Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Szerintetek ki a felelős?

Szerintetek ki a felelős?

Figyelt kérdés

4 éves hiperaktív kislányom aki mindent megnézn, fel mászik, leugrik, állandóan rohangál, rá vigyázott ma 1 órát a testvérem, mikor hazáértem, tesóm telefonja, okostelefon, ott volt a dohányzo asztalon. Mindig szólunk, hogy vigyázzon rá, kislányom aki minden mobilt vagy bármit megnézn, felvette, mikor már szóltam, hogy ez nem neki való stb leejtette és eltört az uveglapja. Pontosabban megrepedt.Tesóm nem internetezik csak a fényképezőt használja rajta és telefonál, dwe azt sem sokat. Az én agyamat elontotte a lila köd, üvöltöttem a gyerekkel, megkerdeztem mennyibe került fél éves telefon és odaadtam a teljes árat, hát nem keveset, aztán kérdeztem tesóm, de minek rakja az asztalra, ahol a gyerek játszik? Ő rögtön, hogy nehogy kitalaljam már, hogy Ő a hibás, dúlt-fult és elment.

Utána hívott, hogy 30-32-ért kicserélik az üveget, de addig nem lesz telefonja. Megint elkezdem mondani, hogy azért, hogy gondolta, hogy ott hagyja a telefont, egy 4 éves kislányt miért hibázt v engem.? Erre begurult, azt mondta b....meg a pénzem vissza adja, le sz...ja, lecsapta a telefont és többet fel sem vette. Én úgy gondolom itt 1 ember volt hibás és az Ő, de meg sem hallgat, azt akartam mondani, hogy ennek ellenére fél javítás árat kifizetem többi pénzt kérem vissza, de nem engedte elmondani.

Nagyon rossz érzés, Ővele semmit, soha megbeszélni nem lehetett, csak, ha rahagytam, de ez sok pénz és egyébként is miért hagyjam rá?

Vagy nincs igazam? Segítsetek tisztábban látni!

2015. ápr. 9. 22:43
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
66%
Szívességet kértél a testvéredtől, erre a gyereked tönkre tette a telefonját, és még a testvéredet hibáztatod? Nincs igazad, a te hibád volt!
2015. ápr. 10. 07:31
 12/32 anonim ***** válasza:
56%
Hát ez nagyon durva, hogy ennyire nem tudtad megnevelni a gyerekedet, hogy nem nyúlunk a telefonhoz, főleg másnak a telefonjához. Ez a te hibád elsősorban. az én lányom még nincs 4 éves, soha nem nyúlt még kérdés nélkül a telefonjainkhoz pedig elől van, bármikor hozzáférhetne gond nélkül.
2015. ápr. 10. 07:46
 13/32 anonim ***** válasza:
52%

szerintem te vagy a hibás, mert a gyerekednek, akár hiperaktiv akár nem, tudnia kéne, hogy nem nyulunk más dolgához és alapbol nem nyulunk a telefonokhoz.....

ha nem az asztalon hagyja, akkor hol?? el kell dugni a tárgyakat egy 4 éves gyerek elol...? ?

kérj elnézést a testvéredtol, a gyerekedet pedig neveld!!!!

2015. ápr. 10. 08:28
 14/32 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem, nem vagy hibás. Mivel leírtad a kérdésben, hogy többször is szólva lett a tesódnak, hogy vigyázzon a telefonjára. Az előttem szólók, szerintem ezt figyelmen kívül hagyták.....

Ráadásul adtál neki pénzt is.... rögtön jószándékkal fordultál felé.

Szerintem ha mindketten lenyugodtatok, próbáljátok megbeszélni az anyagiakat a telefon miatt!

A fiam 8 éves.... de például a tata, akivel sokat van, sose magyarázta el, hogy nem szabad neki ezt és ezt....inkább úgy gondolta, hogy elrakja előle a dolgokat.... nekem így elég nehéz dolgom volt vele....egyébként is elég szeleburdi gyerek.....

2015. ápr. 10. 09:13
 15/32 anonim ***** válasza:
55%
A 4 éves gyerek már nem baba. Ennyi idős a fiam és nem veszi el más cuccát. Ha ilyen tesóm lenne mint te az életben nem állnék többet szóba vele. Nem elég, hogy képtelen vagy megnevelni a gyereked még őt hibáztatod l, úgyhogy ráadásul te is ott voltál. Oviban is csak addig az óvónő felelőssége a gyerek amíg a szülő oda nem ér.
2015. ápr. 10. 11:15
 16/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a jószándékú válaszokat. Látom sokan nem olvasták pontosan.

A telefon teljes értékét kifizettem és tesóm ismeri a gyereket, viselkedését is, ennek tudatában vigyáz rá.

Lehet hülye a gyerekem egyesek szerint, szerencsére az övékkel nincs ilyen probléma és addig örüljenek, mert annak ellenére, hogy igyekszem jól nevelni eddig sok a probléma, de nem baj, érdekelt más véleményen is.

2015. ápr. 10. 12:43
 17/32 Julie S ***** válasza:
81%

Na, en ezert nem veszek draga okostelefont, mert szilikontok ide vagy oda, dobta mar el mergeben a gyerekem (eddig meg tulelte a telo). :) O meg csak masfel eves, de olyan targyakat, amik fontosak es sokba kerultek meg nehezen potolhatok, 5-6 eves gyerek kezebe sem adnek, illetve olyan helyen sem hagynam, ahol eleri. Sokszor mi felnottek is kiejtjuk veletlenul a kezunkbol a telefonunkat... egy kisgyereknek ez meg konnyebben megy.

Szerintem a tesod volt figyelmetlen es tanulja meg vallalni a kovetkezmenyeit. Te korrekt voltal, remelem, ha lehiggadtok, sikerul majd megbeszelnetek.

2015. ápr. 10. 13:03
 18/32 anonim ***** válasza:
73%
Igen majd miután felhívott, hogy meg lehet javítani, te neki estél, hogy ő a hibás.
2015. ápr. 10. 14:07
 19/32 anonim ***** válasza:
68%
Ha velem ilyen történne bocsánatot kérnék és felajánlanám hogy kifizetem a javítást. Én is sokszor rászólok a húgomra hogy tegye el a telefonját mert a kislányom azonnal ráugrik (14 hónapos), de úgy gondolom ő tesz nekem szívességet hogy vigyáz rá, akkor ha imádják egymást és szeret rá vigyázni. Bár ismerve a húgomat magát hibáztatná. Mind a ketten rosszul reagáltátok le a helyzetet. Meg kéne beszélni higgadtan. Kezdeményezz te, kérj bocsánatot. Mégis csak a testvéred. Mondjuk az is kérdés hogy kit mennyire visel meg 20-30 ezer forint kiadás. Nyilván ha ő egyébként jól él, te meg a gyerek elől veszed el a kaját akkor nem illendő elfogadni (max részletre) de ha fordítva van akkor eszembe sem jutna hogy nem fizetem ki neki az egész összeget.
2015. ápr. 10. 14:30
 20/32 anonim ***** válasza:
33%
A kerdezo azt varja el, hogy mindenki az o partjat fogja. Szanalmas 'anya' vagy.
2015. ápr. 10. 14:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!