Ismertek olyan gyereket, akin pszichológus, vagy más szakember segített, hogy a nagydolog végre ne pelusba menjen?
Enyém is 4 éves, ugyanez a bajunk annyi különbséggel, hogy ő bugyijába kakil, tehát ha nem kap pelust, akkor is kakilni fog, ami egyrészt jó, mert nem tart vissza székletet, másrészt a pelus elvétele nem lehet eszköz számunkra.
Mi is beledobjuk a kakit a vécébe stb, semmi nem használt. Én beszéltem már pszichológussal és gyógypedagógussal is, mindkettő azt mondta, hogy 4 évesen még nem feltétlenül gond ez, majd szépen be fog érni nála a dolog. Nem vagyok én türelmetlen, nem gond a kakis bugyik mosása, az oviban is türelmesek (heti 1 vagy 2 kaki jut nekik), ugyanakkor mégsem várhatom el az óvónőktől, dadustól, hogy ezt a végtelenségig csinálják. Nem beszélve arról, ha valamilyen programon vagyunk, nem nagyszülőnél, mert ott megoldható, hanem pl kirándulni, játszóház vagy akár csak egy játszóterezés.
Ebben a könyvben van egy szellemes arany kincsesdobozos, két kézbe ajándékot adós, módszer a Wc-re szoktatáshoz.
Upsz... Elküldte...
Szóval meleg kakaóval szoktuk a reggelt indítani itthon, de most így se kellett neki.
"Tényleg olyan nagy baj,hogy pelusba megy?"
Négy éves az istenit. Hogy ne lenne baj, hogy nem kakál csak pelenkába magaalá?
ide is megírom, hogy a nővéreméknél ugyanez volt a helyzet, ott a szezám utca "felejtsd el a pelust, elmo!" videó megnézése után azonnal ment a bilibe kakilás és nem kellett többé pelus.
én magam nem néztem meg a filmet, tehát nem tudom mi van benne és miért olyan hatásos, de egy próbát megért, főleg azoknál, akik úgy érzik, hogy már mindent megpróbáltak.
akit érdekel el is tudom küldeni a filmet, ha ad egy e-mail címet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!