Autista gyerekeknél mindig késik a szobatisztaság is? Vagy van akinél időben történik a leszokás?
Figyelt kérdés
2013. márc. 19. 20:46
1/10 anonim válasza:
Autista a kislányom három és fél éves, de nem jutunk semmire szobatisztaság terén egyenlőre, beszéde viszont rohamosan megkezdődött egy hónapja.
2/10 A kérdező kommentje:
Az nagyon jó! Mármint a beszédbeindulás. Mitől indult be? És milyen tünetei vannak a kislányodnak? Akkor lehet,hogy a szobatisztaság is rohamos lesz. Nekem még nem beszél.
2013. márc. 19. 21:16
3/10 anonim válasza:
Nekem sikerült beindítani, véletlenül felfigyeltem, hogy érdeklődik az olyan tárgyak után amik visszhangoznak, így fogtam egy műanyag poharat bele mondtam egy szót, és a szájához tettem, visszamondta, majd jöttek a két szavasok, majd a három szótag, aztán a mondatok, rá két hétre dalokat tudott magától elejétől a végéig elénekelni tisztán, és most már pohár nélkül saját magától is tud beszélni persze ha csak akar, az óvi logopédust is kértem, hogy így gyakoroltassa anno pohárral és bejött!
4/10 anonim válasza:
Az autizmus spektrum, tehát éppenséggel bármi lehet. Vannak súlyos autik, akiket még felnőttkorban is pelenkázni kell, a magasan funkcionálóknál meg nincs semmi késés.
Nem lehet megmondani...
(Lányos Aspergeres auti, 3 éves kora előtt valamivel lett szobatiszta, kb. 3,5 évesen ágytiszta).
5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ez a pohárbabeszélés tetszik! Ki is fogom próbálni! Akkor elöbb szokott jönni a beszéd és aztán a szobatisztaság álltalában.
2013. márc. 20. 10:19
6/10 anonim válasza:
Igen késik!
Van akinél 5 éves korig nem történik meg a leszokás.
Mennyi idős?
7/10 A kérdező kommentje:
Szia! 3 éves .Egyenlőre gyanú van nála ,viszont 2év 4 hónapos kora óta szoba és ágytiszta. Ezért érdeklődök,hogy másoknál ez ,hogy alakult, viszont még nem beszél.
2013. márc. 21. 09:26
8/10 A kérdező kommentje:
Várom a tapasztalatokat! Köszönöm
2013. márc. 24. 14:28
9/10 anonim válasza:
4 éves kor alatt semmiképp nem diagnosztizálható autizmus, életkori sajátosságok okán. Maximum gyanú merülhet fel.
10/10 csocso110223 válasza:
Az én fiam 10 éves és még nem hajlando még bilizni sem.még pelusos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!