Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Pofon 4 és 6 éves gyerekeknek?!

Pofon 4 és 6 éves gyerekeknek?!

Figyelt kérdés
Nővérem fiai 4 és 6 évesek. Gyakorta úgy bünteti őket, hogy kapnak 1-1 pofont és beállítja őket a sarokba. Akkor jöhetnek ki a sarokból, ha már elmúlt a pirosulás az arcukról. Mi a véleményetek?
2010. júl. 19. 15:26
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
52%

Ugyan mit csinálhat egy négy meg egy hatéves hogy pofozni akarja őket?

Anyuka szorul segítségre, mert így tönkreteszi a kicsiket.

Milyen az élete? bajban van? vagy csak ő is ezt látta otthon?

2010. júl. 19. 15:32
 2/27 anonim ***** válasza:
67%

Néha - nagy ritkán - szükség lehet rá. Mondjuk évente, vagy kétévente.Van olyan gyerek, aki felnő úgy hogy egyszer sincs rá szüksége.Pofonra. Ha gyakran adja, akkor csak rosszabbak lesznek a gyerekek. Dupla büntetésnek mi értelme?

Kérdés, hogy hallgat-e rád a nővéred?!

2010. júl. 19. 15:33
 3/27 anonim ***** válasza:
61%

A sarokbaállítás elég büntetés egy gyereknek. Bár ma már nem "divat". Ha egy szülő már a 7-8 hónaposnak megtanítja,hogy mit szabad és mit nem,ebben következetes ( természetesen nem veréssel),akkor később sincs szükség verésre. Elég a szóbeli tiltás,vagy a szobájába küldés, nem nézheti a kedvenc meséjét stb. Nagyon ritkán fordulhat elő,hogy kap egyet a kezére vagy a fenekére,soha nem az arcára vagy a fejére. Ez is inkább csak jelzésértékű lehet,mint fájdalmas.

Nagymamám mondta mindig,hogy az állandó verés többet árt,mint használ. Ha egy gyereket állandóan vernek,megszokja,főleg,hogy sokszor azt sem tudja,miért kapott ki. Az ilyen gyerek már "azért is" rosszat csinál,mert ha így is úgy is kikap,akkor miért ne csinálná azt,amit szeretne.

Ha egy szülő csk veréssel tud fegyelmezni,akkor vele és a nevelési elveivel van elég komoly baj.

2010. júl. 19. 15:46
 4/27 anonim ***** válasza:
64%
Kérdéssel kapcsolatban:én nem szoktam pofozni őket-egyéb módon sem verem-,és nézni sem szeretem,bár persze nem az én dolgom más mit csinál a gyerekével.Nekem az a legborzasztóbb ebben amit írsz,h a büntetés része,h kivárják amíg elmúlik a nyoma.Nem tudom miért,ez (is) nagyon visszataszító.
2010. júl. 19. 16:45
 5/27 anonim ***** válasza:
45%

Hat ket fiucska 4 es 6 eves igazi kis csibeszek lehetnek.Az en fiaim is kaptak egy ket fakanalast,vagy sarokba allitast.Ha kulon voltak nem volt veluk gond,de ehyutt...!Szoval nagyon kimerito tud lenni.

Neha 1-1 jol iranyzott pofon csodat muvelhet.

2010. júl. 19. 16:46
 6/27 anonim ***** válasza:
53%
Nem értem az ilyen büntetést! Nekem 4 gyerekem van, a nagyok között 3-3 év van, de soha nem ütöttem akkorát egyikre se, hogy annak nyoma maradjon! Nem vagyok hibátlan, én is odacsaptam a fenekükre néha, de nem rendszeresen és nem nagyot! Inkább máshogy próbáltam büntetni (beküldtem a szobájába, leültettem külön). Nem hiszem, hogy azzal, hogy egy gyereket vernek, a "rosszalkodást" ki lehet belőle nevelni, csak azt tanulja meg, hogy ezzel lehet megoldani a konfliktusokat.... Azt meg végképp nem értem,mi köze a gyerek verésének a szoptatáshoz... ne képzeljünk bele olyan dolgokat, ami nincs is benne, nem kell túllihegni dolgokat! én is szoptattam mindet 2-2 évig és nem vagyok sem "anyatigris", sem a gyerekét verő anya... arra van ,más, normális megoldásom..
2010. júl. 21. 11:16
 7/27 anonim ***** válasza:
46%
Én ilyen idősen rengeteg pofont kaptam már, pedig nem voltam rossz gyerek. Akkoriban a szüleim valahogy "másabbak" voltak. (nem szeretném ismertetni az akkori helyzetet) Megpróbáltad már megkérdezni a nővéredet, hogy miért így "nevel"? Szörnyű, ha valaki a feszültségét a gyereken vezeti le. Én el sem tudom képzelni, hogy a számomra legfontosabb személyeket megüssem...
2010. júl. 21. 12:03
 8/27 anonim ***** válasza:
79%

én ezt nem értem. mostanság a játszón is gyakran látom, hogyha mondjuk egy testvérpár gyepálja egymást, hogy az anyuka vagy nagymama folyton szidalmazza őket, meg beleszól, hogy játsszanak stb. hát a játszó nem pont arra való hogy kitombolják magukat? mi a tesómmal (én lány vagyok, ő 1 évvel idősebb bátyám) szinte minden nap összekaptunk valamin. és a legritkább esetben szóltak ránk, és próbáltak igazságot tenni, elintáztük magunknak. teljesen normális felnőttek vagyunk, szeretjük egymást, nem verekszünk. :) Persze ha az egyik fojtogatja a másikat, az más tészta, de általában azért sima veszekedés, birkózás esetén nem érdemes állandóan büntetni, meg beleszólni. az meg hogy folyton pofon, meg sarok....valószínűleg a gyerekek ezt már nem élik meg büntinek, csak anyuci furra heppjének, amit néha el kell tűrni aztán annyi. később mit csinál majd a gyerekeivel, ha kamaszok leszenk, és már nem fogják eltűrni a pofont?....

30/L

2010. júl. 21. 13:15
 9/27 anonim ***** válasza:
60%
Teljesen mindegy, hogy hány évesek, egy gyereket nem kéne megpofozni! A sarokba állítás miért nem elég?
2010. júl. 21. 13:17
 10/27 anonim ***** válasza:
80%
Néhány gyerek már annyira el van szemtelenedve,hogy egy-egy fenékreverés nem árt nekik,de pofozni nem kéne egy gyereket.
2010. júl. 21. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!