Sarokba allitas jo modszer? Mennyire hatasos?
Az én kérdésem az ezzel kapcsolatban, hogy mit várunk el a módszertől ?
MI csináljuk néha, ott lenyugszik, és kérjük, hogy gondolkodjon el, hogy mit miért csinált, és ki hogyan érez iránta. No egyszerűbben mondjuk neki, és a letelt időkor megkérdezzük tudja e miért állt ot.t
Nos arra viszont rájöttem, hogy arra ez a módszer nem válik be, hogy sose csinálja az adott dolgot többször. De elfilóztam, hogy nem is várhatom el, hogy egyszer kelljen mondani, többször kell, és annak lesz hatása. De ez bármi módszernél igaz. Arra jó ez a módszer, hogy megtanul lenyugodni, elgondolkodik, és az azért fontos, kell ez a fejlődéséhez.
Csak végszükségben büntess. A logikus következményekkel való szembesítés sokkal hatásosabb. Összekoszoltad? lepucolod, vagy legalább itt unatkozol mellettem, amíg megcsinálom, és esetleg utána már nem lesz időm focizni veled. Vagy csak kevesebb.
Veszekedtek rajta? elrakom, és egyiktek sem fog játszani vele.
És főleg figyeld meg, miért "rosszalkodik". Lehet, hogy ha éppen csendesen játszik, senki nem foglalkozik vele? Beszéljétek meg, mikor van idő közös játékra, ne kelljen kierőszakolnia a figyelmet. Nem mellesleg ez a játékidő fontossá is válik a gyerek számára, a lerövidítése, elhagyása (mert szomorú vagyok, hogy ...., és így nincs kedvem ...) bőven felér egy sarokba állítással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!