3 éves gyereket mennyire lehet feladathoz lekötni?
3 éves gyereknek már a figyelmét le kéne tudnia kötni legalább 10-15 percre. ez a minimum ennyi idősen, ha ennyire se lehet lekötni olyan feladatokkal ami érdekes számára akkor figyelemzavar állhat a háttérben.
te se tudod ennyi időkre lekötni?
egyébként enyém 2,5 éves korától jár, 3 éves korára eljutottunk addig, hogy a 45 perces óra utolsó 10 percében állhatott fel, akkor szerepjátékos feladat volt 10 percig amit ugye abszolút játéknak tekintett. 5 éves, most már nincs játék, a 45 percet végigüli és aktívan részt vesz, de nem tudom mikor jutottak ide, én már nem vagyok bent
4es vagyok. 1-es, 3-as. azért ha egy kisgyereknél komolyabb gond van, mint hogy nem mondja az r-betűt, akkor nem lehet 5 éves koráig várni :(
egyébként tényleg nagyon fontos, hogy érdekesen tartsa a foglalkozást, nyilván ha nem tudla lekötni, akkor nem jó a szakember
Utolsó, azért vannak olyan gyerekek, akiknek intenzív logopédiai fejlesztés kell, egy diszfáziás nem fogja 5 éves korára kinőni a beszédhibát. Sőt, nálunk most sok gyerek anyja sír az oviban, mert a nagycsoportos felmérésen derült ki, hogy súlyos beszédhibák vannak a gyerek beszédében. Csak, eddig senki se foglalkozott vele, 8 évesen mehet iskolába. Idén tölti a gyerek a 7. évét, de nem kezdhet szeptemberben a suliban, hanem csak 2016 szeptemberben. Egy 2008-as születésű gyerek. Ez azért van, mert az országban nagyon kevés a logopédus és a szülőket próbálják lerázni mindenféle dologgal. Főleg azokat tudják, akik nem viszik a gyereket nevelési tanácsadóba, így nincs hivatalos papírjuk, hogy a gyereknek 5 éves kora előtt is kell fejlesztés, hogy legalább 7 évesen az iskolában ne okozzon gondot az írás, olvasás elsajátítása. Sose baj, ha egy szakember felmér egy 3-4 éves gyereket, hogy nincs-e gond a beszédével. Legalább a szülő megtudja, mi a helyzet.
Kérdező, nem baj, ha egy 3 éves nem marad nyugton 45 percet, ez normális, tudhatná a logopédus is, ha már képzett gyógypedagógus.
1. Én logopédust váltanék, nincs türelme a gyerekhez, pedig egy beszédhibáshoz vagy beszédfogyatékoshoz rengeteg türelem kell. 2.Ha nem voltatok nev. tanba, akkor kérj időpontot, nézzék meg a gyerkőcöt, nincs-e esetleg jele a hiperaktivitásnak. Nem vesztesz semmit, ne hagyd magad lerázni, esetleg beszédjavító intézetbe is elmehettek, ha még nem voltatok.
Az én fiamat 4 éves korától fejlesztik, már végigcsinálta a feladatokat 4 évesen. De, én sose vagyok bent, csak az első alkalommal mentem be vagy ha a logopédus külön kéri, hogy menjek be. Ha nem mész be, akkor szófogadóbb a gyerek, elvileg. Sokat számít mennyire ragaszkodik hozzád, ugye ezért jó, ha a gyerek nem csak a szülivel van non-stop, hanem 1-2 hétvégét néha pl. nagyszülőknél. Ha nincs a szülőkhöz ragasztva a gyerek, ilyen helyzetben elfogadóbb, hogy anya kint mmegvárja.
Azt meg sose higgyétek el, hogy a gyerek 5 éves korára elnövi a beszédhibát. Egy olyan gyerek igen, akinél igazából nincs is gond 3 évesen sem, csak nagyon pici hibái vannak. De, egy olyan 3 éves, aki korosztályától szemmel láthatólag sokkal jobban elmarad, annak kell a fejlesztés 3-4 éves korától. Valóban érdemesebb 4 éves kortól, de ne engedjétek, hogy csak nagycsoportban kezdjék el az óvódában a fejlesztést, mert egy súlyos beszédhibásnak az nagyon kevés.
Most gondoljatok bele, az a megye, ahol én élek, ott 200 ezer emberre jut 50 logopédus. Gondolom máshol is hasonló lehet a helyzet. Nagyon nehéz jó logopédust találni.
Azert kellett elkezdeni a logopédiát, mert késett a beszéd, nem lehetett vele várni.. Hiperaktivitást a gyógyped szerint nem állapíthatnak meg 6 éves kora alatt.
Bent vagyok, nem azért, mert nincs el a gyerek egyedül, hanem azért, hogy én is tudjam otthon vele csinálni a gyakorlatokat. Egyébként nekem jobban szót fogad bent, csak nem akarok nagyon beleszólni az óra menetébe..
Egyszerűen én másképpen csinálnám. Több mozgásos játékot tennék be nála, azokat imádja. DE amikor ezt feldobom, akkor megkapom, hogy a figyelmet is fejleszteni kell és ezt is ki kell bírnia..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!