Méhpempő mennyi idős kórtól adható gyerekeknek?
A propolisz ugyanaz mint a méhpempő?
Mert előbbi alkoholos, én azt nem adnám. Az egyéb meg akkortól mehet, amikortól a méz is, tehát egy év alatt semmiképp, utána meg, hát döntsd el magad, mert itt különböző álláspontok vannak...
Bocsánat ha kavartam, én a propoliszról hallom lépten-nyomon, hogy immunerősítő, ezért gondoltam, hogy Kérdező is erre gondol...
első
Szia! Sajnos azt nem tudom, de ahogy olvastam, nem ajánlják. Viszont, ha immunerősítést szeretnél, akkor ezt javaslom, én is most kezdtem el 22 hós kisfiamnál.
Echninacea golyócskák (homeopátiás) napi 2x5 golyó 1 hétig, 1 hét szünet, majd újra 1 hétig napi 2x5 golyó és ezt így folytathatod a téli időszak folyamán. Később, ha nagy lesz, kapszula formájában is adhatod, az nem homeopátiás. Illetve amit mi még szoktunk, az kb. október közepétől, ahogy jön a hidegebb, nyálkásabb időjárás, minden családtag heti 1-szer kap 1 fiola oscillococcinumot. Ez nem olyan olcsó, mint az echinacea (abból az apró golyósat érdemes venni), de megéri. Inkább erre költsek, mint gyógyszerekre. Szóval, én ezeket tudom javasolni. A méhpempőről már én is gondolkodtam, de még nem mentem utána.
A friss méhpempőt, mint előttem is írták a gyermekeknél 1éves kórtól lehet adni, mindenképpen kis adagokban napi 0,25g-al szabad csak először kezdeni, majd fokozatosan lehet növelni kb. 2×0,5g-ig erősítéskor és megelőzéskor. Én mikor lázas a kicsink (4 éves) akkor pár napig 2×1g-ot adok neki, másnapra általában kutya baja.
A méhpempő a dolgozó méhek mirigyváladéka, a propoliszt a méhet a fák rügyeiről gyűjtik, majd használják a kórokozók ellen, tehát teljesen más a két anyag. Ráadásul a hatékony propolisz minden esetbe alkoholos kivonat, így a tinktúrának 99,6%os alkoholtartalma van, így óvatosan csak gyermekeknek. Kockacukorra lehet cseppenként adagolni, nem okoz problémát, vagy mézzel keverve is tökéletes páros. Erős antibakteriális és vírusölő szer mindkettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!