Gyermekemnek állandó dühkitörései vannak és egyszerűen nem tudok már ellene mit tenni. Valaki küzd hasonló problémával? Mit tanácsoltok?
Mikor kapta a Ritalint? Mert hozzá lehet szokni, egy idő után már semmit nem ér. Ilyenkor új gyógyszer kell beállítani (Vadaskert újra, bennfekvéssel, gyógyszerbeállítással).
Próbálkozhattok még más módszerekkel, pl. nem tudom, hallottál-e a neurofeedback módszerről. Guglizz rá, érdemes szerintem kipróbálnotok, mert van, akinél használ.
Ha meg semmi sem segít, akkor csak az idő... sajnos ez a legrosszabb kor, amit át kell valahogy vészelni. A kamaszkor lezárultával sokat javulhat.
Megütötte a szemem, hogy azt írod: MÁR nem használ a Ritalin. Akkor ez elég tipikus. Ezek a szerek max. 2-3 évig hatnak, utána váltani kell, mert egy másik fajta simán lehet hatásos.
A Vadaskertben akkor adnak gyógyszert, ha igazolt a neurobiológiai háttér, nem gyógyszereznek agyba-főbe. Ha a gyermeked kapott, akkor esélyes, hogy neki tényleg hat is, de a hozzászokás akkor is kialakul adott gyógyszerrel szemben. Keressétek meg a kezelőorvost, és mondjátok el, hogy már nem hat a gyógyszer, nem tudna-e másik fajtát beállítani. Az hatásos lehet. (Volt ilyen tanítványom, neki hatott a gyógyszerváltás.)
Természetesen tudom, hogy nem átlagos kamasz viselkedés, de azt írtam, hogy a kamaszkor még ront is rajta.
(Tanítottam hiperaktív gyerekeket, pont ilyen korúakat, többségük "vadaskertes" gyerkőc volt. A saját gyermekem is "vadaskertes" bár ő más miatt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!