TSMT torna hatásos olyan gyerekeknél is akiknél autizmus merül föl?
3 éves fiam van. beszédben nagyon le van maradva, 10-15 szó amit mondd, inkább a saját nyelvén beszél, nem szobatiszta. És még vannak egyéb jelek is.
Mozgásban is van lemaradás, nagyon óvatos, és ahogy a bölcsiben mondták, lassú mindenben.
Nekünk autizmussal diagnosztizált gyermeknél a mozgásos problémákra ajánlották kiegészítésül, de attól még autista marad, tehát mindenekelőtt az autista eszközöket kell használnunk. A TSMT-től csak egy kis "rásegítést" várnak a szakemberek.
Ártani nem árt. De túl nagy reményeket azért nem érdemes hozzá fűzni (a napirend, a vizuális támogatás ennél sokkal fontosabb autik számára).
Köszönöm szépen. Mi az hogy vizuális támogatás?
Napirendhez nem kell ragaszkodnunk, nincs semmi baj abból, ha nem úgy van minden napunk. Jól viseli a változásokat.
Igen, én is azt hittem, hogy nem kell... :) De nagyon hasznos dolog! A gyerek előre látja, hogy mi fog következni. Az én kislányom magasan funkcionáló auti, de nagyon igényli a napirendi kártyákat, hívókártyákat, folyamatábrákat. Sőt, az oviban - normál csoportban - is használják a folyamatábrákat, nagyon hasznos!
Attól, hogy egy gyerek (látszólag) rugalmasan kezeli a változásokat, még nagyon is igényli a kiszámíthatóságot, hogy átlássa a folyamatokat. Ez olyan biztonságot nyújt számukra, hogy még a mozgásra is kihat!
igen!!! Az autizmusból nem gyógyítja ki, de a készségein, életminőségeteken hihetetlen javít.
Az én autista gyerekem a tsmt torna hatására tanult meg beszélni, és lett szobatiszta, és barátkozós!!! Nagy dolgok ezek egy autistánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!