Ha valaki ilyeneket csinált gyerekkorában, akkor ő később pszichopata, szociopata lesz?
Már feltettem a kérdést a mentális egészség témakörben, oda írtam többek közt, hogy már fiatal felnőttről volt szó. Nem nagyon kaptam hasznos választ. Kifelejtettem, hogy gyerekkorában autizmus gyanús volt. Lentre linkelem a másik kérdést. Valaki tapasztalt már ilyet saját gyerekénél, mi történt? Egy aggódó anyuka.
Nagyon agresszív volt, ha kihozták a sodrából, nekiment az ovistársainak (még kisiskolás korában is néha). Máig agresszív, de visszafogja magát. Lopott az óvodából (nem tudom, hány éves korig normális ez). Nem bánta meg, mikor megmondták neki, hogy nem helyes, csak azt bánta, hogy vissza kellett adnia. Gyűjtötte a babákat, de mindig csak kínzósat játszott velük. Dobálta őket, kiszúrta a szemüket, felvágta őket, lenyúzta a bőrüket. Általában azt játszotta, hogy a babák egy árvaházban vannak, ahol bántalmazzák őket. Állatokat nem kínzott, viszont ha valaki feldühítette, elképzelte, ahogy például szétrobban a feje, levágják valamijét (kisiskolásként).
Máig szereti a véres dolgokat, de nem tudok kiigazodni rajta, olyan, mintha nagyon keveset árulna el abból, milyen is ő.
Kapott asperger diagnózist, és lánygyerekről van szó.
Manipulál, mindig eléri, amit szeretne, hazudozik, nekem ez zárja ki az autizmust, vagy legalábbis valami nagyon furán működik az agyában... Tudja, hogyan kell másokhoz úgy beszélni, hogy elérje a célját, szépen, választékosan beszél, az intelligenciaszintje magas, mégis bárki "szintjére le tud menni", de a nála kevésbé intelligens emberek mindig untatták, ezeket rázta le később, pedig ők barátkoztak volna vele.
A másik, ami nekem nagyon nem asperger... bár kinézték az középiskolában, mert furcsa volt, ő ugyanúgy bántott másokat. Volt egy lány, aki a barátnője szeretett volna lenni, de pár hónap után ráunt, és mivel a lány ragaszkodott, ő elkezdett lelkileg kegyetlenkedni vele. Mikor az iskola megtudta, volt egy fegyelmi tárgyalása, ahol elmesélte, mi történt, hogy volt, a lány elmesélte, hogy naponta sír emiatt otthon... végül az én lányom semmilyen büntetést nem kapott, mert kibeszélte magát a helyzetből, és amikor kijött, nevetve mesélte a többieknek, hogy miket mondott a lány, semmi bűntudata nem volt.
Ez autizmus?! Én semmit nem értek.
Szokta mondogatni, hogy ő még életében nem bánt meg soha semit, pedig azért sok hülyeséget csinált...
Egyébként szorong... valamilyen módon, de nem bűntudat, önvád miatt. Szorong az olyan ismeretlen szociális helyzetektől, amikre még nem készült fel, amikben még nem tudja tökéletesen eljátszani... hát, azt, amit el szokott játszani. Szorong az emberektől, de ez elmúlik, amint fel tudja venni a stílusukat. Tényleg kaméleonszerű.
Elmondom az én elméletemet: :)
Oly mértékben volt összeszedett a kérdező előbbi hozzászólása, hogy az már gyanús. :) Nem tudom, hogy az az anyuka, aki ennyire pontosan látja a szitut, ilyen precízen körül írja a problémát, lehet-e olyan típus, aki 20 évig nem viszi a gyereket dilidokihoz. Továbbá nem küldi el némelyik válaszolót melegebb éghajlatra a véleménye miatt, mert ilyen higgadt tud maradni.
Tehát vagy a 20 éves lánnyal beszélgetünk vagy anyuban van vmi hátborzongató.
Na, nem nyertem vmit??? ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!