Ti mit csinálnátok, elfogadnátok az ajándékot?
Elsőre én is azt tenném, amit írtál.
De! Az én szüleim is összevesztek kereszt szüleimmel és azért nekem valahol rossz volt, hogy emiatt már velem sem foglalkoznak/foglalkoztak. Nem arról van szó, hogy ajándékokat szerettem volna, csak egy telefonhívás vagy valami... Nem tudom, hogy mi lenne a helyes, de én odaadnám a gyereknek az ajándékot, hiszen neki küldték, nem neked és így legalább érezné, hogy ő nem tehet arról, hogy összevesztettek, ő még ugyanúgy fontos a keresztanyjának.
Viszont én továbbra sem beszélnék vele, mert tényleg ő bántott meg titeket, neki kell bocsánatot kérnie. Esetleg (nem tudom hány éves) a fiad megköszönheti.
én gondolkozás nélkül odaadnám a gyereknek. nem vele veszett össze, kedves tőle, hogy a vitátoktól függetlenül is gondol a kereszt gyerekére.
de ettől függetlenül nem köszönném meg és nem beszélnék vele, hisz neked még most is fáj amit mondott.
de különítsd el a gyerektől ezt, ő nem tehet róla :)
Magam is sokat foglalkoztam beteg gyerekekkel,és több verziót is el tudok képzelni. Pusztán találgatás, de jó lenne egy időgép, hogy visszanézzük a dolgokat. Nálam a gonosz boszorkányságon kívül még ez a négy lehetőség is játszik:
1. Keresztanyu nem gondolta át jól a dolgot, és hülyeséget mondott, de már megbánta.
2. Amit mondott, nem is volt annyira szörnyű, de a beteg gyerekek szülei annyi bántást kapnak, hogy a közeliektől még a kevésbé vészes megjegyzés is megríkatja őket.
3. Nem volt tisztában az állapot lényegével, vagy úgy gondolja, más hozzáállás célravezetőbb lenne: vagyis azt tanácsolta, viselkedj másként a gyerekkel.
4. Nincs még gyereke. Az ilyen keresztanyuk az egészséges lurkók szüleit is megbőgetik. Idővel,(sok- sok idővel) alakulhatnak normálisabbra.
Végül:
A haraggal semmit sem nyerhetsz, a béküléssel inkább.
Természetesen elfogadnám az ajándékot, és örülnék, hogy nem feledkezett meg a gyerekemről/ a keresztgyerekéről, noha mi összevesztünk.
Nem köszönném meg, nem keresném. Nyilván tisztában van vele, hogy megbántott Benneteket.
Neki kell bocsánatot kérnie. Ha megtenné, azt hiszem, megbocsájtanék.
Ha elfogadok egy ajándékot,amire nyilván költött pénzt, akkor azt ILLIK megköszönni. Ha meg nem akarsz békülni, visszaküldöd és üzensz, hogy vége a barátságnak. Ennyi.
Te semmit nem hibáztál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!