Van valaki aki igy jart? Dohanyzik a 12-eves lanyom! Mit tegyek?
hát nemtudom én 14 éves vagyok és duhányzok :S
én az élet miatt szoktam rá mert nagyon nemszeretek élni :/
kérdezd meg ő hogyvan ezzel.
Nem adtál viszontválaszt egy ideje, kedves kérdező.
Te magad dohányzol? Vagy valaki más a családotokban? Mert ha igen, akkor nem lehet csodálkozni, és akkor csak a jövőre lehet bízni, hogy leszokjon róla.
Ha viszont a családotokban senki más nem füstöl, akkor szerintem is az lenne a legjobb megoldás, (bár nem biztos, hogy igazunk van) hogy több cigarettát kéne szívatni vele egymás után, hogy elmenjen tőle a kedve.
addig szorítsátok vissza ezt a dolgot, amíg lehet, mert később késő lesz! saját példámon okulva mondom ezt: 14 éves voltam, mikor kipróbáltam, és 15 évesen elkezdtem rendszeresen cigizni, mivel az osztálytársaim 80%-a cigizett már akkorra..és mivel a társasági élet nagy része a dohányzóban folyt, így aki nem járt oda, kimaradt belőle... akkoriban mindig mondtam magamnak, hogy úgyis leszokok bármikor (így szokott kezdődni)...nyári szünetben nem is volt probléma, mikor itthon voltam, nem gyújtottam rá egész nyáron! de ahogy visszamentem szeptemberben, kezdtem előről... érettségi utáni nyáron már ugyanúgy cigiztem, mint évközben és azóta sem tudok leszokni, pedig próbáltam többször is. Kb 1-2 hétig bírtam maximum.
A történetemet azért írtam le, mert ebből is látszik,hogy a dohányzás elkezdése után közvetlenül még nagyon könnyű LENNE/lett volna leszokni. Ezért a 12 éves lányodnak még minden esélye megvan rá, hogy leszokjon. Nagyon, nagyon keményen fogjátok, kerüljön bármekkora hiszibe. Ne kapjon pénzt, egy fillért sem, ha kell neki valami, vegyétek meg neki ti. És ha egy kicsi cigiszagot is éreztek rajta, kapjon büntetést, akárhogy tagadja. Remélem, sikerül hatnotok rá! Sok sikert!
21/L
Az utolsó előtti válaszadó vagyok.
Utolsó: És Te miért nem erőlteted meg magad, hogy leszokjál róla? Hallottam valami nikotin-tapaszról, az talán segítene...
megtaláltam a videót, amit az előbb említettek:O
http://www.youtube.com/watch?v=bgdCgb-ZsHU
elrettentő
Hellósztok! 15/F vok az első szálat a srácok adták, 13 évesen nem gyengével Piros priluki, utána az álatlánosba mikor kímáltak (havi 1 alkalom) egye fene most nmem a világ... most nyáron haverokkal buli időszakban a betonszofi ment, és 2 hónap alatt 5-en elszívtunk 5 dobozzal 2 hónap alatt, azóta csak megint havi 1 alkalom, vagy még annyi se a középsuli miatt, de az akarat erőmnek így megálljt tudok parancsolni...
a beszélgetést egybekötött képek mutatásával én is tanácsolom. De ha a csaádban van dohányos, akkor azzokkal beszélgessen. az 1mg cigaretta nem rosz ötlett azzal próbáljátok a nicotint csökkanteni, és az osztálytársaival beszélgessetek el, h ne adjanak neki cigarettát.
én 11 évesen kezdtem cigizni,amikor anyu rájött leültetett egy doboz symphoniával (piros),és azt mondta hogy addig nem kelek fel,amíg el nem szívom az egészet.a 10.szál után megsajnált,semmi bajom nem lett tőle.viszont le sem szoktam...sajnos.most 31 vagyok,van egy gyönyörü kisfiam...terhesség alatt EGY SZÁLAT SEM SZÍVTAM!viszon szoptatás után azonnal visszaszoktam sajna...
szóval nem biztos hogy jó ez az ötlet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!