Tűzriadó volt a suliban, és én kidobtam az ablakot a székkel, és kiugrottam az ablakon. Ki fognak rúgni. Ez jogos?
földszinten volt pont az óránk. Egyszercsak megszólalt a tűzriadójelzés. Én ordibáltam a többieknek ,hogy hééé emberek erre...megfogtam a székem és kidobtam vele az ablakot ami csukva volt. Egy pillanat alatt kint voltam.
Ezért akarnak kirúgni ? én csak menekültem ahogy csak tudtam.
Jogosan fognak kirúgni ?
11-es.
Igen, pont ez a lényeg a tűzriadóban, hogy milyen gyorsan tudunk kimenekülni.
Egy ablakért nem fognak kirúgni, csak fenyegetőznek.
Mondjuk nem teljesen racionláis amit tettél (pánikkeltés, vágós szilánkok, nulla helyzetfelmérés), de tíz körömmel kapaszkodni kell amellett, hogy te ezt ösztönből cselekedted és nem egy jó poénnak szántad.
Nekünk mindig szóltak előre tűzriadó esetén, suliban meg munkahelyen is. Nálatok sosem volt h diákok poénból betelefonáltak bombariadót bejelentve? Akkor is minden egyes alkalommal kiürítették a sulit.
Nem ártana tényleg tisztázni mik az iskolában az előírások, mert ezek szerint mindenhol más.
Meg kérdés h adott-e a tanár vmilyen instrukciót h kezdjetek el kettesével kivonulni vagy ő meg kiszaladt a folyosóra egyből?
Ha nem tudod h valós v próba a riadó akkor nem csoda h ijedtedben értelmetlenül cselekedtél.
Sőt atomerőmű közelében laktunk ott is tudtuk h minden hónap első hétfőjén próbariadó van (mondjuk azt nem tudom mi lett volna ha pont akkor van vészhelyzet, mert mindenki legyintett volna,h próba.)
miért marhaság az,hogy a legegyszerűbb megoldást választja,és kimegy a legközelebbi ablakon?
Mondjuk tényleg ki is nyithattad volna...:)
szerintem ügyes vagy.
Most komolyan. Egy üveg mennyibe kerülhet? Ezért kirúgással fenyegetőzni vicc. Nem poénból vagy menőzésből törted be, hanem akkor azt gondoltad helyesnek. Ennyi erővel ha valaki a pániktól a sarokba kuporodik azt is ki kéne rúgni, mert veszélyezteti a a saját életét és egy esetleges tűz esetén azokét is akik megpróbálják kimenteni. Amúgy szerintem ha igazából égett volna a suli akkor megdícsértek volna, hogy kivitted az osztályt.
Király vagy! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!