Problémás gyermekes anyukák, ti elgondolkoztatok már azon, hogy esetleg nem Ti rontottatok e el valamit a nevelésben? Ha igen, akkor mit csinálnátok másképp?
Szerintem van egy adott temperamentuma minden gyermeknek,még adott családon belűl is sok esetben előfordul,hogy több testvér közül van amelyik nyugodtabb ,van amelyik kezelhetetlenebb,rá kell érezni,hogy melyik gyereknél mi válik be.
Nálunk a kislányom nagyon alkalmazkodó,nagyon nyugodt,a bátyus viszont sokkal önfejűbb,makacsabb,pedig mindkettővel sokat foglalkozunk,igyekszünk következetesek lenni.
Biztosan van olyan,hogy az ember elront valamit,amit utólag másként csinálna,nyílván mindenki a lehető legjobbat szeretné kihozni a gyerekből.
Kérdező:
Milyen problémákra utalsz?Jobban tudnánk válaszolni,ha kicsit konkrétabban fogalmazol,mert míg egyik problémánál a szülőt hibáztatnám,a másiknál nem biztos,hogy csak ő tehet a viselkedési problémákról.
Jelen esetben nem az én gyermekeimről van szó( ők még csak 1 és 2,5 évesek), hanem egy ismerősöm 14 éves lányáról.
Ismerem már őket elég régóta. Az anyuka nagyon rideg, merev nő. Egy-két hónappal ezelőtt, mikor az utcánkban sétáltattam a kicsiket, összefutottam a lánnyal. Láttam rajta, hogy valami nagy baj van. Így gondoltam behívom hozzánk egy teára, kicsit beszélgetni. Nagyon meglepő dolgokat mesélt az anyukájáról.(sírva kiborult) Azt mondta, hogy a hugával mindig kivételezett.( pl elmentek a szülők nyaralni, és úgy jöttek haza, hogy csak a huginak hoztak meglepit) Az anyukája nem igazán figyel oda rá.. nem biztatja, nem hisz benne, egy tehetetlen, semmirekellő embernek mondja a lányát. Először furcsálltam, ezért gondoltam kicsit puhatolózok az anyukánál is. Sajnos szemtől szembe is éreztem, hogy a nő olykor szinte utálattal beszél a lányáról. Nem tudom mi történhetett kettejük közt. Vajon a lány rászolgált, hogy rossz legyen a viszonyuk? Viszont, egy anya akkor sem tehet/ mondhat ilyeneket. A lány nagyon is okos, és tehetséges. Gyönyörű verseket ír, amiket az anyukája elolvasni sem hajlandó. Jól el lehet vele beszélgetni. Azt mondja sírva, úgy szeretne egy anyukát, akivel mindent megoszthat... A szívem majd megszakadt... Viszont, azt veszem észre, hogy az anyukája neheztel rám, amiért a lánya kedvel engem...
Valószínű igazad lehet...valóban neheztelhet Rád,mert Téged a bizalmába fogadott a lánya és talán tudja ,hogy esetleg a tudomásodra jutnak olyan dolgok amikre nem büszke.
De sosem lehet ítélkezni ,ha csak az egyik felet hallod,minden dolognak két oldala van.
Tőlem csak kényszerítsék a gyerekeim minél többször,egye fene engedek ennek a kényszernek. :-)
Milyen légkörben nevelkedett ez az anyuka,nagyon rideg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!