3 éves lányommal nem bírok, mit tehetnék?
Figyelt kérdés
3 gyermekem van.Fiam 5 éves a pici fiam 5 hónapos.Gyakran hallom,hogy testvérféltékenység,meg a probléma a lányommal akkor kezdődött,mikor a pici megszületett.Olykor nagyon határozott,de sokszor olyan kis elhagyatott.Nincs kiváltó ok,egyszer csak jön....!Elhagyja magát:"Nem tudok menni!" Ilyenkor cipelni kéne.Evésnél ugyan ez.Egész nap nyöszörög,estére nagyon elfáradok.Mi lehet a megoldás?Olyan,mint ha szivatna,hogy minden úgy legyen,ahogy ő szeretné!2014. szept. 4. 13:44
1/6 anonim válasza:
Latja h a picit eteted, cipeled, pancsiztatod es ebbol azt szuri le szerintem ha os tehetetlen akkor tobb figyelmet kap majd. Ez teljesen normalis hiszen meg kicsi es eddig o volt a pici akivel tobbet foglalkoztal. Hirtelen jott a helyebe valaki mas, aki ezt atvette. Hirtelen kellett "felnonie" es elfogadnia az uj helyzetet. Ez teljesen normalis es gyakran elofordulo jelenseg. Elhsizem h farszto igy de majd atmegy rajta ez a dolog.
2/6 anonim válasza:
Én is azt írtam volna mint az első válaszadó.
Próbálj vele beszélni, állítsd be úgy a dolgokat hogy ő a nagy és erős nővér, ő sokkal ügyesebb mint a pici mert ő már tud járni és egyedül enni. Mennyire büszke vagy rá, hogy ezeket már egyedül csinálja stb..
Ez jutott az eszembe most, remélem segítettem.
3/6 anonim válasza:
Pontosan ezt is teszi!
Határozottnak kell vele lenni, és igen, ha szükséges: szigorúnak: "Igenis, tudsz járni, nem foglak cipelni, nagylány vagy már." Ha az utcán csinálja, akkor (persze odafigyelve) menjél tovább. Hamarosan rá fog jönni, hogy tud menni, mert megijed, hogy otthagyod.
Ne hagyd, hogy rángasson téged, mert elveszíted minden tekintélyedet, és akkor később is rengeteg gondod lesz vele, amikor már talán helyrehozhatatlan a dolog.
4/6 A kérdező kommentje:
Hát ez az.Az utcán is csinálja.Ha elindulok visít.Van amikor megáll,van amikor fut elém.Elég kellemetlen.Képes fél órán át visítani,sokszor ettől kímélem magam....
2014. szept. 4. 14:24
5/6 anonim válasza:
Pedig nem szabad hagyni, azzal semmit sem segítesz a helyzeten.
6/6 A kérdező kommentje:
Nem értem mi váltja ki.Akárhol rájön,óvodában,boltban,gyógyszertárban.Egész nap ez megy,nem óránként,hanem 5 percenként.Pl:A kakaóba még akar kakaót,a tv-ben egyik mese sem jó,Egyik játék sem jó.Az a jobbik eset,amikor mondja,de sokszor nyöszörög,és nem mondja mi jó,vagy mi nem.
2014. szept. 4. 14:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!