Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Tűzriadó volt a suliban, és...

Tűzriadó volt a suliban, és én kidobtam az ablakot a székkel, és kiugrottam az ablakon. Ki fognak rúgni. Ez jogos?

Figyelt kérdés

földszinten volt pont az óránk. Egyszercsak megszólalt a tűzriadójelzés. Én ordibáltam a többieknek ,hogy hééé emberek erre...megfogtam a székem és kidobtam vele az ablakot ami csukva volt. Egy pillanat alatt kint voltam.

Ezért akarnak kirúgni ? én csak menekültem ahogy csak tudtam.

Jogosan fognak kirúgni ?

2015. febr. 6. 21:07
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
89%
Hát ez a megoldás.....mit mondjak....egyedi. :) Kiváncsi leszek a következményekre. Egyébként nálunk ha jól emlékszem talán minden évben volt egyszer a suliban próbariadó, de az tuti, hogy sosem jelentették be előre. Pont ez volt a lényeg, hogy lássák ilyenkor mennyi idő alatt "menekül ki" mindenki. Az évek múlásával sajna egyre lazábban vettük és már felsősként csak kibattyogtunk. Az alsósok mindig pánikoltak. :)
2015. febr. 6. 21:42
 12/38 A kérdező kommentje:
Diákokat, miért tájékoztatnák, hogy tűzriadó lesz ?
2015. febr. 6. 21:44
 13/38 A kérdező kommentje:

11-es.

Igen, pont ez a lényeg a tűzriadóban, hogy milyen gyorsan tudunk kimenekülni.

2015. febr. 6. 21:46
 14/38 anonim ***** válasza:
84%

Egy ablakért nem fognak kirúgni, csak fenyegetőznek.

Mondjuk nem teljesen racionláis amit tettél (pánikkeltés, vágós szilánkok, nulla helyzetfelmérés), de tíz körömmel kapaszkodni kell amellett, hogy te ezt ösztönből cselekedted és nem egy jó poénnak szántad.

2015. febr. 6. 21:46
 15/38 anonim ***** válasza:
79%
Tény, hogy ha nem jelentették be, és nem is mutatták meg előzőleg, mit kell csinálni, akkor bepánikolhattál, de azért egy pillanatra mindig el kell gondolkodni, körülnézni. Ha azt kiabálják, hogy gyilkos, akkor először körülnézel, hogy meglásd, merre menekülj, mert ha nem, lehet, pont a karjaiba rohansz. Ha tüzet kiabálnak, tűzriadó van, higgadtan kell viselkedni és először körbe kell nézni, hogy hol van a tűz. Ha logikusan gondolkozol, már is rájöhetsz, hogy tényleg bután viselkedtél. Hiszen te nem láttad a tüzet, ez azt jelenti, hogy több méterre kellett legalább lennie a tűznek. És ha még több méterre van, akkor van időd végiggondolni, mit kellene tenni, van időd kinyitni az ablakot és úgy kimászni. Még jó, hogy nem az emeleten volt órátok, te képes lettél volna kiugrani onnan is. Életembe nem hallottam, hogy valaki ennyire bepánikolt volna ilyen gyorsan, miközben oka nem volt rá-tűz sehol nem volt a közelben. Kirúgni nem kéne, talán ha próbálnál a szüleiddel együtt beszélni az igazgatóval, beláthatnák, hogy az ő döntésük-miszerint kirúgnak-az olyan felindulásból és meggondolatlanságból történne, mint a te kiugrásod az ablakon. Az igazgatód kábé ugyanolyan bután reagált. Nem bűntetni kéne-mert nem rosszaságot csináltál, hanem megfelelő oktatáson kéne részt venned, valamint megkéne tényleg vizsgálni pszichológusnak, hogy mitől lehet ez a pánikroham.
2015. febr. 6. 21:47
 16/38 anonim ***** válasza:
22%

Nekünk mindig szóltak előre tűzriadó esetén, suliban meg munkahelyen is. Nálatok sosem volt h diákok poénból betelefonáltak bombariadót bejelentve? Akkor is minden egyes alkalommal kiürítették a sulit.

Nem ártana tényleg tisztázni mik az iskolában az előírások, mert ezek szerint mindenhol más.

Meg kérdés h adott-e a tanár vmilyen instrukciót h kezdjetek el kettesével kivonulni vagy ő meg kiszaladt a folyosóra egyből?

Ha nem tudod h valós v próba a riadó akkor nem csoda h ijedtedben értelmetlenül cselekedtél.

Sőt atomerőmű közelében laktunk ott is tudtuk h minden hónap első hétfőjén próbariadó van (mondjuk azt nem tudom mi lett volna ha pont akkor van vészhelyzet, mert mindenki legyintett volna,h próba.)

2015. febr. 6. 21:56
 17/38 anonim ***** válasza:
71%
hát a fiaim iskolájában tényleg volt tüz és még sem csinált egyetlen felsős ilyen marhaságot hanem higadtan kijötek tanárok vezetésével az utcára.
2015. febr. 7. 07:19
 18/38 anonim ***** válasza:
37%

miért marhaság az,hogy a legegyszerűbb megoldást választja,és kimegy a legközelebbi ablakon?

Mondjuk tényleg ki is nyithattad volna...:)

szerintem ügyes vagy.

2015. febr. 7. 10:34
 19/38 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó. D
2015. febr. 7. 12:02
 20/38 anonim ***** válasza:
27%

Most komolyan. Egy üveg mennyibe kerülhet? Ezért kirúgással fenyegetőzni vicc. Nem poénból vagy menőzésből törted be, hanem akkor azt gondoltad helyesnek. Ennyi erővel ha valaki a pániktól a sarokba kuporodik azt is ki kéne rúgni, mert veszélyezteti a a saját életét és egy esetleges tűz esetén azokét is akik megpróbálják kimenteni. Amúgy szerintem ha igazából égett volna a suli akkor megdícsértek volna, hogy kivitted az osztályt.

Király vagy! :)

2015. febr. 7. 18:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!