Mire utal ez? Kinőhető?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm 3 éves gyermeke eltakarja a szemét, ha idegenek szólnak hozzá vagy nem közeli ismerőssel találkozik. Ha közel mennek hozzá, még a fejét is ütögeti a kezével.

2012. máj. 20. 14:45
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Hát... ezek elég tipikus auti tünetek. Nem nőhető ki, de HA az, akkor mindenképp speciális fejlesztésre van szüksége. Vizsgálták már valahol?
2012. máj. 20. 15:24
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem szégyenlős, de viszont azt nem értem miért üti a fejét.
2012. máj. 20. 15:26
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Egy kis segítség az autizmus tüneteihez,hogy van-e benne egyezés.

Második voltam.

2012. máj. 20. 15:32
 4/9 anonim ***** válasza:

na, ennyitől senki nem lesz autista,,,, gondolom feltűnt volna, ha mondjuk sosem nézne senki szemébe, ne beszélne még 3 évesen, meg a főbb dolgok, nem kell mindjárt a frászt hozni senkire szerintem. Más egyéb furcsaság? vagy amúgy pl veled, aki nem vagy idegen , közvetlen?

Mert még az sem lenne baj,ha nem, nem kell egy 3évesnek mindenkit ölelgetni, azonnal elcsevegni egy akárki idegennel. Eltakarja a szemét? mindig? nem akarja látni az adott személyt, nem érdekli, mintha ott sem lenne. kb ennyi. Üti a fejét? Az én 3 évesem is szokta, és jókat röhög közben, pont, mint egy kis debill,már bocsánat. De attól még nem az. Csak óvodás. Idegesen üti a fejét? Hát mert fusztálja, hogy épp vigyorogva, kérdezgetve a képébe másznak és nem tudja az illetőt elküldeni a francba, mert annál intelligensebb:) Csak üti a fejét, hátha visszarettennek és békén hagyják. Nem szereti,ha idegenek piszkálják. Ez is autista tünet,de ettől még nem autista a gyerek. Egy tünettől nem. Ha sok tünet keresztezi egymást.... na akkor már vizsgálat.

2012. máj. 20. 15:51
 5/9 anonim ***** válasza:
53%

Első vagyok. Nekem autista a gyermekem (beszédével semmi gond), és a tesztekben egyebek mellett pont ilyen kérdések szerepeltek: eltakarja-e a szemét, ha hozzá SZÓLNAK. A lényeg ez, hogy valamilyen ingerre egy másik érzékszervét zárja el. A kérdésből az is kiderült, hogy nem játékból üti a fejét, hanem mert közel mennek hozzá.

Nem mondtam, hogy auti, hanem azt, hogy ezek auti tünetek. Az "ismerős" nem fogja tudni megítélni, hogy van-e más, de a szülőnek lehet egyfajta jelzés.

Nekem is mások szóltak, hogy gond van a gyerekkel, érdemes lenne kivizsgáltatni. (Én nem vettem észre, hogy nem tart szemkontaktust, nekem teljesen természetes volt, hiszen így szoktam meg kicsi kora óta.)

2012. máj. 20. 16:00
 6/9 anonim ***** válasza:
Szívesen megosztom 5,5 éves, autizmussal diagnosztizált kisfiúnk jelentős eredményekkel alkalmazott terápiáival kapcsolatban, mind szülőként, mind gyógypedagógusként és családkonzulensként. elérhetőségem: hapamada@yahoo.es
2012. máj. 21. 07:52
 7/9 anonim ***** válasza:
64%
Nekem is az jutott először eszembe, hogy lehet, hogy autista.
2012. máj. 21. 18:02
 8/9 anonim válasza:
58%

Én azért felhívnám a figyelmet, hogy az autizmus tünetei meglehetősen változatosak, és a diagnózis több szakember közreműködésével szokott történni. Mivel nem látta egy válaszadó sem a gyereket, én sem, azért mielőtt ilyen súlyos kórképre gondolunk, és megijedünk, meg kell vizsgálni. Ha a családsegítőhöz, vagy a korai fejlesztőhöz fordulsz, ők tudnak ajánlani szakembert.

Egyébként minden tiszteletem az autista gyermeket nevelő szülőké, nehéz sors.

2012. máj. 23. 14:51
 9/9 anonim ***** válasza:
69%

Kedves előző! Az autizmus nem egy súlyos kórkép! Egy állapot. Az autik nem betegek, csak mások. És ők nagyon is jól érzik magukat a világukban, nincsenek fájdalmaik, stb. Sokkal inkább fogyatékosság, mégpedig szociális téren. De a vakokra, siketekre se mondjuk, hogy "betegek". Főleg nem azt, hogy "súlyos kórkép".

Ráadásul egy spektrum, tehát vannak egészen magasan funkcionáló autik is (pl. Bill Gates). :)

Természetesen a diagnózis szakember dolga, de azzal azért legyen mindenki tisztában, hogy autista hallatán nem kell rögtön egy semmibe révedő, nyáladzó, rángatózó, nem beszélő emberre gondolni. (Természetesen vannak ilyenek is, de ez a spektrum egyik vége... a másik vége viszont tökéletesen beszél, önálló életvitelre képes, csak vannak furcsaságai.)

2012. máj. 23. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!