogy miért ültek "otthon" egész nap és hagyták szétverni a gyerekeiknek az apartmant ahelyett, hogy strandra, kirándulni, játszótérre, stb. mentek volna... A gyerekekben tombol az energia, nyaraláskor pláne felpörögnek, de valamit tenni kell hogy le tudják vezetni, nekem ez nagyon fura, hogy abból állt a napjuk, hogy a fejetek felett rohangáltak és labdáztak...
Egyébként a magam részéről nyaralás alatt is nevelem a gyerekem, persze szaladgáljon, érezze jól magát, de arra figyelek, hogy ne zavarjon másokat, tehát ha 6-kor kel, akkor minél előbb igyekszem olyan helyre vinni ahol szaladgálhat és kedvére ellehet, nem hagyom, hogy a szobában a szomszéd feje felett tomboljon. Amíg ez nem megoldható, igyekszem csitítani.. :D... de tényleg tudnak rendkívül energikusak lenni, hogy finoman fogalmazzak.
A másik oldal, hogy amíg nem volt gyerekem, addig, mivel tudom hogy a nyaralás mindenkinek nyaralás, igyekeztem mindig a lehető legtoleránsabb lenni, és nem fönnakadni azon ha a szállodában a másik szobában 6-kor keltek a gyerekek, vagy szaladgáltak vacsora közben az asztalok között. Nem tudom, hogy alacsonyabb-e a tűréshatárod, vagy tényleg annyira vészesek voltak-e.
Tehát röviden a válasz: normális, hogy a gyerek eleven, az nem normális, hogy a szülő hagyja, hogy korlátok nélkül mást zavarjon, de mindkét fél részéről alkalmazkodni kell, mert leültetni őket a sarokba, vagy kivenni az elemet nem lehet :).
Mi a fentebb leírt okok miatt nem nagyon mozogtunk (talán 2-3 alkalommal mentünk el fagyizni-vacsizni), de egyébre nem volt lehetőségünk. A másik család szintúgy pár alkalommal ment el valahova, ezt onnan sejtem, hogy akkor épp csend volt 1-2 óra hosszára. Nem leselkedtem utánuk, hogy most elmentek-e valahova, vagy csak alszanak, de ilyen alkalmakból sem volt 3-4-nél több. Ezek szerint így hozta a sors, hogy mind a ketten bent "kuksoltunk"-ez van. Én inkább azt nem értettem, hogy délután 3-4 óra körül miért nem a játszótéren tomboltak a gyerekek? Főleg miután jeleztük, hogy zavarnak.
A recepción szóltunk, de egyből le is ráztak azzal, hogy tele vannak így cserére nincs lehetőség, majd telefonon jelzik nekik, hogy panasz érkezett rájuk. Másnap rákérdeztem, hogy szóltak-e nekik, mert nem változott semmi, azt mondták, hogy szóltak. Bár nem volt túl meggyőző, úgyhogy azon sem lennék meglepve ha elfelejtették volna.
Ebben a melegben èn sem viszem ki a kicsit, na jó 6-7körül màr sètàlunk...
De pl nekem is az egèsz napom arra megy hogy szaladgàlok egy 14hónapos utàn mert ha valamit a fejèbe vesz az tuti vègig?is csinàlja. Pl ha ütögetni akarja a fűtötestet akkor egèsz nap mind az 5 helysègben bepróbàlkozik, ès pl nekem is kell nèha pisilnem szóval megesik hogy sikerül neki, mert a?figyelemelterelès is addig hat mèg a màsik tevèkenysèget csinàlja majd visszatèr az eredeti tervhez. Fogalma sincs igaz hogy mennyiben fog ez vàltozni 4èves koràra...gondolom legalàbb ha lemegyünk a jàtszótèrre nem ezik meg mindent, de az biztos hogy vannak gyereke akikkel ha a fejjünk tetejère àllunk sem lehet bírni, ès ezek a szülők is szeretnènek nèha pihenni...
Simán el tudom képzelni azt is, hogy mivel az a család most "nyaralt", ezért megengedtek mindent a gyerekeknek, mondván ez a nyaralás... Persze nem így kéne, és az is lehet hogy náluk otthon is ez megy..
Az meg hogy mért nem vitték őket a játszótérre tényleg rejtély, lehet kényelmesebb volt így nekik.
macerás dolog
1. mert nekem is 3 van, de ha nyaralás akkor nem a lakhelyen vagyunk, víz strand ki el valahova, csak a lakhelyen ne legyünk :-D
tény h reggel 6:30 és már a legkisebb ébren és pörög kelti a családot - de reggeliig mesenézés vagy rajzolás valami csendes dolog elvégre más is pihenne ...
2. voltunk úgy h felettünk is gyerekesek voltak zajosak 2x mentem fel szólni
majd recepció és másik szoba - kibalhéztam :-)
mondtam h az nem állapot h az 1 évesem nem tud délben pihenni mert felettünk mintha buli lenne - bejöttek meghallgatták és igazad adtak nekünk - leparancsolták őket a földszintre (indok műszaki hiba :-) mi meg máshova mentünk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!