Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ha valaki ilyeneket csinált...

Ha valaki ilyeneket csinált gyerekkorában, akkor ő később pszichopata, szociopata lesz?

Figyelt kérdés

Már feltettem a kérdést a mentális egészség témakörben, oda írtam többek közt, hogy már fiatal felnőttről volt szó. Nem nagyon kaptam hasznos választ. Kifelejtettem, hogy gyerekkorában autizmus gyanús volt. Lentre linkelem a másik kérdést. Valaki tapasztalt már ilyet saját gyerekénél, mi történt? Egy aggódó anyuka.

Nagyon agresszív volt, ha kihozták a sodrából, nekiment az ovistársainak (még kisiskolás korában is néha). Máig agresszív, de visszafogja magát. Lopott az óvodából (nem tudom, hány éves korig normális ez). Nem bánta meg, mikor megmondták neki, hogy nem helyes, csak azt bánta, hogy vissza kellett adnia. Gyűjtötte a babákat, de mindig csak kínzósat játszott velük. Dobálta őket, kiszúrta a szemüket, felvágta őket, lenyúzta a bőrüket. Általában azt játszotta, hogy a babák egy árvaházban vannak, ahol bántalmazzák őket. Állatokat nem kínzott, viszont ha valaki feldühítette, elképzelte, ahogy például szétrobban a feje, levágják valamijét (kisiskolásként).

Máig szereti a véres dolgokat, de nem tudok kiigazodni rajta, olyan, mintha nagyon keveset árulna el abból, milyen is ő.

2014. szept. 10. 12:13
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
100%

39: "A diagnózis felállításához igenis orvos kell és annak megállapításához is, hogy lehet-e valamit tenni és mit. Nehogy már itt dőljön el. Ha mindenki diagnosztizálná a másikat, ahogy mondjuk te az ismerőseidet, aztán meg rálegyintene, hogy úgyse lehet rajta segíteni, végül is sokat megspórolhatnánk az orvosképzésen, no meg a nyugdíjakon is."

Nem kell jönni ezzel a szöveggel. Az orvosok többsége borzasztó felületes, eleve nem vesz komolyan egy halom tünetet. Neki te csak egy probléma vagy, amitől leginkább meg akar szabadulni, nem pedig megoldani. Tudom, mit beszélek, volt velük elég tapasztalatom.

Egyébként pedig elég sok olyan esetről tudok, amikor igenis maga a beteg jött rá, mi a baja, és még így is küzdenie kellett az orvosokkal, hogy hajlandók legyenek kezelni, de végül is kiderült, hogy igaza van. Persze egy jó orvos-szakember tudása ilyen helyzetben aranyat ér, ezt nem vitatom.

De tudok olyanról is, aki egyértelműen pszichopata, minden ráillik a tünetek közül, a pszichiáterből meg hülyét csinált, valami totál más mentális betegséget játszott meg neki, és ezzel diagnosztizálták. Pedig abszolút nem illett rá, ezzel mindenki tisztában volt, csak az orvos nem.

Szóval, nem kell úgy tenni, mintha az orvosok olyan megkérdőjelezhetetlen mindentudók lennének, istenek, mert a többség egyáltalán nem az, és még csak nem is lelkiismeretes. (Őszinte tisztelet a kivételnek!) Ennek pedig sok ember vált már áldozatává. Az öndiagnosztizálás, öngyógyítás pedig igenis fontos, pont ezek miatt. Az orvosnak csak egy újabb feladat vagy a futószalagon, azt viszont, hogy mi a bajod, leginkább te érzed. Persze abban egyetértek, hogy az öndiagnosztizálás és öngyógyítás nagyon félrevihet, ha valaki ész nélkül csinálja, nem józanul gondolkodva, és kamu betegségekben hisz (krónikus Lyme, Candida), vagy ellenőrizetlen hatású táplálékkiegészítőket szed.

2015. febr. 4. 02:33
 52/54 anonim ***** válasza:

50. hsz.:

"A pszichopata kifejezés az 1980-as évekig létezett, nagyjából az antiszociális személyiségzavar váltotta fel."

Köznyelvben használják még ma is. Egyébként nekem a pszichopata kifejezés szimpatikusabb. Ezek az agyonbonyolított elnevezések, mint az "antiszociális személyiségzavar" szerintem orwelli nyelv, semmi más. Mindent addig finomítanak, szépítenek, hogy végletekig polkorrekt legyen, és aztán már ne is érezd a súlyát, vagy ne is tudd, miről beszélsz.

2015. febr. 4. 02:39
 53/54 anonim ***** válasza:
0%

46-os: "Mert nagyszerű gyerek. Csak annyi a baja, hogy különb, mint akik körülötte szaladgálnak."

Gratulálok! Ő a különb, a többiek meg, akik körülötte szaladgálnak, a birkák. Így értetted, ugye? Különben mindegy, a szóhasználatodból egyértelmű. Na ez tipikus, menthetetlen pszichopata gondolkodásmód, te tuti az vagy. A kérdező meg még megköszöni a választ. LOL! Ez most vagy kamu kérdés megint, és a kérdező a pszichopata, vagy valami más nem stimmel vele.

2015. febr. 4. 02:45
 54/54 anonim ***** válasza:

Látom 1,5 éves a kérdés, kíváncsi vagyok, változott-e valami és milyen irányba.

Igen tapasztaltam, nekem is van 16 önmarcangolással eltöltött stresszes évem. Mit rontottam el, mit tehetnék még, milyen terápia kell, mennyi időt töltsek vele, stb stb.

Mi a te kérdésed?

Pszichoszomatikus tüneteid (főleg autoimmun) vannak már? Nekem mostanában jöttek ki. Öngyilkossággal zsarolt már téged vagy a környezetét?

Én amondó vagyok, hogy csak a következmény működik, semmi más. Minden tettéért felelősséget kell vállalnia, és egyedül őt terheli a felelősség. Nem kell megmenteni, nem szefós. Minden választás az övé, a következményekkel együtt, egyes egyedül.

Az én gyerekem is csinál direkt kockázatos dolgokat, ezeket leállítottam / nem foglalkozom a következményekkel (pl a megfázása, sérülése).

Nem élem helyette az életét. Nem lobbizok az iskolában elnézésért. Nem fizetem ki szó nélkül a büntetést, ha nem vesz bérletet, hanem eladom a telefonját a vaterán.

2016. jan. 24. 17:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!