Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Van valaki aki igy jart?...

Van valaki aki igy jart? Dohanyzik a 12-eves lanyom! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2009. nov. 29. 19:09
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim válasza:
4%

hát nemtudom én 14 éves vagyok és duhányzok :S

én az élet miatt szoktam rá mert nagyon nemszeretek élni :/

kérdezd meg ő hogyvan ezzel.

2009. dec. 13. 18:00
 32/52 anonim ***** válasza:

Nem adtál viszontválaszt egy ideje, kedves kérdező.

Te magad dohányzol? Vagy valaki más a családotokban? Mert ha igen, akkor nem lehet csodálkozni, és akkor csak a jövőre lehet bízni, hogy leszokjon róla.

Ha viszont a családotokban senki más nem füstöl, akkor szerintem is az lenne a legjobb megoldás, (bár nem biztos, hogy igazunk van) hogy több cigarettát kéne szívatni vele egymás után, hogy elmenjen tőle a kedve.

2009. dec. 14. 14:38
 33/52 anonim ***** válasza:
65%

addig szorítsátok vissza ezt a dolgot, amíg lehet, mert később késő lesz! saját példámon okulva mondom ezt: 14 éves voltam, mikor kipróbáltam, és 15 évesen elkezdtem rendszeresen cigizni, mivel az osztálytársaim 80%-a cigizett már akkorra..és mivel a társasági élet nagy része a dohányzóban folyt, így aki nem járt oda, kimaradt belőle... akkoriban mindig mondtam magamnak, hogy úgyis leszokok bármikor (így szokott kezdődni)...nyári szünetben nem is volt probléma, mikor itthon voltam, nem gyújtottam rá egész nyáron! de ahogy visszamentem szeptemberben, kezdtem előről... érettségi utáni nyáron már ugyanúgy cigiztem, mint évközben és azóta sem tudok leszokni, pedig próbáltam többször is. Kb 1-2 hétig bírtam maximum.

A történetemet azért írtam le, mert ebből is látszik,hogy a dohányzás elkezdése után közvetlenül még nagyon könnyű LENNE/lett volna leszokni. Ezért a 12 éves lányodnak még minden esélye megvan rá, hogy leszokjon. Nagyon, nagyon keményen fogjátok, kerüljön bármekkora hiszibe. Ne kapjon pénzt, egy fillért sem, ha kell neki valami, vegyétek meg neki ti. És ha egy kicsi cigiszagot is éreztek rajta, kapjon büntetést, akárhogy tagadja. Remélem, sikerül hatnotok rá! Sok sikert!

21/L

2009. dec. 14. 20:16
 34/52 anonim ***** válasza:

Az utolsó előtti válaszadó vagyok.

Utolsó: És Te miért nem erőlteted meg magad, hogy leszokjál róla? Hallottam valami nikotin-tapaszról, az talán segítene...

2009. dec. 15. 13:31
 35/52 anonim ***** válasza:

megtaláltam a videót, amit az előbb említettek:O

http://www.youtube.com/watch?v=bgdCgb-ZsHU

elrettentő

2009. dec. 19. 20:44
 36/52 EndlesS válasza:
53%

Hellósztok! 15/F vok az első szálat a srácok adták, 13 évesen nem gyengével Piros priluki, utána az álatlánosba mikor kímáltak (havi 1 alkalom) egye fene most nmem a világ... most nyáron haverokkal buli időszakban a betonszofi ment, és 2 hónap alatt 5-en elszívtunk 5 dobozzal 2 hónap alatt, azóta csak megint havi 1 alkalom, vagy még annyi se a középsuli miatt, de az akarat erőmnek így megálljt tudok parancsolni...

a beszélgetést egybekötött képek mutatásával én is tanácsolom. De ha a csaádban van dohányos, akkor azzokkal beszélgessen. az 1mg cigaretta nem rosz ötlett azzal próbáljátok a nicotint csökkanteni, és az osztálytársaival beszélgessetek el, h ne adjanak neki cigarettát.

2009. dec. 21. 18:19
 37/52 anonim válasza:
100%
Én 17 éves lány vagyok. több mint három évig cigiztem... nem állt szándékomban leszokni... Nem tudták megakadályozni nekem a szüleim, pedig mindent megpróbáltak, a társaság ugyanúgy megmaradt, barátoktól viszont eltiltani nem lehet az embert. Sajnos én elég rossz városban lakok ebből a szempontból szerintem a város fiataljainak több mint fele dohányzik. :S Engem is a társaság vitt bele, de ha én nem akartam volna akkor nem csináltam volna. Velem édesanyám már 8 éves koromban szívatott a cigijéből hátha megutálom és nem szokok rá, sikertelenül...:s Most végre leszoktam azt mondhatom... már lassan 3 hónapja nem gyújtottam rá, sőt kifejezetten megutáltam még a füstjétől is rosszul vagyok. Néha hiányzik mikor ideges vagyok... de akkor az tart vissza h már kibírtam ezt a három hónapot. Számomra a motiváló a barátom volt. Ő nem dohányzik, így nem igazán szerette a cigiseket, még nem voltunk együtt csak én nagyon akartam őt... és emiatt mindent megtettem érte, kötöttünk egy egyezséget... sose gondoltam volna h lesz ekkora akaraterőm. Eddig csak az volt a probléma h nem volt elég nagy cél előttem amit csak cigi nélkül tudtam esetleg elérni. Próbáljatok keresni valami olyat, amit nagyon szeretne... és próbáljátok teljesíteni neki, egy feltétellel, ha nem cigizik többé. Nem biztos módszer, de nálam elég volt ez a cél. Remélem h sikerül valahogy, ha nem most de később úgyis lesz olyan dolog ami miatt meggondolja h rágyújt-e egyáltalán még1x.
2009. dec. 23. 11:37
 38/52 anonim válasza:
Kedves 25/L és 15/F! Nektek modanám h sohasem késő... Csak az akaraterő kell... és ha nincs egy cél ami rákényszerít akkor nem sikerül... csak egy nagy cél kell vagy egy bizonyos dolog megvonása ami nélkül nem tudsz élni. Hiába csinálják azt a szülők h nem adnak pénzt... vhonnan megszerzi úgyis ha mást nem akkor a földről felszedi. VElem nem is próbáltak iyleneket régen a szüleim h beszéljenek velem, anyukám tudott róla ő engedte, mert úgy volt vele h ő is cigizik és így nem bántott miatta. Azt viszont tudta h úgysem tud elérni semmit sem nálam azzal ha telebeszéli a fejem, mert úgyis saját magamnak kell eldöntenem. Tudtam mik a veszélyei tisztában voltam vele, mégis folytattam tovább most már megszabadultam tőle. A szülők bármit is tehetnek, nem tudják megakadályozni, a gyerek akaratereje kell hozzá, amíg az nincs és nem akar leszokni addig nem is fog. Amúgy mellesleg nálam az is megváltoztatta a dolgot, h mivel anyukám tudta ezért már nem kellett annyira bujkálnom és így nem volt már olyan izgalmas, szóval értelmét vesztette... és nem a nikotin hiányzik és rájöttem arra h nem miatta szívtam, hanem azért mert unatkoztam és nem vt mit tennem... csak az a mozdulat hiányzik az embereknek amíg a szájukhoz emelik a cigit és beleszívnak. Próbáljátok ki azt h amikor cigiznetek kell akkor legyen nálatok egy szál, de gyújtó nem... és úgy szívni h nincs meggyújtva, jobb lesz. Könnyebb a leszokás, vagy esetleg elvonni a figyelmet... (Gina)
2009. dec. 23. 12:03
 39/52 anonim ***** válasza:

én 11 évesen kezdtem cigizni,amikor anyu rájött leültetett egy doboz symphoniával (piros),és azt mondta hogy addig nem kelek fel,amíg el nem szívom az egészet.a 10.szál után megsajnált,semmi bajom nem lett tőle.viszont le sem szoktam...sajnos.most 31 vagyok,van egy gyönyörü kisfiam...terhesség alatt EGY SZÁLAT SEM SZÍVTAM!viszon szoptatás után azonnal visszaszoktam sajna...

szóval nem biztos hogy jó ez az ötlet...

2010. jan. 13. 10:48
 40/52 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok...nicorett rágógumit is vett,nem segített,meg a tapasz sem...
2010. jan. 13. 10:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!