3 éves fiam egyre nehezebben kezelhető, hogyan tudom kideríteni, hogy viselkedészavarral van-e dolgunk?
Figyelt kérdés
Hova kell először fordulni? Budapesten élünk. Nevelési tanácsadót keressem vagy pszichológus esetleg mindkettő?2015. jún. 8. 10:27
1/10 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy ez a dackorszak csúcsa, meg alapból is egy öntörvényű kisember, de csinál elég hajmeresztő dolgokat, ezek miatt gondolom, hogy utána kéne járjunk.
2015. jún. 8. 10:33
2/10 anonim válasza:
Védőnőt első körben, aztán a nevelési tanácsadó.
De ha van rá anyagi kereted, akkor én a helyedben magán felmérésre vinném.
3/10 anonim válasza:
Nevelési tanácsadóban van pszichológus. Azt hiszem csak iskola időben vannak nyitva, esetleg még utolérsz ott valakit.
4/10 anonim válasza:
Pl. Gézengúz alapítvány- OEP finanszírozott, eltérő fejlődésmenetű gyerekekkel is foglalkozik.
5/10 anonim válasza:
Mozgásterapeutával méresd fel, lehet OEP finanszírozott és magán is. Melyik kerületben laktok? Hátha tudok valakit ajánlani.
6/10 anonim válasza:
Azt kellene kiszűrni első körben, hogy fejlődési zavar van-e, vagy pszichés hátterű, és/vagy temperamentális probléma. Nevelési tanácsadóban elsősorban a nevelési kérdésekkel és pszichés zavarokkal foglalkoznak. Az eltérő fejlődést nem mindig veszik észre. Ezért én is olyan helyet javaslok, ahol mindenre van lehetőség. Ha 3 év alatti, akkor a korai fejlesztőt elsősorban.
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Márciusban múlt 3 éves. Igazából ami engem aggaszt, az a nyughatatlansága meg a dühkitörései: még evés közben meg elalvás előtt is folyamatosan mozog vmit, ha rászólunk vmi rosszaságért, csapkod, dobálózik, rugdos, néha üvöltve.
2015. jún. 11. 22:37
8/10 A kérdező kommentje:
Ezen túl pedig szinte kényszeres dolgai vannak. Nem mindegy melyik úton megyünk, ki nyit ajtót, hogy áll a függöny...
2015. jún. 11. 22:41
9/10 anonim válasza:
Mindenképpen keressetek fel olyan szakembert, gyermekpszichiátert, aki ért az autizmus diagnosztizálásához is. Illetve ki tudja zárni.
Mint írtam, ha 3 éven aluli, akkor a korai fejlesztő a legjobb. Meg lehet próbálni a vadaskertet is.
10/10 anonim válasza:
Én megkeresnék egy Pető intézetben tanuló konduktort, és olcsón vennék tőle fejlesztő órákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!