Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 3 éves gyereket mennyire...

3 éves gyereket mennyire lehet feladathoz lekötni?

Figyelt kérdés
Kisfiam a logopédusnál mindig bohóckodik, alig lehet leültetni az asztalhoz, mert nem akarja megcsinálni a feladatokat, bár legtöbbször után mondja szavakat és a hangutánzókat, ha nincs kedve, ez is kakukk... A néni már egyre idegesebb úgy látom, én meg tehetetlen vagyok, mert ilyenkor tiszta hiperaktívvá válik. Ennyi idősen már "kötelező" asztalnál feladatokat megoldani?
2015. febr. 10. 12:34
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Beszédértési zavar lehet szenzos diszfázia. Lehet kérni beszédértési hallásvizsgálatot is, de ezt nem sok helyen csinálják. Ahol én lakok, itt is csak magánrendelésen csinálja meg a megyei kórház fül-orr gégészetének osztályvezető főorvosa, mert neki van ehhez több milliós berendezése, a kórháznak nem telik rá. Esetleg, ha egy ilyenre el tudod vinni, az nagyon jó lenne. De egy alap fül-orr gégészeti vizsgálat is segíthet. Az én fiamnak kivették az orrmanduláját és kisebbítették a garatmandulát. Ez utóbbit mindenképp kellett, mert összeért neki. A mandulák nagysága befolyásolhatja a hallást. Műtét előtt 20 decibellel halott rosszabbul, műtét után 10 decibelt javult, szinte tökéletesen hall.
2015. febr. 11. 20:47
 22/24 A kérdező kommentje:
Normál fül orr gégésznél már voltunk többször is. Negatív. Beszédértéses vizsgálatot hogy csinálnak egy örökmozgó 3 évesnél?
2015. febr. 12. 09:45
 23/24 anonim ***** válasza:

Ha nem sikerül megcsinálni, akkor 4 évesen kell próbálkozni. Igazából nem tudom pontosan hogy csinálják, még nem jutottam el a fiammal én sem, várni kell, mint írtam nálunk is csak magánba csinálja egy orvos egy saját logopédussal.

Igen, nehéz lehet egy örökmozgó gyerekkel, de azért 3 évesen egy 10-15 percet azért már nyugton kell tudni maradnia. Ha nem, akkor egy kicsit elő kell venni a szigorúbb oldalad. Egy sima hallásvizsgálat is 30 perc nálunk. Ahol a gyerek nem működött együtt, ott anya ölébe ültették. Ha úgy sem, akkor visszahívták másik időpontra.

2015. febr. 12. 10:09
 24/24 anonim ***** válasza:

Én úgy vélem, hogy én sem vagyok képes elmondás után sok dolgot megjegyezni, mert nem auditív, hanem vizuális típus vagyok. Szóval nem csak az anyósod végezte könyvből az egyetemet, hanem én is. És az emberek több mint 90%-a vizuális típus.

Amikor a figyelemzavaros gyerekemet (aki most 5 éves) fejlesztő pedagógushoz viszem heti egy délutáni órára, akkor az egy olyan helyen van megoldva, hogy én a fogadótérben maradok, én nem lehetek benn velük. Van egy ajtó, amit becsuknak. Minden kihallatszik, tehát tudom mi történik bent, de a gyerek nem lát engem. És a tanár nő kezeli le a gyerek ellenkezését, profin.

Először engem is meglepett, hogy kirekesztett a pedagógus, de már az első alkalommal rájöttem, hogy így a jó, hogy én nem vagyok jelen. Így a gyerek együttműködése kizárólag az ő felelőssége, és csak az ő képességeitől függ. És mivel ő profi szakember, nagyon figyelek, hogy ő hogyan csinálja mindazt, amit én csak tízszeri elmondásra, és imádkozások árán vagyok képes kihozni a gyerekből.

És én a fejlesztő pedagógust még sohasem láttam idegesnek :-)

2015. febr. 26. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!