Nem szobatiszta 3,5 évesen?
Szerintem semmit. Lehet, hogy túl sokat foglalkozol a kérdéssel - wc dolog, és
- lázad, azért se
- így akar több figyelmet magának.
Egy darabig hagyd rá.
Mikor kezdted el biliztetni?Mennyi idős volt?
Hajlandó egyáltalán ráülni a WC-re?Mert akkor én óránként legalább elvinném, rátenném, hátha ezt megunja és szól majd.
ahh értem.....viszont akkor azt nem értem mi a problémád???Ha nem tanítod meg neki, hogy kell szólni, akkor mit vársz??Össze kell kötnie a fejében, hogy ha érzi az ingert akkor szóljon.De ezt magától nem fogja megtanulni...vagyis de, csak az még nagyon odébb van.
Amúgy meg fél éve kezdted el biliztetni akkor meg végképp ne várj túl sokat....még egy ideig pelusozhatsz!
Az a problémám, hogy TUDJA, hogy a pisinek és kakának a vécébe kell mennie, kérésre pisil is a vécébe és kakál, ha látom, hogy kell neki és ráültetem, amikor éppen kell. Tudja, mit hová kell és tartogatni is tudja a pisit, mert utcán még sosem áztatta el magát és éjjel sem érdekes módon.
Vécére ül, kombinált ülőkénk van, ki tudja nyitni a vécajtót, villanyt kapcsol, sámlit odatesz és ráül a vécére, a ruháját is le tudja húzni.
Akkor miért nem csinálja, nem értem?? Már elég idős hozzá!
azért kezdtük 3 évesen, mert 2 évesen még úgy gondoltam, hogy nem érett rá és kistesója is született.
Ha óránként ültetem rá, akkor pont nem fogja érezni, hogy mikor lesz inger, mert mindig üres lesz neki a hólyagja, nem? Kérésre egyébként pisil, az nem gond. A magától szólás a gond. Volt egy időszak, amikor nem kellett pelenka, bár sokszor akkor szólt, mikor már kicsit becsorgott, de a hideg idő miatt újra pelenkázni kellett, mert nem szólt. Sőt soha nem szólt, amikor pelenka nélkül volt, akkor időre pisiltettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!