Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ismertek olyan gyereket, akin...

Ismertek olyan gyereket, akin pszichológus, vagy más szakember segített, hogy a nagydolog végre ne pelusba menjen?

Figyelt kérdés
Hogy történt? Hány évesen?
2014. okt. 12. 06:50
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Mennyi idős? Nagyon nem mindegy.
2014. okt. 12. 07:26
 2/17 anonim ***** válasza:
22%
Ilyen szerintem nincs,mert minden pszichológus azt tanácsolná,hogy pelusba kakiljon akkor,és majd leszokik róla,ha megérk rá.Soha nem értettem miért kell ebből ekkora ügyet csinálni.A lényeg,hogy normális,egészséges bélműködése,rendszeres széklete legyen.Ha pelusba akkor abba.
2014. okt. 12. 07:41
 3/17 anonim ***** válasza:
Mennyi idős gyermekről beszélünk?
2014. okt. 12. 07:47
 4/17 A kérdező kommentje:
4 éves, védőnő javasolja a pszichológust.
2014. okt. 12. 08:46
 5/17 anonim ***** válasza:
30%
Mi jártunk, pár hónap alatt helyrehozta, de 5 éves volt. Ha ezt tudom, hamarabb viszem. Magamat okoltam, a pszichológus azt mondta eszembe ne jusson, vannak olyan gyerekek, főleg a túlzottan okosak között, akiknél ilyen probléma merül fel. Szépen elmagyarázta miért. Egyébként igaza volt, voltunk IQ mérésen is, átlagon felüli iq-ja volt kis-középső csoportban. Sajnos ennek van hátulütője is, nálunk itt mutatkozott meg, de erre is volt tudományos magyarázat.
2014. okt. 12. 09:06
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Es mi a tudományos magyarázata?
2014. okt. 12. 09:31
 7/17 anonim ***** válasza:

Nagyjából mindegy hàny éves, ez a dolog akkor 'probléma' a szülőnek, mikor a gyerek már egy ideje teljesen szobatiszta, a kakilást viszont csak pelusba hajlandó végezni. Tudja, szól, stb.

Nekunk is ez a problémánk. 4 eves lesz a Fiam egy honap mulva, másfél eve szobatiszta, vagyis egyáltalán nincs baleset. Viszont kakilni csak pelusba hajlando, csak állva sikerül neki..

Jártunk pszichologushoz sokat, rengeteg ido es penz volt, jo ötletei voltak, de semmi nem használt. Iszonyú makacs a Fiam...

Egyik nap ravettem, h üljön a bilin, mert kakilnia kellett, egy orat ott ült, sirt, hogy nem tud. Felvette a pelust, 10 mp mulva sikerült.

Sajnos tanácsot nem tudok adni, csak az egyutterzesemet. Nalunk is ez van, nagyon okos tényleg, de ez a dolog nem megy. Az sem viszi előrébb, hogy latja, a másfél eves öccse mar neha magátol raul a bilire kakilni.

Nem tudom mi a megoldás..:(

2014. okt. 12. 14:43
 8/17 anonim ***** válasza:
75%

Én e-mailben "konzultáltam" pszichológussal. Nálunk 3 és fél éves korában oldódott meg a dolog.

Pár tanácsa, amit én is kaptam, talán valami segít:

- a pelenkából a kakit belepottyantottuk a wc-be, ő húzta le, elköszöntünk a kakitól

- sikerült rávenni, hogy ha pelenkába is kakil, de az tegye a fürdőszobában (wc-ben), mert azt ott kell csinálni.

- kibéleltük a bilit pelenkával, (ez nálunk nem jött be)

- engedjük be a wc-be, amikor intézzük a dolgunkat, hogy lássa, mi is így csináljuk (a nagyobb testvért nem zavarta a kicsi jelenléte, úgyhogy mi felnőttek inkább nem mutattunk személyes példát).

Ha etikus, ha nem mi ajándékot ígértünk be neki (vízipuskát, mert azt szeretett volna nagyon), ez őt eléggé motiválta. Plusz rásegítettem Laevolackal, mert elég szorulásos.

2014. okt. 12. 15:18
 9/17 anonim ***** válasza:
Mi ugyanezeket kipróbáltuk amit az utolso ir, a legkisebb eredmennyel.:(
2014. okt. 12. 21:09
 10/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
2014. okt. 12. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!