A vak gyerekeknek honnan lehet barátokat szerezni?
Figyelt kérdés
Integráltan tanul,de a délutánjai,hétvégéi,szünetei egyedül telnek.Az épek nem tudnak mit kezdeni a látás hiányával.De neki is kellene gyerektársaság.2009. dec. 20. 12:12
21/26 anonim válasza:
Amúgy beugrott még egy kicsi gyerek: Z. L. :)
22/26 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a segítséget.Sajna nem ismerem ezeket a monogrammokat,de annyit tudok írni,hogy nem fiatal már,akinek a szülei nem voltak megelégedve,tehát a gyerkőc,már nem annyira gyerkőc:)De akkor ezek szerint mások is elégedetlenkednek.Van 2%körüli gyerkőcötök?Mire lehet számítani?Ők tanulják a vakírást?Sajnos nem nagyon tudják miért nem lát,nincs meg az igazi ok,valószínű vmilyen fejlődési rendellenesség lehet.Na mindegy,hagylak ünnepelni,és nagyon boldog ünnepeket kívánok!A.
2009. dec. 24. 13:13
23/26 anonim válasza:
Van 2%-os gyerekünk, persze. De hogy mire lehet számítani, az a szembetegségtől függ. Leírod mi a baja a szemének, akkor leírom, hogy általában mi várható. Nálunk a 0.1 alatti gyerekeknek tanítjuk a braille-t.
És persze, hogy van olyan, aki nincs megelégedve, nem is 3, de akkor is jó arány egy másik általánoshoz képest! :)
24/26 anonim válasza:
Amúgy értettem, hogy nincs oka, de valamilyen diagnózis csak van írva a szakértőire.
25/26 anonim válasza:
Hogy ne keseredj el annyira, leírom az egyik ismerősöm történetét. Ő is vak, és így is teljes életet él. Biciklizik, versenyekre jár, énekel, minden sulis dologban benne van. Öröm vele beszélgetni, rengeteg barátja van. Hidd el, hogy a te kislányod is talál barátokat. Ebben a korban a gyerekek többsége tényleg éretlen, de idővel mindnek benő a feje lágya. El sem tudom képzelni, hogy emiatt ne szerezne majd barátokat. A gyerekeket meg kéne ismertetni ennek az életformának a velejáróival, mindegyikük sokkal közvetlenebbül tudná kezelni őt. Ne keseredjetek el, később ezeregy százalék, hogy talál nagyon jó barátnőket. Az a fontos, hogy te mindig mellette állj, egy lánynak úgyis az anyukája a legjobb barátnője minden életkorban. Sok múlik azon is, hogy a kislány elfogadja magát. Két vak ismerősöm is van, így tettek, és boldogabban élnek mint némelyik látó. Fel a fejjel, egyszer minden jobb lesz. :)
26/26 anonim válasza:
Szia:) Én koraszülött voltam, emiatt megvakultm. Megműtöttek, a jobb szememet sajnos nem tudták megmenteni, a bal szememmel láttam 14 éves koromig. 4 éve sajnso felmondta a szolgálatot és nem tudnak vele mit kezdeni. Gondolom Te ismered a beszélőprogramot, de akik nem: beszél a számítógépem, tehát ne lepődjetek meg, hgoy hogyan írok, olvasok. Mióta nem látok, elfordultak tőlem a barátaim:( Azóta én is egyedül vagyok, senki nem barátkozik velem:( Szerintem úgy tudnál Neki barátokat szerezni, ha ismerkednétek más vak gyerekekkel, vagy látó gyerekekkel, akik elfogadják Őt. Az lenne igazából a normális, ha a látók nem tennének különbséget (tisztelet a kivételnek!), de hát.... Én is szívesen lennék a barátnője, de én már 18 éves vagyok:( Remélem hamar találtok Neki barátokat! Tudom milynen rossz egyedül... Vivien
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!