Mire utalhat, hogy egy kisgyerek 1.5 éves koráig teljesen normálisan fejlődik (pl. már mondogat szavakat), aztán totális visszafejlődés következik, és 2.5 évesen egyáltalán nem beszél?
Én is a fülére gyanakodnék. Igaz, nálunk ez nagyobb korában volt, és nem ilyen durva, de a négyéves fiamnál tapasztaltam azt, hogy egy ideje tojik arra, amit mondok neki, a szép szóból nem ért, állandóan kiabálni kell vele, meg tisztára dilis lett. Néhány nap után egyszer csak leesett, hogy basszus, mi van, ha nem hallja, amit mondok? És tényleg! Elvittem fül-orr-gégészetre, hát azt a mennyiségű fülzsírt, amit kiszedtek a füléből... Én még annyit az életben nem láttam, nem csoda, ha nem hallott. Utána mondta is nagy csodálkozva, hogy "jé, most mindent hallok megint". Nagyon bűntudatom volt miatta, de mondták, hogy ez nem a tisztítás hiánya, neki ilyen beszáradós a füle, és ezt máshogy nem is lehet nagyon kiszedni, csak ha kimossák neki.
Nálatok nem lehet, hogy ilyesmi probléma van? Vagy bármi más, ami a hallásával kapcsolatos. Érdemes lenne megnézetni.
Ez elég tipikus az autisták egy részénél,szóval én első körben biztos iylen irányban indulnék el,pl a vadaskert alapitványhoz.
Persze ez csak egy tipp,sok más dolog is lehet,nem írtál bővebben ,milyen a gyerkőc? Megérti,amit mondotok,mutogat? Vagy egyáltalán,sehogy nem kommunikál?társaságban hogyan vsielkedik,mozgásával van e gond stb.
Mert az is lehet,hogy csak ezen az egy területen van lemaradása. Aki hallássérült,az 1,5 évesen sem mond szavakat,kivéve ha közben lett siket valami miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!