Hogy büntessek?

Figyelt kérdés
2010. febr. 7. 12:26
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
köszönöm ez jónak tűnik!
2010. febr. 9. 18:56
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
én annyit kiegészítenék ehhez a büntis módszerhez, hogy ha hibát követett el, akkor annak igenis viselje el a következményét és ne lehessen visszavonni egy későbbi jócselekedetért... tehát ha mondjuk összegyűlt a büntetés és megvonod mondjuk 1 napra a számítógépet, akkor azt az 1 napot igenis le kelljen neki tölteni... a jó viselkedésért pedig elég, ha megdicséred, hogy lássa, büszke vagy rá, de jutalmat nem kell neki adni, mert a jónak kell a természetes viselkedésnek lennie, ami nem a jutalomért megy... jutalmat akkor kapjon, ha teljesít egy előre megbeszélt kritériumot: pl nem sír az orvosnál, vagy ha nagyobb(nem tudom mennyi idős gyerekről van szó), akkor színötös bizi év végén, vagy ilyenek
2010. febr. 9. 19:07
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
19:07 vagyok, még annyit hozzáteszek, hogy azért is fontos, hogy ne legyen visszavonható a büntetés, mert így igyekszik majd el sem követni a rossz dolgokat, ha viszont visszavonható, akkor simán megcsinálja, mert utána "úgyis vissza tudom csinálni"
2010. febr. 9. 19:09
 14/25 A kérdező kommentje:
igazad van
2010. febr. 9. 19:54
 15/25 anonim ***** válasza:
63%
18:13-vok.Igazad van...
2010. febr. 10. 06:30
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! Én tegnapelőtt 16:52-kor írtam! Tényleg nagyon jó az a módszer amit itt leírt a kedves válaszoló:-) mindenképp próbáld meg, én is ezzel próbálkoztam először, de hogy valami ellenpéldát írjak, nekünk nem jött be:-(((

Az én lányom úgylátszik nagyon leleményes, mert akkor kitalált magának valami más "tök jó" elfoglaltságot és magasról tojt a fejemre:-((( Hiába vettem el a lego-t:-( vontam meg a mesenézést:-( nem kapott 'hosszúkindert'(nálunk így hívják a tejszelete) amit imád... SEMMI!!!!!

Szóval jött a büntiszőnyeg! Attól nagyon mérges lesz:-(

MÁR ritkán jutunk el odáig hogy ott is kell maradnia, mert csak megemlítem már szalad és csinálja amit mondok:-)

Egyébként ő 4 éves!Remélem neked beválik valamelyik módszer:-)

További jó gyereknevelést:-)))

2010. febr. 10. 07:25
 17/25 anonim ***** válasza:

Nagyon értelmes a válaszod.Gratula.

Hát tegnap néztem a tv-ben,hogy egy 22 éves srác,le akarta lőni 22 társát.Azért 22-t,mert ennyi pokoli éve volt.Biztos olyan értelmes,következetes,gyereket is emberszámba vevő szülei vannak,mint a "gyűjtögetősök".

Én csak azt nem értem,hogy amikor összegyűlik,el is tudja sorolni,hogy ezt miértekért kapta?Egyenként elmagyarázza,hogy melyik tette miért volt rossz?

Egyik válaszoló írja,hogy még segít is az író,hogy hol üssük a gyereket.A verésnél,mindegy hova ütsz,a gyerek lelkét is bántod,és az a legjobban fájó rész.

Az ilyen ne csodálkozzon,ha a gyerek egyszer "kattan",és megbosszulja.

2010. febr. 13. 09:33
 18/25 anonim ***** válasza:

Én említettem ezt a fantasztikus "művet".

Az a borzasztó még benne,h a gyerek,mivel így van nevelve,teljesen természetesnek és jogosnak tartja.Az említett példában amikor a parkolóban veri el a gyerekét a szerző,egy járókelő rászólt,h mit csinál,és még a gyerek is fel volt háborodva,h mi köze hozzá,ezt neki meg kell kapnia,mert megérdemli!Jaj,nem is akarok gondolni rá,borzalmas az az egész.

2010. febr. 13. 09:42
 19/25 anonim ***** válasza:

Utolsó,és utolsó előttinek egy "gyűjtögető"

Azért kell gyüjtögetni,mert nem vagyok következetes,tudod elfelejteném a büntit.

Tipikus meleg engedékeny szülőtipus vagyok, vannak szabályok,de azért ezek rugalmasak,és nincsenek ráerőltetve a gyerekre.

Attól,hogy el van várva pár alapvető dolog a gyerektől PL,boltban orvosnál nem szaladgálunk,nem fogdosunk mindent,testvéred nem ütöd,nem káromkodunk,anyádnak nem mondod,hogy hülye,még nem lesz lelkileg sérült egy gyermek felnőttkorára.

Nem stréber gyereket akarok nevelni,hanem megfelelően szocializálódott,illedelmes,barátságos,és segítőkészet.

Az én otthonomat a büntetések miatt,azért ne képzeld valami katonai kiképzőtábornak,ahol a gyerek mindíg a sarokban áll.

2010. febr. 13. 09:57
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem értelek.Tehát szerinted normális,illedelmes,szófogadó gyereket csak úgy lehet nevelni,h bizonyos időközönként ELVERED??Miközben engedékeny szülőnek tartod magad??Sosem vertem a gyerekeimet,de még azt is elfogadhatóbbnak tartom,ha valaki a "bűn" nagysága miatt hirtelen felindulásában a gyerek fenekére ver,mint azt,aki higgadtan "felírja" magában a bűnöket,és egyszer azt mondja gyereknek,h gyere,összegyűlt,és higgadtan,szándékosan elveri.Ne haragudj,de ez nekem rosszabb mindennél,rosszabb annál is,aki nevelési módszernek tartja a verést,mert az legalább a megtörtént rossz viselkedést bünteti ezzel,nem egy esetleg hetekkel ezelőtt megtörtént dolgot.

A gyerekeim tisztelnek,másokat is tisztelnek,nem beszélnek csúnyán,szót fogadnak.A nagyfiam elsős,és külön kiemelik mindig,h milyen udvarias.Pedig sosem vertem őket,h ilyenné váljanak...

2010. febr. 13. 10:16
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!