Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Tűzriadó volt a suliban, és...

Tűzriadó volt a suliban, és én kidobtam az ablakot a székkel, és kiugrottam az ablakon. Ki fognak rúgni. Ez jogos?

Figyelt kérdés

földszinten volt pont az óránk. Egyszercsak megszólalt a tűzriadójelzés. Én ordibáltam a többieknek ,hogy hééé emberek erre...megfogtam a székem és kidobtam vele az ablakot ami csukva volt. Egy pillanat alatt kint voltam.

Ezért akarnak kirúgni ? én csak menekültem ahogy csak tudtam.

Jogosan fognak kirúgni ?

2015. febr. 6. 21:07
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
11%
Szerintem nem jogos.
2015. febr. 6. 21:09
 2/38 piroska és a farkas ***** válasza:
93%
nem lett volna egyszerübb kinyitni az ablakot ? A kirugás talán tulzás, de egy elbeszélgetés egy pszichologussal, valamint a károk megtérítése azért indokolt lenne.
2015. febr. 6. 21:12
 3/38 A kérdező kommentje:
Nem tudhattam, hogy próbariadó...ha tudtam volna akkor kisétálok a suliból.
2015. febr. 6. 21:15
 4/38 A kérdező kommentje:

Szerintem ilyen helyzetben nem szabad mérlegelni. Legegyszerűbb megoldást kell csinálni.

Mi lett volna , ha lángokban áll már a folyosó ?

Inkább örülniük kellett volna, hogy megakartam menteni mindenkit és cselekedtem...

Ne tudjátok meg mi volt utána...Azonnal mentem az igazgatóhoz.

2015. febr. 6. 21:18
 5/38 anonim ***** válasza:
74%
Az is lehet, hogy hőssé avatnak :D
2015. febr. 6. 21:19
 6/38 anonim ***** válasza:
22%

Ha nem szóltak előre akkor nem jogos.

De olvasd el a tűzvédelmi szabályzatot, biztos benne van mi a teendő próba esetén, és ha nem értesítettek akkor bizony szabálytalanul jártak el.

Én ilyenről nem is hallottam soha h próbariadót ne jelentették volna be. Biztos h ők is hibáztak.

De tényleg olvasd el a szabályzatot, lehet benne van,h lehet menekülni az ablakon tűzriadó esetén:)

Szüleid mit mondanak amúgy?

Amúgy ha nem jelentették be előre az pánikkeltés, lehet még jogilag is megfoghatóak.

2015. febr. 6. 21:20
 7/38 A kérdező kommentje:

Szüleim levannak döbbenve...

Szóhoz se jutottak amikor meghallották mit csináltam, de azt nem tudják elfogadni ,hogy ezért kiakarnak rúgni.

2015. febr. 6. 21:25
 8/38 anonim ***** válasza:
87%

Bocs, de próbariadó alatt mutatták, hogy ha valóban tűz van, ez a teendő?

Nyilván nem.

Na látod, ezért nem kellett volna.

2015. febr. 6. 21:27
 9/38 anonim ***** válasza:
28%

Tényleg volt valaha tűzvédelmi oktatás? Mert ha nem akkor nem kell tudnod mi tűz esetén a teendő, tehát nem tehetnek ki:)

Viszont ha aláírtad, hogy tűzvédelmi oktatáson részt vettél és ott elmondták h mit kell csinálni (pl. menekülési útvonal) akkor esetleg jogos h miért nem az ott oktatott teendőt tetted?

Amúgy sulikban csak addig nagy a szájuk amíg nem blöffölsz te is valamit, saját tapasztalat. Elég megemlíteni h az "ügyvédünk szerint" (persze valójában nincs is ügyvéded) és máris kompromisszumkészebbek lesznek, mert látják h nem nyomhatnak le akármit a torkodon.

Ha nagyon szívóznak és tényleg nem jelentették be előre a tűzriadót akkor hívd fel a figyelmüket a büntető törvénykönyvre (mert ugye pánikot keltettek tömegtájékoztatási eszközzel):

Pánikkeltés és rendbontás

343. szakasz

(1) Aki álhírek vagy hamis állítások közlésével vagy terjesztésével pánikot

kelt, vagy nagyobb mértékben megsérti a közrendet és nyugalmat, vagy meghiúsítja

vagy gátolja az állami szervek vagy közhatalmi jogosítvány alapján eljáró szervezetek

határozatainak és intézkedéseinek a végrehajtását, három hónaptól három évig

terjedő börtönbüntetéssel és pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) Ha az 1. bekezdés szerinti cselekményt tömegtájékoztatási vagy más

hasonló eszköz útján vagy nyilvános összejövetelen követte el, az elkövető hat

hónaptól öt évig terjedő börtönbüntetéssel büntetendő.

2015. febr. 6. 21:36
 10/38 anonim válasza:
55%
Szerintem nem jogos, ha előtte nem tájékoztattak hogy csak próba lesz.
2015. febr. 6. 21:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!