2eves lanyom ha nem ugy alakul valami belemar az arcomba. Hogyan tudnam leszoktatni? Sarokba allitas kezre veres nem segit. Valaszotok elore is koszonom.
Mert nem tudja máshogy kifejezni a frusztrációját, ez pedig elég hatásos módszer. Fiam is csinálta ezt kb másfél évesen. Amit tehetsz: próbáld megelőzni, térj ki előle, fogd meg a kezét. És mondd ki, ami miatt ezt teszi: pl látom hogy most mérges/fáradt/szomorú stb vagy. Tereld helyes útba, moindd meg mit kezdjen a frusztrációjával, ha pl mérges, dobbantson stb. Én pl amikor meg akart harapni, megkérdeztem éhes-e, vagy mondtam h engem ne harapdáljon, ha annyira haraphatnékja van, harapjon a párnába, vagy a rágókájába. Tök örült az ötletnek, komolyan. Amit ne tegyél: ne üsd meg (nem egészen fair ha te ráüthetsz, neki meg nem engeded -- nyilván:), ne büntesd (valszeg nem rosszaságból teszi, hanem azért mert vmi bántja)
Ebben a korban még nem tudják az érzelmeiket kezelni, neked kell türelmesen megtanítanod rá. (felsimered mi bántja, kimondod helyette, helyes irányba tereled) Nem jó, ha büntetéssel elnyomod az érzelmeit vagy megtiltod neki h pl mérges legyen.
ha a kezére csapsz, mit mondasz neki?
megütöttél ezért megüthetlek én is! nem éppen célravezető, sőt, ez sok esetben súlyosbíthatja is, én semmiképpen nem tenném, nem is tettem soha.
a sarokba állítás se jó, mert a büntetésnek köze kell, hogy legyen a rossz cselekedethez, hisz ő még kicsi ahhoz, hogy ok-okozati összefüggést tegyen.
nálunk az jött be, és ahogy olvasom a legtöbb anya ezt csinálja:
megfogom határozottan a kezét, a szemébe nézek és erélyesen rászólok, hogy nem szabad! ez fáj anyának! simogass meg. és megsimogatom az arcomat a kezével. 2-3 hétig tartott nálunk ez a korszak, most máűr meg se próbál bántani :)
2 éves múlt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!