Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ha valaki ilyeneket csinált...

Ha valaki ilyeneket csinált gyerekkorában, akkor ő később pszichopata, szociopata lesz?

Figyelt kérdés

Már feltettem a kérdést a mentális egészség témakörben, oda írtam többek közt, hogy már fiatal felnőttről volt szó. Nem nagyon kaptam hasznos választ. Kifelejtettem, hogy gyerekkorában autizmus gyanús volt. Lentre linkelem a másik kérdést. Valaki tapasztalt már ilyet saját gyerekénél, mi történt? Egy aggódó anyuka.

Nagyon agresszív volt, ha kihozták a sodrából, nekiment az ovistársainak (még kisiskolás korában is néha). Máig agresszív, de visszafogja magát. Lopott az óvodából (nem tudom, hány éves korig normális ez). Nem bánta meg, mikor megmondták neki, hogy nem helyes, csak azt bánta, hogy vissza kellett adnia. Gyűjtötte a babákat, de mindig csak kínzósat játszott velük. Dobálta őket, kiszúrta a szemüket, felvágta őket, lenyúzta a bőrüket. Általában azt játszotta, hogy a babák egy árvaházban vannak, ahol bántalmazzák őket. Állatokat nem kínzott, viszont ha valaki feldühítette, elképzelte, ahogy például szétrobban a feje, levágják valamijét (kisiskolásként).

Máig szereti a véres dolgokat, de nem tudok kiigazodni rajta, olyan, mintha nagyon keveset árulna el abból, milyen is ő.

2014. szept. 10. 12:13
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
100%
Mint írtam, ha olvastad, menj el te terápiára, hogy egy másfajta megközelítést megtanuljál, ami közvetve a lányod viselkedésén is változtat. A jelenlegi jogszabályok szerint ezt lehet tenni.
2014. szept. 10. 13:19
 32/54 A kérdező kommentje:
Az előbb a 24-esre reagáltam. Köszönöm a hasznos válaszokat, amik azóta érkeztek. El fogok indulni én valahova, és megpróbálom megtanulni kezelni őt is, meg a helyzetet is. Annak külön köszi, aki a manipuláció miatt kizárta az aspergert. Egy katyvasz volt a fejemben ezzel kapcsolatban (az aspergerről rengeteget olvastam, de a szociopatákról kevesebbet tudok).
2014. szept. 10. 13:20
 33/54 anonim ***** válasza:
100%

Mert szerinted mit lehet még tenni? Bezárni? Pici kora óta egész mostanáig abban bíztál, hogy kinövi? Tényleg nem akarlak bántani, van neked éppen elég bajd anélkül is, de meg szeretnélek érteni. Azt sem értem pontosan, hogy mit vársz tőlünk. Nem tudunk instant megoldást feltalálni egy húsz éve burjánzó problémára. Nagykorú a lányod, így nem viheted el ahhoz, aki segíthetne neki. De nem bizts, hogy ő is segíthetne.

Családtagok, nagyszülők se figyelmeztettek soha, hogy vidd orvoshoz a gyereket?? Nem értem!!!

2014. szept. 10. 13:20
 34/54 anonim ***** válasza:
76%
Kizárni csak szakember zárhat ki vizsgálat után! Valószínűsíteni lehet dolgokat, de ezzel nagyon óvatosan kell bánni, mert nagyon félrevihet.
2014. szept. 10. 13:22
 35/54 A kérdező kommentje:

A felnőtteket óvodáskora óta elbűvölte a viselkedésével, az egyik óvónő volt kiborulva a viselkedészavaraitól és agressziójától, de a többi óvónő, dajkák imádták. Ugyanígy az általános iskolás tanárok is, levette őket a lábukról a tisztelettudó kedvességével és intelligenciájával. Csak a kortársaknak tűnt fel, hogy nincs rendben, mármint hogy nagyon, és akkor még nem tanult meg úgy viselkedni, hogy nekik is megfeleljen. Egyszerűen csak tudta, hogyan kell beszélni a felnőttekkel, hogy elérje a céljait, világ életében mindig mindent véghez tudott vinni, amit akart, később ugyanúgy el tudta érni, hogy aki felkeltette az érdeklődését, barátkozzon vele, aztán vagy lerázta őket, vagy nem.

Hogy mit akarok a válaszoktól? Kitisztítani a fejem, összegezni az emlékeimet, olyan dolgok jutnak eszembe, amíg ezeket leírom, amik évekig fel sem tűntek. Aztán hátha valaki nálam okosabb tud mondani valami értelmeset, mármint nem konkrét dolgot, amit tehetek, mert tudom, nincs sok lehetőségem. Inkább ezt az autizmus-szociopata-pszichopata-személyiségzavaros kavart akartam letisztázni kicsit. Tele vagyok gondolatokkal, ahogy látszik. Egyáltalán mi a különbség a pszichopata és szociopata között? Egy aspergeres lehet ezek közül bármelyik, amellett, hogy AS? Vagy lehet mellette antiszociális személyiségzavara? Értitek, mennyire ezen pörög az agyam? Az interneten elolvastam mindent, de nem elég...

2014. szept. 10. 13:34
 36/54 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos az utóbbi kérdéseidre nem tudok válaszolni, vagyis hát szerencsére, mert nem volt még okom rá, hogy ilyesminek utánanézzek. Viszont nagyon érdekel, hogy mit csinál most a lányod, mivel foglalkozik, tanul-e vagy dolgozik, illetve mit.

Olyan okos nőnek tűnsz. Bocs, ha smúzolásnak tűnik. Nem fér a fejembe, hogy várhattál egész eddig. Hogy hitethetted el magaddal, hogy magától megoldódik minden. :(

Rendben van, hogy szeretted és mindent megadtál neki, egészséges érzelmi környezetet satöbbi. De van egy határ az emberek különbözősége és ennek elfogadása, illetve annak felismerése között, hogy akárki akármit mond, nekem ezt az utat kell járnom mert segítségre van szükségünk. Tudom, miről beszélek, nem papolok, mert én is keresztülmentem mindenkin, családon, férjen, barátokon és barátnak látszó ismerősökön, akik szerint nem kell a lányomat ilyen-olyan vizsgálatokra meg fejlesztésekre hordani, mert ezzel csak ártok neki és valójában én vagyok a hibás, a szaranya, aki nem tudja őt elfogadni pedig milyen cuki, és túl nagyok az elvárásim, valamint túl szigorú vagyok avagy nem vagyok elég szigorú (kinek-kinek tetszése szerint).

2014. szept. 10. 13:48
 37/54 anonim ***** válasza:
100%

Mondja itt mindenki, hogy a kérdezőnek korábban kellett volna szakemberhez vinnie a pszichopata/szociopata kislányát. Kérdezem tőlük, hogy mi célból? Úgy tudom, hogy ez egy állapot, és ebből nem lehet kigyógyulni. És amúgy is a delikvenseknek egy cseppet sincs betegségtudatuk.

A pszichopaták állandó szerepjátékban vannak, a normális, kedves embert is simán eljátszák, ha az érdekeik azt kívánják.

Nem egy pszichopata van sajnos az ismerősi körömben...

2014. szept. 10. 15:53
 38/54 anonim ***** válasza:
59%

Pontosan ugyanezt mondtam én is,felesleges bűntudatot kelteni a kérdezőben.

Látszik,hogy jó anya,próbál megoldást találni,nyilván nem most először a 20 év alatt.

De lehetetlen,mivel ez nem egy betegség amit meg lehet gyógyítani. Előbb fog egy lábatlan ember végtagot növeszteni magának,mint egy pszichopata őszintén viselkedni. Ez ugyanúgy szervi,agyi ,vele született elváltozás,mint az,hogyha valaki láb nélkül születik.

Én elfogadtam,hogy az apám teljesen máshogy működik mint mi . Sosem fog hátsó szándék nélkül senkit "szeretni" , ennek ellenére biztosan fontosak vagyunk neki valahol,mert legalább eljátsza amit kéne,hogy érezzen.

Nehéz megérteni,de az ilyen ember csak racionálisan gondolkozik,az érzelmei nem viszik semerre . Ezért tudnak nagyon sikeresek lenni , mindenkit megvezetnek ,és nem érzik rosszul magukat,sőt! Egyetlenegy szempontjuk van : saját maguk!

Az autista is önző,de azért mert nem érti a többi embert ,fél/szorong,nem tud feléjük nyitni,pedig sokan szeretnének.

Ők is színészkednek ha megvan hozzá a kellő intelligencia ,de nem azért,hogy másokból hasznot húzzanak,hanem hogy be tudjanak olvadni a tömegbe,ne nézzék ki őket ,elfogadják őket a többiek.

A lányod egyértelműen nem az utóbbi . Rafinált,manipulatív gyerekkorától kezdve ,ez az a tipus,aki szemrebbenés nélkül hazudik a szemedbe ,nagyon hamar felismeri kinél milyen viselkedéssel fogja benyalni magát és célt érni .

Sokfélék vagyunk .El kell fogadnod így,mert megváltozni soha nem fog .

2014. szept. 10. 16:39
 39/54 anonim ***** válasza:
37.: Nem orvos se az anyuka, se gondolom te. A diagnózis felállításához igenis orvos kell és annak megállapításához is, hogy lehet-e valamit tenni és mit. Nehogy már itt dőljön el. Ha mindenki diagnosztizálná a másikat, ahogy mondjuk te az ismerőseidet, aztán meg rálegyintene, hogy úgyse lehet rajta segíteni, végül is sokat megspórolhatnánk az orvosképzésen, no meg a nyugdíjakon is. De ezért mégsem lehet ez a cél. Az meg tök mindegy, hogy van-e betegségtudata, egy ötéves oda megy, ahova az anyja viszi.... Persze egy húszéves már nem!! Épp errőlvan szó.
2014. szept. 11. 07:56
 40/54 anonim ***** válasza:
Te vagy az anyja,ismered, valahogy probáld meg elérni hogy minél elöbb szakemberhez kerüljön.Amig nem tesz kárt esetleg valakiben,ha elvesziti a fejét dühében vagy feljelentik testi bántalmazásért,hiszen már nagykorú.
2014. szept. 13. 00:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!