Ha valaki ilyeneket csinált gyerekkorában, akkor ő később pszichopata, szociopata lesz?
Már feltettem a kérdést a mentális egészség témakörben, oda írtam többek közt, hogy már fiatal felnőttről volt szó. Nem nagyon kaptam hasznos választ. Kifelejtettem, hogy gyerekkorában autizmus gyanús volt. Lentre linkelem a másik kérdést. Valaki tapasztalt már ilyet saját gyerekénél, mi történt? Egy aggódó anyuka.
Nagyon agresszív volt, ha kihozták a sodrából, nekiment az ovistársainak (még kisiskolás korában is néha). Máig agresszív, de visszafogja magát. Lopott az óvodából (nem tudom, hány éves korig normális ez). Nem bánta meg, mikor megmondták neki, hogy nem helyes, csak azt bánta, hogy vissza kellett adnia. Gyűjtötte a babákat, de mindig csak kínzósat játszott velük. Dobálta őket, kiszúrta a szemüket, felvágta őket, lenyúzta a bőrüket. Általában azt játszotta, hogy a babák egy árvaházban vannak, ahol bántalmazzák őket. Állatokat nem kínzott, viszont ha valaki feldühítette, elképzelte, ahogy például szétrobban a feje, levágják valamijét (kisiskolásként).
Máig szereti a véres dolgokat, de nem tudok kiigazodni rajta, olyan, mintha nagyon keveset árulna el abból, milyen is ő.
Nemhogy a gyereket nem értem, de téged sem. Annyira strukturáltan, letisztultan, alaposan átgondoltan, szinte kívülállóként írsz róla, mint egy szakember. Látszik, hogy fél életedet azzal töltötted, hogy őrajta gondolkodtál. Akkor hogy a fenébe lehet, hogy 1. nem vitted szakemberhez 2. nem jöttél rá még magadtól / internetről, hogy mi a gyereknek a betegsége? Mert hogy beteg, az biztos. A betegségről természetesen nem te tehetsz, de sajnos az nagyban a te számládra írható, hogy egész eddig nem kapott segtíséget, és ezután már feltehetőleg nem is fog, hacsak nem kényszerből, netán egy bűncselekmény miatt, Isten őrizz. Sajnos azok, akiknek ő ártott vagy ezután fog ártani, joggal okolnak majd téged, hogy semmit sem tettél, amikor még lehetett volna.
Sokkal kisebb problémák miatt is ilyen-olyan szakemberhez viszi az ember a gyerekét, mert a szülő felelős érte, hogy megtegye, amit lehet. Ez a gyerek érdeke, de a te esetedben nem is, mert inkább a társadalomé (a kislánynak, úgy tűnik, tök mindegy, ki mit szól őhozzá). Hogy a viharba nem volt egy ilyen gyerek pszichológusnál? Óvónők, tanítók, tanárok se küldték soha, háziorvos se, védőnő se, és benned se merült fel ennek a lehetősége? Vagy nem mertél szembenézni a problémával, homokba dugtad a fejed, becsaptad magad? De akkor hogyhogy most meg ilyen tisztán látsz?
Sajnos, ne haragudj ha tapintatlan vagyok, mert nem kívánom senkinek se, hogy a helyedben legyen, de azzal értek egyet, aki szerint nem lesz pszichopata/szociopata/nemtommilyen a lányod, hanem mindig is az volt. Csak ez nem egy erkölcsi kategória vagy egy lesajnálás, hanem sajnos betegség. Nem tudom, mit lehetne tenni.
Ez nem autizmus. Ezért kérdeztem,hogy a manipulációval hogy áll,egy autista nem képes erre,akkor sem ha magasan funkciónáló .
Antiszociális személyiségzavar és/vagy szociopata .De orvos még mindig nem vagyok ,csak van egy szoiciopata apám .
Ne legyen bűntudatod, sem most sem később nem tudsz semmit tenni . Az orvos sem tud . Nagyon vigyázni kell az ilyen emberrel,mert nincsen lelkiismeretük,tehát nagyjából semmi nem tartja vissza őket attól,hogy bármit megtegyenek amihez kedvük szottyan. Jó esetben sikeresek ,mert átgázolnak mindenkinek,iszonyat céltudatosak /az én apám legalábbis/.
Rossz esetben a börtönben végzik
Most együtt éltek még és nagyon terhes a viselkedése? Nagyon nehéz helyzetben vagy, mert a lányod nagykorú és amíg nem követ el valamit, vagy nem lesz beszámíthatatlan és veszélyes magára, vagy a környezetre, erőszakkal nem cincálhatjátok sehova. Te viszont elmehetsz segítséget kérni, hogy milyen módszerekkel bánjál vele, mi az, ami segít ebben a nehéz helyzetben. Ha pszichopata, akkor semmit nem lehet vele csinálni, a tudomány mai állása szerint nem gyógyítható.
Ha asperger, akkor lehetne felnőttként is, de ahhoz ő is kell. Ha személyiségzavara van, akkor szintúgy.
Rávenni akkor lehet valakit a terápiára, ha elég nagy szenvedésnyomás van rajta ahhoz, hogy változtasson. Ha a szociális helyzetektől szorong, akkor ebből ki lehet indulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!