Nem tudom mit tegyek az állandó hisztivel és akaratossággal?
2,5 éves a gyerkőcöm és fiú létére mint egy kislány...de mindenen... egyszerűen már az sem jó ha beküldöm a bünti helyre mert kiharcolta hogy az is legyen, az sem jó ha megkapja amiért hisztizik, az sem okés neki hogy nem foglalkozom vele amikor hiszti van és toporzékolás és visítás :((( nagyon szeretem ő a mindenem de most már kezdek kimerülni mit lehet tenni egy egekig akaratos kisfiúval :(
tippek?
kinek van-volt ilyen problémája?
most ott tartok hogy felhangositom maxra a rádiót (a mélynyomó jónak látszik van hangja rendesen) és akkor egy időre abba hagyja mert rám kiabál hogy vegyem le a hangját, én leveszem és közlöm vele addig üvölt a rádió amig ő nem hagyja abba...és ilyenkor 10-ből 8x abba is hagyja...ez rossz ötlet? :(
Azt próbáltad hogy te is a földhöz vágod magad és elkezdesz hisztizni amikor ő? Vagy ugyanúgy rinyálni?
Az enyém akkor hagyta abba az artikulálatlan értelmetlen üvöltést amikor én is pont ugyanúgy rákontráztam. Meglepődött, abbahagyta, megértette h mennyire idegesítő a másiknak. Talán 1-2x még bepróbálkozott de akkor már rutinosan "lemásoltam" és abba is maradt.
Sztem olyat ne tudatosítsál benne, hogy ő a felelős a te érzéseidért.
Azt én is szoktam, hogy "én sem ütlek meg..."
A fiam most lesz 3, elképesztő dolgokon tud kiborulni, pl már elhívták a liftet, amikor eszébe jut, hogy ő akarta volna becsukni az ajtót. Vagy ne fújjon a szél.
Nálunk nem jött be a vízzel arcmosás, hasonlóan viselkedés, kiabálás-ezektől sokkal idegesebb lesz. És ő képes nagyon hosszan üvölteni (sikítva-visítva), szóval lenyugodni sem tud igazán egyedül. Amikor empatikusabb vagyok és igyekszem átérezni a problémáját (így állok hozzá) olyankor valahogy mindig jobban sikerül kezelni.
Persze tettem én már bele az üres kádba, hogy ne rugdossa a dolgokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!