Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tehetnék az 5 éves lányommal?

Mit tehetnék az 5 éves lányommal?

Figyelt kérdés

Van egy drága 5 éves kislányom aki megkeseríti az életünket. Napról napra egyre rosszabb. Szófogadatlan, senkire sem hallgat, a logika, józan ész számára ismeretlen és a legrosszabb, hogy elkezdett hazudozni is kisebb nagyobb dolgokról. Egyszerűen nem értem mit tehetnénk. A kedves magyarázás nem segít. Bünti, jutalmazés rendszer mit sem ér, mert láthatóan egyáltalán nem érdekli. Már mindent bevetettünk amit csak lehet. Ha iskolában van ott kedves, aranyos. Persze csak itthon olyan amilyen. Páromat teljesen kikészíti, míg én dolgozom. Egy emberi roncs vár haza minden nap. Erősen gyanakszunk egy ideje, hogy többről van itt szó mint sima dackorszak. Mintha nem lenne tudtatában annak, hogy mi folyik körülötte. Csak van és sodródik az árral, önálló véleménye nem sok, csak akkor, ha valami nem tetszik neki. Lehet, hogy valamilyen betegsége van? Évek óta próbálkozunk, semmi sem segített és amióta iskolába jár az ottani gyerekektől is csak a rossz dolgokat hozza haza. Iszonyúan elfáradtunk. Semmiből sem tanul és semmit nem is akar csinálni (még játszani sem hajlandó). Kezdünk kikészülni. Mellesleg Hollandiában élünk ahol csak kishercegek és kishercegnők vannak. A mikulás ünnep 1 hónapig tart. Agyon kényeztetés és tipikus "mindent megveszünk a kölöknek ami fényes és csillog vagy édes és csokiból van". Tisztelet? Fenét. gyerek rúgja az anyját mert nem vesz neki meg valamit? Szuper!

Talán hagynunk kellene, hogy történjen aminek kell és beilleszkedjen ebbe az agymosott, szörnyű környezetbe?

tényleg nem tudom már.

Ha bárkinek lenne valami tanácsa, szívesen meghallgatnám.

Egy tanácstalan anyuka.

2014. nov. 24. 10:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Nagyon sajnállak, ez borzalmas lehet. Egy gyerek pszichoterapeuta talán tudna valamit segíteni nektek, de sajnos vannak ilyen rossz természetű emberek, akik már gyerekkorukban is elviselhetetlenek. Azért én nem törődnék bele ebbe, hátha egy mély pszichoterápiás feltárás tudna rajtatok segíteni.
2014. dec. 23. 08:01
 12/12 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek a rettentő kései válaszért, de nem sok időm jutott, hogy felnézzek ide. Lassan beköltözhetek a gyárba, annyi időt töltök ott. Megpróbáltam a lánnyal szót érteni, egyre több a közös program, vásárlás, séta a tónál és a többi. Úgy veszem észre, hogy szépen lassan haladunk a dolgokkal. Megértettem, hogy még ilyen korban a gyerekek nagyon könnyen formázhatóak. Igazodnak és megpróbálnak a szülők kedvére tenni valamilyen formában. Sajnos nem járunk haza már jóideje. Itt nincsenek magyar gyerekek, de még a felnőttek sem állnak szóba más Magyarokkal. Ahogy átlépik a határt megszűnnek Magyarnak lenni. Sajnos el kellett fogadom azt is, hogy akármennyire szeretném, hogy olyan nevelést kapjon mint én, ő már teljesen más világban fog felnőni. Mint ahogy fennt is írtam, hercegek és hercegnők. Talán csak ennyi kellett, hogy elfogadjam a helyzetet és így neki is megkönnyítem a dolgát, hogy nincsenek rettenetes elvárások minden oldalról. Hozzáteszem csak pirospont tábla volt, fekete pontos nem... ezzel arra akartuk rávezetni, hogy ha odafigyel és ügyes, de még ha csak szépen viselkedik akkor is járhat a piros pont. Nem volt ritka az sem, hogy nap végén a jó viselkedésért 2-3at is kapott, de spontán minden apró jóért már repült a pont. A jó és rossz közötti különbséget talán a legnehezebb megtanítani a gyerekeknek. Ezt ahogy elnézem itt valahol nagyon elronthatták, mert a gyerekek már kicsi kortól kezdve rettentően önteltek.
2015. ápr. 29. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!