Autista gyerekeknél kezdetektől vannak tünetek vagy később is megjelenhetnek?
Figyelt kérdés
3 éves lányom egy-két hónapja vette fel azt a szokást, hogy a fülére tapasztja a kezét különböző zajoknál, főleg vonat, járművek, gyereksírás és telefoncsörgés esetén. eddig nem csinált ilyet. találtam olyan dokumentumot, ami alapján már a kezdeti fejlődésében (1 éves kor alatt) is stimmelnek a tünetek2014. szept. 5. 13:53
21/22 anonim válasza:
Szia! Azt elmesélnéd hogy milyen dokumentumot találtál amiben 1 éves kor alatt stimmelnek a tünetek? Ezt nem egészen értem. A Te lányodnak 1 éves kor alatt voltak tünetei amik autistákra jellemző és ezért is aggódsz? Vagy nem értem... Amúgy az én véleményem az hogy ritka hogy egy autista 1,5 éves koráig semmi de semmi tünetet nem produkál. Inkább arról van szó, hogy bizonyos dolgok bizonyos korig elfogadottak és ha bizonyos dolgokat pl. beszéd nem kezd el időben attól még nem mondják rá hogy autista csak gyanakodni lehet mert a tünetek összesége a gyerek fejlődésével bontakozik ki. A szociális és kommunikációs képességekről legkorábban 3 éves korban lehet bármit is kijelenteni. De! Vannak dolgok szerintem amikkel pontosan emiatt kizárhatod hogy gond lenne vele. Pl ha barátkozik a kortársaival, de legalábbis felveszi velük a kapcsolatot amit ált.-ban már 3 éves kor előtt is szoktak, hallgat rád, kéréseket megért és teljesít, beszél E/1 személyben akkor nagy gond nem lehet.
22/22 anonim válasza:
Ez a blog egy autista kislányról szól. Az anyukája bizony már szinte az elejétől tudta hogy valami nem oké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!