Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Autista gyerekeknél kezdetektő...

Autista gyerekeknél kezdetektől vannak tünetek vagy később is megjelenhetnek?

Figyelt kérdés
3 éves lányom egy-két hónapja vette fel azt a szokást, hogy a fülére tapasztja a kezét különböző zajoknál, főleg vonat, járművek, gyereksírás és telefoncsörgés esetén. eddig nem csinált ilyet. találtam olyan dokumentumot, ami alapján már a kezdeti fejlődésében (1 éves kor alatt) is stimmelnek a tünetek

2014. szept. 5. 13:53
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

2/9: mint írtam, azért jutott eszembe, mert ismerek olyat, akinél nem érintette mindhárom területet. ez a kislány súlyosan autista, ezért írtam a súlyos betegség szót. de igazad van, ez nem általános. elnézést kérek érte.

a kérdést pedig azért írtam ki, hogy ha más is lát gyanús dolgokat, akkor elviszem szakemberhez. ha van rá lehetőség, hogy egyszerűen kizárjuk, akkor miért ne?

2014. szept. 5. 14:59
 12/22 anonim ***** válasza:
Igen!
2014. szept. 5. 16:14
 13/22 anonim ***** válasza:
71%
4. Nem bántásból, de lehet idegrendszeri érettlensége van a kislányodnak, nézesd meg, mert most még sokat segít a TSMT torna, de később a suliban sok nehézsége lehet. A fiamnak is volt és a forgás, fejét üti be, kifejezetten használja az egyik kezét, lábujjazás stb. jelei ennek. Kérdező, 3 éves kor alatt nem tudják megállapítani, akkor még nem is vizsgálják.
2014. szept. 5. 16:24
 14/22 anonim ***** válasza:
71%
3 évesen már vizsgálják, max nem kap autizmust, mint diagnózist, de a szülőtréninget, fejlesztést már el lehet kezdeni, a későbbiekben rengeteget számít, de mint érintett szülőnek nem kell magyaráznom.
2014. szept. 5. 17:27
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Írd le a tüneteket, akár privátban. Elég sok autista gyerekkel találkoztam már Megyei Szakértőiben dolgozom.
2014. szept. 5. 18:27
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem rossz szándékból, de nem lehet, hogy a zavarja? Lehet, hogy jobb s hallása, vagy egyszerűen érzékenyebb rá. Nem tudom, hogy milyen más tünetek vannak, de ebben önmagában nem látok aggodalomra való okot.
2014. szept. 5. 19:44
 17/22 A kérdező kommentje:

nekem egyáltalán nem kell a papír a diagnózisról. csak a fejlesztés érdekel, ha szükséges.

lehet, hogy csak zavarják a hangok, de azért tűnt fel, mert ez új dolog. eddig soha nem csinálta. először valami fülbántalomra gyanakodtam, de a net erre mindig az autizmust dobta fel.

köszönöm szépen!

2014. szept. 5. 21:37
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Az is lehet, hogy beszédészlelési problémája van, és zavarja a zaj. Nem volt gyakran náthás vagy hurutos?

Amúgy, hogy a kérdésedre is válaszoljak, később is jelentkezhetnek, sőt, általában ez a gyakoribb. Ennyitől viszont szerintem nem kell aggódnod. Persze azért figyelj oda, de ez még nem jelent semmit.

2014. szept. 5. 22:25
 19/22 anonim ***** válasza:
68%
Fejlesztést akkor kapsz, ha van papírja. Egyébként az, hogy befogja a fülét egy három éves, teljesen normális dolog, a legtöbb kisgyerek ilyen korba így reagál. Ettől nem lesz autista. Egy gyógypedagógus.
2014. szept. 7. 12:26
 20/22 anonim ***** válasza:
50%
Fejleszteni akkor is lehet ha nincs papírja, csak akkor fizetni kell érte.
2014. szept. 8. 08:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!