Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Pelusról leszokás. Hogyan tovább?

Pelusról leszokás. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Kisfiam 26 hónapos.ha nincs rajta alul semmi szépen szól már nyár vége óta ha pisilni kell,még mielőtt becsurogna,de amint adok rá egy bugyit,nem szól csak ha becsurog.ez megy már 2 hónapja.tudja hogy a wc és a bili mire való,mert mind2be pisilt már.egyszerűen nem tudom,hogyan tovább.folyton kérdezem tőle,hogy kell e pisilni,ha sokáig nem pisil,akkor elmegyünk pisilni.van hogy pisil,van hogy nem,ha nem 5 perc múlva,már csurog is.próbálgassam egyeltalán,vagy hagyjam még?
2011. nov. 9. 18:37
 1/4 anonim ***** válasza:

Esetleg még annyit megpróbálhatsz, hogy ha becsurgott a pisi akkor egy kicsit (tényleg csak kis időre) benne hagyod, hagy érezze, hogy nem jó buli. Persze lehet, hogy még nem teljesen érett meg a dologra (bár az, hogy bugyi nélkül szól és nem is pisil be mást mutat), de az is lehet, hogy csak tetszik neki a műsor ami a bugyiba pisilés után van.

Belepisil (vagy belecsorog az eleje) nem szidod le, hanem egyszerűen nem reagálsz a dologra egy kicsit, ha érzi, hogy milyen rossz a nedvesség lehet, hogy nem csinálja tovább.

Az én lányomnál bevált amikor már érett volt a dologra. 1x csináltam meg utána már nem pisilt be (ugyan így volt a kakinál is).

Persze lehet, hogy a fiúknál máshogyan mennek a dolgok.

2011. nov. 9. 20:41
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszod.azt nem próbáltam neki,hogy ugy hagyjam egy kicsit,de most kifogom próbálni.remélem beválik.a kaka nem is érdekli.tegnap délután pelus nélkül volt(bugyi,gatya rajta),nem is szólt hogy kakilt,scak azt vettem észre hogy valami büdös.kb 5 percet volt kakisan.megszidni,hát nemigazán szoktam a pisiért,kakiért.sak elmagyarázom neki,hogy szólni kellett volna,és hogy a bilibe,wc-be kellett volna.igaz a 3.-4. bepisilés,teljes átöltöztetés után betelik a pohár és ráadom a pelust.
2011. nov. 10. 08:06
 3/4 anonim ***** válasza:

Az én fiam is ezt csinálta, de szimplán azért, mert amikor bugyi volt rajta, akkor olyan érzés volt, mint a pelus és elfeledkezett róla, hogy nem szabad becsurgatni-bekakilni. Ne add fel, 1-2 hét és megszokja, hogy nincs pelus, hanem bugyi van, de nap közben figyelmeztesd (én kb 10 percenként elmondtam neki az első időben), hogy "ne felejtsd el, nincs pelus, a wc-be pisilünk"

Ha egyszer pelust adsz, egyszer bugyit, akkor egyáltalán nem tudja szegény megjegyezni, hogy most mi van, úgyhogy inkább bírd ki, hogy 1-2 hétig többször kell ruhát cserélni, de hamarabb megszokja.

Közben erősítsd benne azt is, hogy milyen ügyes nagyfiú, nagyfiús gatyót kap, stb. (a fiam kisautós, állatmintás stb bugyikat kapott és ő választja ki a fiókból, hogy melyiket akarja fölvenni, nagyon élvezi)

Az, hogy meztelen popsival vissza tudja tartani, azt mutatja, hogy már megérett rá, csak meg kell szoknia a dolgot. Sok sikert!

2011. nov. 10. 08:21
 4/4 A kérdező kommentje:
hát ugy néz ki a dolog,hogy 3 napja a kisfiam nappal nem pelusozik csak alváshoz.csütörtök reggel megszidtam,hogy belepisilt 3x is a gatyába,meg rajta hagytam mindig egy kicsit a pisis ruhát,hogy érezze,hogy nem olyan jó.azóta csak az első 1-2 csepp megy be,és szól,hogy pisi,és már megyünk is a wc-be.mindig nagyon megdícsérem,hogy milyen ügyes.remélem innen már nem esünk visszafelé.köszönöm a tanácsokat.
2011. nov. 13. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!