Mit tehetnék a hisztis, anyás lányommal?
Hát alapból ott van elrontva az egész,hogy a naggyal alszol.Már bocsi.Tudod milyen nehéz lesz leszoktatni erről?És mi lesz ha a fiad is anyás lesz?3-an alszotok majd?Apuka hol alszik???
A kislány meg csak féltékeny,gondolj bele.Eddig csak ő volt nem volt tesó,és nem tudja feldolgozni,hogy már nem csak ő van neked és nem csak őt kényezteted(El)
Na mindegy.Sok sikert ehhez,de ha nem is akarsz azon változtatni,hogy a kislány hol alszik akkor ehhez nincs hozzáfűzni valóm.
Hát nehéz kérdés.
Azzal nincs baj, hogy együtt alusztok, nálunk is így volt egyébként. A naggyal együtt aludtunk, a pici a saját ágyában.
De most nem ez a kérdés.
Egy ekkora gyerekkel már jó esetben meg lehet beszélni, hogy várjon pár percet, amíg eszik a pici, és apa pedig alszik, őt hagyjuk békén.
Nem vagyok benne biztos, de szerintem én hagynám, hadd ordítson ott magában, és utána úgyis látná, hogy amint a pici befejezi a kaját, utána úgyis odamész hozzá vissza az ágyba és folytatjátok az együttalvást.
Csak ezzel tényleg az a baj, hogy a pici felébred a sírásra. Valahogy próbáld megbeszélni vele ezt, elég nagy már hozzá. Esetleg "fenyegesd meg", zsarold meg, vagy ilyesmi, ha a szép szó nem elég.
Apa nem tudja addig simogatni félálomban? Akkor nem kéne rendesen felkelnie, de a lányod is megnyugodna.
Ha nem, akkor hagynám hisztizni. Elég nagy hogy meglrtse, hogy akkor abban a 20 percben a kicsivel foglalkozol. Igen, fel fog ébredni a kicsi, de a nagy is hozzászokik a helyzethez. Addig lenne ideális ezt megoldani, amíg a férjed otthon van.
Napközben is beszéljetek erről vele.
Ha apa menne a nagyhoz?
Amúgy nappal kellene olyan sok időt vele töltened, amennyit csak tudsz, mert éjjel jön ki rajta az anyahiány.
Amúgy azon lehet vitatkozni, hogy jó-e az együtt alvás vagy sem, azt mindenképp jól csinálod, hogy nem most változtatsz ezen!
Azért alszunk a naggyal, mert 5 hónapig kőkeményen hasfájós volt, és csak úgy aludt el, hogy fogtam a lábát, és nyomtam neki felfelé. Ezt úgy nem tudtam volna kivitelezni, hogy az ágya mellett ülök reggelig 5 hónapon keresztül. Utána változtathattunk volna, de úgy voltam vele, hogy egyetlen gyerek lesz. Nem bánom, ha velem alszik. Majd ha lesz saját ágya és oviba jár, akkor ráérünk átszoktatni. Amúgy féltő anyuka vagyok, aki szereti hallani a pici szuszogását, miközben alszik. Aztán jött a második gyerek. Nem terveztük és Őt már máshogy szoktatom. Kiságyban alszik és nem lesz annyira anyás, mint az első.
Köszönöm amúgy a hozzászólásokat. Alkalmaztam is őket. Beszéltem vele napközben, kiveséztük a témát, kértem, hogy hogyan viselkedjen éjjel, amikor etetés van. Már 2. napja jobb a helyzet. Még mindig sír, de tegnap pl. csak 1 percig tartott. Úgy nyugodott meg, hogy mellém ült, átölelt és visszaaludt. Utána még 2* etettem, Ő is felkelt és amikor látta, hogy etetek, akkor visszafeküdt magától. Apát amúgy nem fogadja el éjjel. Ilyenkor csak anya jó. Ha hozzá is ér, akkor nyávogni kezd, hogy anya, csak anya jó. Még 1 * köszönöm a segítséget!
2.vagyok
Az anyásság nem szoktatás kérdése.
Nálunk is az első aludt velünk, a második nem, mégis a második sokkal anyásabb. Ez a gyerek temperamentumától függ, nem a szoktatástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!