Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ha megfutamodnék, megkönnyebbü...

Ha megfutamodnék, megkönnyebbülnék?

Figyelt kérdés

Pár éve elhagytam az élettársamat és külföldre költöztem mostani férjemhez, volt egy közös gyermekünk akit magammal hoztam az ő akarata ellenére ,ő elindította a gyermekelhelyezési pert, 1 évet volt velem a gyermek, de mivel csak egy helyben toporzékoltunk és 3 hónaponta változott a lakhelyünk és bújkáltunk hogy ne vegye el az apa tőlem, így sem az én sem a gyermek lakhatását nem tudtuk elintézni az apa beleegyezése nélkül, én meg közben terhes lettem .

Tulajdonképpen én arra számítottam hogy mivel az apa nem volt eddig sem felelöség teljes így gondoltam nagy ívben tesz majd a gyerekére egy idő után ő adja fel és velem élhet tovább a gyermekem, csak arra nem számítottam hogy valaki adja alá a lovat, és konkrétan választanom kellett hogy vagy 1 gyerekem sem lesz és valahol csatangolhatok a híd alatt, vagy átadom az apjának a gyereket és én eltudom intézni a másik gyermek otthonát és magamét is, semmiképp nem akartam volna intézetbe adni, így van egy gyermekem aki velem élhet és van egy fél gyermekem aki az apjánál él akit látogathatok van hova hozni mikor elhozom, a lényeg hogy ahogy telik rá küldök neki csomagokat, ruhát, játékot, édességet, egyszer volt nálam hosszabb ideig a gyermek 3 hónap nem találkozás után és annyira összetört bennem valami, olyan idegen volt, olyan neveletlen, olyan hisztis, olyan akaratos, olyan kezelhetetlen, és semmi nem maradt az én nevelésemből nem ismertem rá a saját gyermekemre, amellett a kicsi még újszülött volt de nem akartam hogy olyan sok idő elteljen a látogatások közt hogy ne is álljon velem szóba.

Az egész itt léte kész katasztrófa volt nem hogy örömöm lett benne hanem még gond lett nem 1 gyerekre figyeltem hanem 2 re és nem állt semmi másból a napom mint egész nap kiszolgáltam, és rohangáltam minden egyes hívó jelre a 4 éves gyerekemnek 10 percenkén.

Éjjel visítva ébredt fel az idegen hely miatt, ha nem az egyik sírt sírt a másik, nem aludtam 2 héten át csak órákat éjjelente.

Fáradt voltam, senki nem érhetett hozzá csak én éjjel a férjem és köztem aludt és nem volt mindegy hogy ki tette odébb , ha nem szóltunk neki hogy kicsit menny odébb és úgy tettük odébb hogy le tudjunk feküdni aludni akkor akit ért megrugdosott rángatózott mint aki idegbeteg.

Nagyon dühös voltam nagy hangon beszélgettünk a férjemmel az eset után és másnap mint aki megértette jobb volt ahogy teltek a napok, már nem csak én kellettem hanem szóba állt anyósommal és férjemmel is .

De előtte , azt szerette volna ha minden figyelmem minden percem felé írányultna, ami nehéz volt mert nekem ott volt az újszülött gyermek is akit el kellett látnom.

2 órán át ringattam az ölemben már elaludt vagy 2 perce a baba mire nagy hangon berontott a nagyobbik és kezdhettem mindent elölről.

Nem tudtam 100% rá is figyelni, semmi örömöm nem volt abban hogy ott volt, az idegeskedés napi 2 olyan hiszti hogy 2 órán át csak övölt a gyerek mert nem engedtem hogy éles kést vegyen a kezébe.

És egyszerűen nem ismerem a saját gyerekeim szokásait, hogy hogyan reagáljak ilyen helyzetekben hisz az ahogy előtte neveltem az a módszer akkor már nem vált be.

Olyan beszélő viszonyban vagyok a gyerek apjával hogy még nem is közölték velem hogy a nagy cumis gyerek már nem is cumizik leszokott 2-3 hét alatt.

Hisztizett azon hogy a motorral direktből eldőlt és nem szaladtam oda neki 2 percenként felsegíteni egyszerűen meguntam a 16-dik ilyen esetnél, nem volt már türelmem, sem a házimunka sem a főzés, sem a kisebbik gyerekkel nem tudtam foglakozni ha vele foglalkoztam

Pedig azé több mint fél nap ráment arra hogy etessem,fejjek, tisztába tegyem, altassam, öltöztessem a kisebbiket.

Nem tudtam megbízni benne , egyszerűen a kezemet ha nem fogta én mindig attól rettegtem hogy gondol egyet és kiszalad az útra és elüti az autó.

Hisz azelőtt még fogni kellett a kezét még 3 és fél évesen is mert kiszámíthatatlan volt.

Az apja egyszerűen úgy van vele hogy ha nem tudom sűrűn elvinni és nem tudok minden hónapban csomagot küldeni akkor ne is vigyem el megvannak nélküle, a viselkedése erre utal.

Nagyon félek a nyártól , nyáron ismét itt lesz, nagyon félek mert már ismét hónapok óta nem láttam.

Egyszerűen nyakig ülünk az adósságban , felújítottuk a házat a kicsi miatt ablak ajtó csere.

Egyszerűen nem engedhetjük meg hogy elhozzuk sűrűn, nem is az úti költség mert az is csak 50 000 ft de mivel a gyerek ha nálunk van egyszerűen nem eszik meg főtt ételt csak édességet, és ha nem akarom lefogyva visszavinni akkor muszáj vagyok édességel etetni, az sem lesz olcsó, mindent megvenni amit kíván.

Játék...

Most le lehet nézni, szerintem vannak sokan akik hasonló helyzetben vannak.

Milyen tanácsot tudnátok adni amivel megkönnyíthetném a dolgot?

Ahol van ott most sok a gyerek itt nincs sok gyerek unatkozni fog.

Nagyon félek, hogy mi lesz, most sem fogok vele bírni?

Szeretném látni de az az igazság hogy lehet hogy egy évben csak 1 nyáron lehet velem.

Milyen tanácsot adnátok, el vagyok keseredve és félek a találkozástól eddig mindig attól rettegtem hogy nem ismer fel vagy nem akar eljönni velem.

De az apja is nagyot nézett amikor simán eljött velem szó nélkül.

Múltkor 2 hétig volt itt de annyira játszott az idegrendszeremmel hogy amikor így hisztizett akkor majdnem elszállt a kezem.

De nem bántottam, de ordítottam vele fáradt voltam és ideges, kimerült.

Tudom most azt fogjátok írni hogy akinek nincsen ennyire türelme a gyerekhez annak minek, de szerintem minden családban van ilyen hogy már nagyon felidegesíti a gyerek és nem tud mit kezdeni vele.

Sokszor én is sírva szaladtam ki a szobából hogy nem tudok hatni a gyerekre.

Segítsetek, hogy kezdjem vele, mindent beszéljek meg vele előre?

Nagyon félek!

2014. ápr. 22. 09:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok mindent elrontottal, de gondolom ezt tudod is. Ne haragudj de milyen felelotlen anya az, aki bujkal a gyerekkel kulfoldon az apuka elol? Hany eves vagy? Mert nagyon erettelen gondolkozasra vall e viselkedes. Nem csak teged tor meg ez az egesz hanem a gyermeket is. Vajon milyen erzes lehet neki, amin eddig keresztul ment?
2014. ápr. 22. 10:09
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, hogy borzasztó nehéz helyzet, de csak te javíthatod meg. Gondolj bele az ő helyzetébe. Nagyon-nagyon kicsi, folyton bújkáltok az apa elől. Aztán a bíróság úgy dönt, hogy az apánál van jobb helye, így neki ítéli (egyébként miért?). Tőled elszakad, évente 1-2x láthat rövid ideig. Mikor újra találkoztok, már nem ő a legfontosabb, hiszen van egy kisebb. Persze, hogy maximális figyelmet akar! Ha hisztivel, hát hisztivel. Nyáron már nagyobb lesz a pici, egy-egy napra nem lehetne valakire rábízni? Akkor csakis kettesben lehetnél a lányoddal, újra megismerhetnétek egymást. Az ételen se problémázz, főzz nyugodtan, ne édességgel tömd. Nem fog lefogyni, éhen halni, nyugi. Ja, és tegyük hozzá, hogy dackorszak is lehet benne. Nagyon nem egyszerű neki. Nem lehetne mégis hozzád elhelyezni a gyereket?
2014. ápr. 22. 10:09
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Az pedig hogy orditasz vele nem old meg semmit. Guggolj le hozza az o szintjere es magyarazd el neki a dolgokat. Hihetetlen de mikor en raszoltam hugomra, nem hatott. Akkor mondta anyukam hogy ne igy csinaljam... Ereszkedjek le a szintjere es maskepp all hozzam majd. Es bejott!
2014. ápr. 22. 10:11
 4/14 A kérdező kommentje:

Én úgy tudom 2 évente van rá esély hogy átelemezzék az elhelyezést.

És tudom elég felelőtlenül vágtam bele az egészbe, de azon voltam hogy minél hamarabb ott tudjam hagyni azt az alakot akit már nem tudtam elviselni.

Egyébként ez a hozzá ítélés ez úgy történt hogy konkrétan meg lettem zsarolva, vagy adom a gyereket önkéntesen és átadom vagy számolhatok feljelentéssel gyermek rablás tettével.

Szóval más választásom nem volt, mert gondolnom kellett arra a babára is aki a hasamban volt és elintézni a vízumot ami nem 2 nap volt.

De még mindig nagyon jó hogy családban van és azért láthatom.

És mit gondoltok szerintetek azért akar kapni mindig édességet tőlem mert ott is bele van szokva vagy mert most kicsit kiakarja használni hogy itt nem kell osztozkodni senkivel?

2014. ápr. 22. 10:19
 5/14 A kérdező kommentje:
Lássak egy kicsit az ő szemével?
2014. ápr. 22. 10:20
 6/14 anonim ***** válasza:
Legyel hatarozott. Ne engedd, hogy a hisztivel iranyitson. Fozz rendes etelt, hidd el megfoja enni ;)
2014. ápr. 22. 10:26
 7/14 anonim ***** válasza:
Esetleg vondd be a pici koruli tevekenysegekbe :)
2014. ápr. 22. 10:27
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Ezt tényleg nagyon elrontottad, de ezt már boncolgatni késő.

Én azt csinálnám a helyedben, hogy amit csak lehet előre végiggondolnék, megcsinálnék, pl nem hagynék nagyobb takarításokat arra az időre, amikor nálad van (ablakmosás és társai), mire odamegy a kislány, addigra csinálj meg mindent előre, amit csak tudsz. Mennyi időt lesz egyhuzamban nálad nyáron?

Főzz meg előre fagyasztható dolgokat, gondold végig miket szoktál főzni, nézz utána neten mi az ami fagyasztható.

Gondold végig milyen programokra van lehetőség ott ahol laktok, mennyibe kerül, hogyan tudsz oda elmenni, mi mikor van nyitva stb, hogy ezekkel ne akkor kelljen foglalkozni már, mert ez is viszi az időt. Például állatkert nyitvatartását szedd le a netről, írd bele egy füzetbe, ezt elővenni 1 perc, míg a számítógépet bekapcsolni, keresgélni 2 üvöltő gyerek mellett sokkal több idő. Tudom, hogy ezek apróságok, de hidd el, szépen összeadódnak.

Gondold végig, mi kell a kisebbik gyerekednek ebben az időszakban majd, mekkora ruhát fog hordani, vedd meg előre, ne akkor kelljen két gyerekkel ilyenek után kajtatni. Nézd meg a neten mi az amit rendelni tudsz, akár ételt is jobb áron.

Tudom, hogy nehéz, de emeld fel a telefont és kérdezd meg az apukától vagy a párjától, hogy otthon miket szokott enni (büszkeséget félre kell tenni, ez a gyerek érdeke).

Vegyél nasikat, de tedd el olyan helyre, hogy ne is lássa. Nem tartom jónak, ha valaki nasival alkudozik, de a ti esetetekben még mindig jobb, mintha hisztizik és nem eszik rendesen. Mond el neki, hogy a főtt ételt is meg kell enni, utána ehet édességet. Először csak kostolja meg, majd pár kanállal kelljen enni belőle. Adj neki választási lehetőséget, mondj 2 főttételt, válassza ki melyiket szeretné enni, így azt érzi, hogy ő is dönthetett. Biztosan vannak számára kifejezetten utálatos kaják, ezeket ne is erőltesd, beszéld meg vele ezeket. Pl főzelékféléből mondj neki 10-et, válasszon ki belőle 3-at és akkor a későbbiekben ezt a 3-at csinálod majd. Délután is mondd el, hogy kell enni gyümölcsöt, addig nincs nasi. Ezt gondold végig , határozd el magad és soha ne inogj meg.

Állíts fel szabályokat, amiket nem lehet áthágni és soha ne térj el tőle, ne csinálj s.gget a szádból (bocs a szóhasználatért), ha egyszer azt mondtad, hogy nincs tévézés, amíg nem rakot rendet, akkor tartsd magad ehhez, ne tegyél engedményeket.

A kislányod helyzete teljesen bizonytalan és instabil amikor nálatok van, ettől borzasztóan érzi magát, a hiszivel és társaival ezeket a feszkókat adja ki. Ha nincs egy keretrendszer, amiben éltek, akkor ez még jobban instabil lesz és még rosszabbul fogja magát érezni, még több hiszti lesz.

Ha csak pár hetet van nálad, akkor azért bravúros gyereknevelési fordulatokra ne számíts, de alap dolgokat akkor is be kell vezetni, mert csak egy kínlódás lesz az egész.

Beszéld meg férjeddel, hogy amikor csak tud, vigyázzon a kicsire, legyetek kettesben a lányoddal, ez az idő viszont legyen tényleg kettőtöké, ne kavargasd a levest vagy teregess közben, hanem csak vele foglalkozzál.

Ne ordibálj vele, képzed magad az ő helyzetébe, ha felmegy a pumpa, akkor csukd be a szemed és lassan számolj háromig, tényleg működik, próbáld ki.

Kérdezdted, hogy mindent beszélj-e meg vele előre, szerintem ez egy ekkora gyereknél így nem működik, szépen fokozatosan megy csak.

2014. ápr. 22. 11:44
 9/14 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, mit értesz megfutamodás és megkönnyebbülés alatt? Felmerült benned, hogy megszakítod a kislánnyal a kapcsolatot?
2014. ápr. 22. 11:57
 10/14 A kérdező kommentje:

Ő egy olyan gyermek hogy ő akar a kis főnök lenni és amit ő mond mindenki szaladjon neki, ez volt múltkor is és volt mikor meguntam menni én mindig 3 szobával odébb még akkor is mikor pelenkáztam a kicsit és nem értette meg miért nem lehet azonnal oda mennem pl azért mert ő szomjas és nem akarja a poharat elvenni az asztalról mástól meg nem fogadta el.

Ha valamivel játszik akkor csak ő játszhat vagy gyere ide te ide ülj én meg emide én most ide te oda, meny odébb ezeket mondta, és amikor kint babakocsiban tologattam a kisebbiket hogy altasaam akkor ott motorozott mellettem pedálos motorral eleinte még körbe körbe aztán már kicsi volt neki a tér és konkrétan a babakocsi helyén is akart motorozni neki ütközött mindig a babakocsinak erőből eleinte kicsit még odébb mentem, de neki nem volt elég, pedig elfért mellettem,mondta hogy menjek már az útjából, és nem mentem még azért sem, elegem lett hogy azt csináljam amit ő akar és levetette magát a motoról és leült, lefeküdt a hideg nedves betonra és elkezdett torkaszakadtából ordítani.

Borzasztó unatkozott már akkor is, de múszáj voltam a kicsit is elaltatni.

És volt pár alkalom amikor hiszti után megfogtam a nagy gyereket ölbevettem cumit adtam a szájába háromat-négyet ringattam rajta betettem az ágyba betakartam és mondtam neki játszuk azt te vagy a kisbaba és elaludt 5 perc alatt 1 óra múlva felébredt de nem jött ki a szobából hanem hívatott a sógóron keresztül.

Én nagyon szégyellem magam azért mert nem tudok vele bánni és azért is mert az apja elvette tőlem és nem én nevelem.

És nem ismerem a saját gyerekem szokásait.

Azért írtam ki a kérdésnek hogy rövid és tömör legyen hogy az emberek felfigyeljenek a kérdésre érdeklődjenek és minél többen olvassák ezt és tanácsot adjanak.

Sokan elítélnek mert nem nálam van a gyermek, ilyenkor amikor vannak ezek a látogatások amikor belegondolok arra gondolok hogy túl élem valahogy, amúgy kissé csúnyán beszél a gyermek mert van néhány mostoha testvére akik nagyobbak és tőle hallja.

Amúgy mit tehetnék a gyermekért hogy kiszolgálja saját magát újra mint régen?

2014. ápr. 22. 12:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!