Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elgondolkoztatok már rajta,...

Elgondolkoztatok már rajta, hogy ha élne nagymamátok/dédmamátok és meglátná ezt a sokfajta használati tárgyat ami meg lehet venni a babáknak mi szólna hozzá?

Figyelt kérdés

Persze vannak akik szerencsések és él a nagyijuk.

És gondoljatok bele nekik semmijük sem volt! Az én nagyimnak még mosogatószere sem surolószer nehogy sterilizáló:-)

Kézzel mosott szegény nemhogy légzésfigyelő, stb. stb.

Néha ugy sajnálom hogy neki 5 gyerek mellett nem lehetett könnyebb egy kicsit és lelkiismeretfurdalmásom van hogy "mindennel ki vagyunk szolgálva" gyakran mégsem elég jó vagy nem vagyunk elégedettek.

Micsoda játékok vannak, meg kényelmi eszközök! (persze ez nem baj, nem ugy értem)

2010. dec. 3. 13:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
82%

Ez érdekes mégis vannak olyanok akik megtehetnék hogy megengedik maguknak a luxust és mégis visszafelé fejlődnek.

-nem kritizálom őket -

textilpelusba pelenkáznak sok helyen és kötnek a babának olyan emberek akik megvehetik a drága babaruhát.

Persze ez szemléletmód változás is. Mert az akinek pénze van még nem biztos hogy szórja de pl. Sarka Katáról nem tudnám elképzelni hogy pelenkát mos Dávidra.

2010. dec. 3. 13:59
 2/13 anonim ***** válasza:
78%

Most eltértem de a kérdésedre válaszolva -ami tök jó!!! -

a nagymamám - már nem él- el lenne képedve a mai babás dolgok feléről azt se tudná hogy eszik-e vagy isszák.

2010. dec. 3. 14:02
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem először is néznének mi ez a sok kütyü.Aztán némelyiknél a hasukat fognák a röhögéstől hogy mennyi pénzt ki adtunk egy ilyen felesleges dologra.(Elektromos pelenkamelegitő,meg hasonló nélkülözhetetlen kellékek)
2010. dec. 3. 14:04
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Hülye vagyok popsitörlő melegitőt akartam irni
2010. dec. 3. 14:04
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Én késői gyerek vagyok, emlékszem, mikor megjött az első menstruációm, mama egyáltalán nem akarta megérteni, h a vatta már elavult dolog:)

Biztos, h furán nézne, bár anyu sem volt már fiatal, mikor megszületett a fiam, ő szó nélkül elfogadta a légzésfigyelőt, örült az eldobható pelusnak.

Bezzeg anyósom, állandóan jött a pelenkamosással, egész addig amíg az orra alá nem dugtam, h mennyi egy kezdő készlet ára a Monapel pelusnak, és mondtam neki, h akkor meg lehet venni, én szívesen mosok.

Azóta jó az eldobható is.

Amit az idősebbek furcsállnak, az pl az orrszívó, egyik idősebb ismerősöm ki is akadt rajta, h kínzom a gyereket, micsoda vadállat vagyok.

2010. dec. 3. 14:05
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem él mindkét nagyim, hát amikor pici volt a fiam, néha nagyokat néztek, hogy ez vagy az mire való :) Még amikor terhes voltam, egyik mamámtól kaptam egy kis pokrócot, és mondta, hogy majd ezt tegyem a baba alá a babakocsiban, mert nagyon hozzá fog izzadni a bőrhöz. Mert hogy amikor még az ő gyerekei voltak babák, akkor bőrből voltak a babakocsik :)
2010. dec. 3. 14:05
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Anyuval szoktam megbeszélni a babás dolgokat. Mi a 80-as évekbe születtünk bele, szóval nehéz volt a szüleimnek. Mindenünk meg volt, ami kellett, luxus dolg nem, mert nem is volt.

Anyu isteníti a bodyt, hogy a gyerek dereka nincs ki. A hálózsák szerinte a legjobb találmány, s ő is vett volna eldobható pelust, ha akkor gyártottak volna. Nos, a kisebb hugomnál már volt eldobható, de az annyira kezdetleges volt...

Más talán nem is nagy találmány, mind csak kényelmi dolog! Ja és a mellszívót is jónak találta, mert ő bizony kézzel fejt, akkor volt energia mindenkit megtanítani erre!

2010. dec. 3. 14:11
 8/13 A kérdező kommentje:

Anyukámmal is azt szoktuk beszélni hogy az Ő anyukája (nagyim) egyedül egész héten 5! gyerekkel mert nagypapa Pestre járt be dolgozni csak hétvégén volt otthon, plusz tt volt nem tudom hány hektár föld ami művelni kellett. Hajnalban már menti ki hogy megkezdje napi dolgait.

Arról nem is beszélve hogy a falu leszolt mindenkit akinek nem volt patyolattiszta inge, nadrgája. Kézzel súrolta a döngölt föld padlót. Kemény lehetett neki. És rengetegen igy voltak. Anyum is mondja hogy milyen jók ezek az eldobható pelusok mert nekem mindig piros volt a fenekem a textiltől akárhogy mosta vasalta.

2010. dec. 3. 14:16
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám ezt mondta az eldobható pelusra: "Ja, ti már úrinők vagytok!" Mire mondtam neki, hogy 20 éve az öcsémnél már ő is azt használt! :D

Azt hiszem, ezt is nagyija válogatja. Nekem még mind a két nagymamám él. Az egyikük el tudja fogadni, hogy mi már rendszeresen használunk számítógépet, mosogatógépet a (neki) modern dolgokat és amennyire lehet ő is kihasználja. (pl. hivatalos leveleket megírat velünk és nyomtatjuk, nem körmöl cetlikre). A másik nagyimnak évekbe telt mire megtanulta kezelni a mosógép gombjait. Pedig egyidősek. :)

Csak mosolygok, amikor méltatlankodva mondja, hogy ők pelenkának régi rossz törölközőt, széttépet lepedőt használtak és sokszor csak "szárították". Nem volt kímélő babamosószer, mosás, szárítás, vasalás, fertőtlenítés, gőzölős vasaló...

Azért én örülök, hogy vannak. :D

2010. dec. 3. 14:19
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én mamám még él. Neki van mosó és mosogatógépe. Nagyon szereti mert végre nem kell vele bibelődni. A pelust is szereti,mehet egyből a szemétbe és nem kell mosogatni meg ilyenek. multkor kaptam kölcsön egy csomag mosható pelust,erre anyum és ő is mondta h nehogy már visszatérjünk az "őskorba":D:D Amikor én születtem 85ben állitólag akkor jött be az eldobható.Volt rózsaszin és kék. Úgy örültek neki állilag.. :)
2010. dec. 3. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!